家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下,屋企60萬想做人民幣定期,去銀行兌換ok?(銀行唱就每日只可以唱2萬咁咪要唱30日)有冇其他收費?其實e+先黎唱錢1來1回賺左d息但要錢時唱返港銀會唔會冇乜點賺?(當利率冇升跌)。舊錢諗住做首期用,但e+個市睇都要等多1~2年,所以唔急用的。

謝~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

去間可靠的兌換店,no daily limit,但小心假鈔.好多人話中環許氏rate靚又可靠.

1-2年內你要換回HKD,兌匯差價相對利率差額+人仔升值,你脹面仍有賺,但追唔追倒通脹...我估不可以...

如你夠胆博及有時間看市,不如炒幾轉2800盈富基金好過,有息派添.

絕屬個人意見...

複式洋房

Jasmine-4711 發表於 13-4-23 14:22
去間可靠的兌換店,no daily limit,但小心假鈔.好多人話中環許氏rate靚又可靠.

1-2年內你要換回HKD,兌匯差 ...
thx. 股票就唔好啦因為d錢係屋企人。其實d錢係屋企人加按出黎做首期,但想搵果個單位俾人極速KO左,變左多左舊錢係度,其他單位就太貴,e+為由等下先,如果2年內都未搵到心水單位就會還返d錢俾銀行,所以e+係想搵d平穩既投資可以幫補下d利息

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 foxwolf 的帖子

其實我未帮襯過,BK人話在信德對面橫街,我都想知電話呀.

男爵府

Jasmine-4711 發表於 13-4-24 11:53
回覆 foxwolf 的帖子

其實我未帮襯過,BK人話在信德對面橫街,我都想知電話呀.
官塘都有間許氏,同一間嗎?

Jasmine-4711  係有,但同一老板都唔同區唔同價.  發表於 13-4-24 15:28

別墅

引用:想問下,屋企60萬想做人民幣定期,去銀行兌

原帖由 ___ 於 13-04-23 發表
想問下,屋企60萬想做人民幣定期,去銀行兌換ok?(銀行唱就每日只可以唱2萬咁咪要唱30日)有冇其他收費?其實 ...
上商bk 定期个rate. 最少要做一萬

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:人民幣兌換問題

拎住十幾萬去許氏換錢?咁好驚喎

不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

拎住十幾萬去許氏換錢?咁好驚喎←←←←

可以银行轉帳架~

畢錢隨時用,匯上大陸銀行做息高又靈活,因國內銀行提早取款,係無罰息,仲比返活期息~

!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

路過又想問一下, 因為我都想唱10萬人仔做定期, 有關兌換! 嗰間許氏應該好近我, 咁係咪即係我同佢講想唱10萬人仔, 佢可以比個acc我轉錢比佢, 佢就現兜兜比10萬人仔我??咁我就咁攞許銀行做定期得唔得架?定係都係要比手續費呢?? THX!

男爵府

回覆:人民幣兌換問題

啱啱問咗信德對面橫街呢間,兌錢現兜兜,即係我對10萬人仔,同佢比人仔我都係要現兜兜交收....TT原來只限國內銀行。仲有我諗我換10萬都太少嘢,佢話都係用返佢掛喺度嘅價0.798嚟換,最後佢話係冇電話的,有咩都要親身嚟問......失望!

男爵府

大家可以分享下邊間又穩陣又好rate?

男爵府

大家可以分享下邊間又穩陣又好rate?

首頁

尾頁

跳至