母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

四個月未夠病了!發燒、流鼻涕、咳嗽!好慘!

別墅

回覆:又話人奶B冇咱易病!

母乳唔係萬能~只係有抗體~營養多d~咁bb抵抗力會好d~但病菌無處不在~病下先會長大麻!

小病是褔!

大宅

同意母乳不是萬能

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無咁容易病, 唔等於無病

不過人奶 b , 病咗係比較容易好番

別墅

大囡食奶粉一歲因玫瑰診先第一次睇醫生,但細佬食第三曰藥了,還有鼻水及咳,是否還要再睇醫生呢!

侯爵府

引用:大囡食奶粉一歲因玫瑰診先第一次睇醫生,但

原帖由 Peanut1224 於 13-04-23 發表
大囡食奶粉一歲因玫瑰診先第一次睇醫生,但細佬食第三曰藥了,還有鼻水及咳,是否還要再睇醫生呢!
...
食晒D藥仲未好肯定要睇多次醫生啦。

珍珠宮

好媽媽勳章

應該係因有大b... 我大女半人奶成一歲先開始會病,細b全人奶,4個月已病過3次,大女一病就惹埋細女

大宅

我BB 全人奶5個月都未病過

珍珠宮

如果你BB身體係咁弱o既話,食奶粉肯定仲慘烈啦~
人奶路唔易行,比D肯定自己啦!

ktckhc  同意  發表於 13-4-24 00:08
輸入搜索內容

禁止訪問

引用:四個月未夠病了!發燒、流鼻涕、咳嗽!好慘

大宅

引用:四個月未夠病了!發燒、流鼻涕、咳嗽!好慘

原帖由 Peanut1224 於 13-04-23 發表
四個月未夠病了!發燒、流鼻涕、咳嗽!好慘!
我聽過d人講BB係唔會自己無啦啦病,一定係俾人傳染,人奶b抵抗力好d咪無咁易惹到,唔代表唔會惹到。但如果同一個情況可能奶粉b一早就病左同埋無咁易好返。只好怪隻菌太勁喇!

子爵府

從另一個角度諗,本來佢可能仲病得勁d,但食咗人奶,就算病都會輕微d,快d好!我大b細個有傷風,都係一兩日好返,所以我都好想細b餵到人奶

別墅

明白嘅!但真係傷心嘛,好唔容易先餵得順利,但突然病得好快夜晚有鼻水,零晨已經咳,未天光就發燒!太細喇,總不想食太多藥,最衰有G6PD又唔食得保嬰丹!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊