跳至
[屯門區] del

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆:help.....法團唔幫業主??

可以報icac嗎?個法團就咁聽真係幾奇怪

請勿打招呼~

大宅

回覆 anson5566 的帖子

"是次大維修所牽涉之金額為六千多萬,但所得之服務為在外牆髹油,並且不起底,更沒有保證是次髹油能用多久">>聽聞你地一戶要夾成4萬蛟, 只係外牆髹油??? 一定要反對LA.... 雖然我唔係住時代, 只是隔壁屯門, 我都支持你反對!! 找報紙及議員幫手!!!

男爵府

好媽媽勳章

找報紙及議員幫手!!!

anson5566  已經做晒喇  發表於 13-4-24 18:53

男爵府

wyeth冷知識勳章

回覆:help.....法團唔幫業主

建議係放租既地方(如hse 28,bk),留言比有時化物業出租既業主,多得-票得一票,加油。

子爵府

runrun 發表於 13-4-24 09:54
找報紙及議員幫手!!!

冇用 !

我地屋苑因大維修事件, 半年內報警近乎400百次。 傷人都不知幾多單。

所有政府部門, 議員都幫唔到我地, 傳媒更加彩你都傻。我地樣樣都試哂.

最終都係要業主團結, 太多不理屋苑事的業主。要喚醒所有業主去關注自己屋苑的事。先係解決方法。

我地屋苑同你地相反, 大部份業主都讚成維修, 仲要係使左成億, 每戶都只係夾最多三萬幾。

係有一班上屇管委及一班無知被偏的業主在屋苑不停攪事, 攪到上法庭, 最終攪事一方都係輸哂, 類到班無知信他們的業主要夾幾十萬訴訟費。

(最終係要業主團結呀)

anson5566  業主係大廈入口派傳單  發表於 13-4-24 18:54

子爵府

五年前做左咩維修 ?

如果外牆真係有趺落危險, 就一定要整。

為自己及家人安全著想。 但一定要監察法團是否會有黑箱作業。

anson5566  換外場渠  發表於 13-4-24 18:55

子爵府

問多一句,現在法團主席是否政客?

anson5566  呢個真係唔知喎  發表於 13-4-24 18:55

子爵府

樓主, 屯門市廣場都好多年啦, 如果外牆從未維修過, 禁現在維修都好正常。

我地屋苑都係做你地個方案。都係上上有色填封濟。 如果起底再鋪磚係天文數字, 要考慮業主是否有能力負擔得起?

男爵府

wyeth冷知識勳章

講左晤起底,我諗時代比起附近任何-座都新(除第八座另計),市廣場都係計劃5年後先做

別墅

一直無留意,最近收到通知知道有成10%業主贊成推翻之前決定,先仔細睇份報價,係就係有好多間報,但有d item報價真係唔知點先叫合理,有個比較怪既地方係頭一二支標個價好貼...

依家可以做d咩,一人出一分力!

子爵府

引用:講左晤起底,我諗時代比起附近任何-座都新(

原帖由 k7jmok 於 13-04-24 發表
講左晤起底,我諗時代比起附近任何-座都新(除第八座另計),市廣場都係計劃5年後先做

...
我地屋苑都比你地新,都現在做緊維修喇。最緊要睇下外牆紙皮石或磚是否有丟下的危險。唔係單睇樓齡。

男爵府

wyeth冷知識勳章

bestwish 發表於 13-4-25 11:59
我地屋苑都比你地新,都現在做緊維修喇。最緊要睇下外牆紙皮石或磚是否有丟下的危險。唔係單睇樓齡。

...
當然啦, 我指新都係外表保養, 都唔係好覺外牆有野甩出來。
樓齡新冇得計,要視乎起果時好唔好,好似荃灣入屯門公路口果兩棟野咁, 入伙三年內己搭晒竹架做維修。

子爵府

引用:+本帖最後由+anson5566+於+13-4-23+14:16+

原帖由 anson5566 於 13-04-23 發表

懷疑法團主席夥同管理公司及大財團黑箱作業,欺遏屯門時代 ...
你可以打1823我冇記錯的話系民政署要求協助架!

首頁

尾頁

跳至