親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章

5月3日會去...唔知到時可以落水未呢???

大宅

2019勳章

回覆:KAMAI 的帖子

天氣好似同香港差唔多喎~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

但就時常下雨啦。
如果陽光普照,可以很熱的呢。

大宅

回覆:沖繩而家開始熱未架???

請問依個天氣預測那裡download?我1/5去!Thx

複式洋房

我剛從沖繩回來, 都有廿幾度氣溫, 如果有熱頭的話, 落水應該ok, 但如果大風就可能會凍d

男爵府

2019勳章

引用:天氣好似同香港差唔多喎~+

原帖由 gt421 於 13-04-23 發表
天氣好似同香港差唔多喎~
Thx

男爵府

2019勳章

引用:我剛從沖繩回來,+都有廿幾度氣溫,+如果有熱

原帖由 joecmk 於 13-04-23 發表
我剛從沖繩回來, 都有廿幾度氣溫, 如果有熱頭的話, 落水應該ok, 但如果大風就可能會凍d
...
你去果幾日好天嗎?請問有冇蚊架?

複式洋房

回覆 KAMAI 的帖子

我17/4去到21/4晚返, 五日四夜都係陰天加驟雨, 蚊就唔係好覺, 不過我地冇去好多景點, 萬座毛當日好彩上晝放晴

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:沖繩而家開始熱未架???

我Easter前回來,我比較好彩沒有用過雨傘!

大宅

那個天氣預測 apps 是在 android google play download 的,叫
おしゃれ天気 - コーディネートを教えてくれる天気予報アプリ

這個是 link:
https://play.google.com/store/ap ... uit.mtl.osharetenki

這個 apps 在我的 blog 也有介紹:
http://geokibu.blogspot.hk/2013/03/20137b-3-android-apps.html

超好用,可以預測未來7日天氣,報告當日天氣,還有未來幾小時的天氣,又可以選擇不同的日本地方,包括沖繩,而選擇了沖繩之後,又可以分區域顯示沖繩不同區的天氣。

當然啦,天有不測之風雲,天氣預測只可以當作參考,我剛剛三月初去,天氣預測是每日都陰天/下雨,但好彩,去到沖繩,只是頭兩天比較陰天,之後幾日都非常好天,陽光普照心開朗。

大宅

回覆 joecmk 的帖子

剛在第10個 post 答了你。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至