親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

從未去過星加坡, 諗住今年6 或 7 月去, 2大1小(6歲), 自由行

1. 咩月份去平D
2. 有咩套票可推介本人(機票,酒店, 樂園....)
3. 住邊區方便D, 近景點
4. 機場去市區可坐咩交通工具
5. 市內交通應坐咩車
6. 或有其他好推介, 意見

謝謝

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 isabella0105 的帖子

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6661699

子爵府

好媽媽勳章

我將會去新加坡(7月份), 以下資料比你參考下,
1. 响香港買機票or package, 六月份會平啲, 因為大部份學生都未放暑假.
但新加坡成個六月份都放緊暑假, 所以去玩嘅地方都應該會多人.
2. bk jm 介紹星航假期, 搭星航好多旅遊景點都有優惠.
3. 市中心, City hall
4. MRT
5. MRT

如果你會坐廉航, Jetstar而家做緊promotion, 最平來回新加坡機票唔駛HK$1000.
另外, 可以去埋馬來西亞新山legoland, 好似香港返深圳咁, 都方便嘅.
响Sentosa可以玩USS, 鍾意玩水可以去adventure cove waterpark.

大宅

Jetstar 點解今日睇d價錢好似貴左

大宅

引用:Jetstar+點解今日睇d價錢好似貴左

原帖由 isabella0105 於 13-04-27 發表
Jetstar 點解今日睇d價錢好似貴左
廉航機票好似海鮮價,做完promotion 就會升少少!

大宅

吓, 原本promotin做完, 唔怪得之同前兩日睇, 價錢有出入, 等我諗住呢幾日先訂, 咁呢排會再做promo ?

大宅

回覆:ILMAMA 的帖子

係呀!我睇果日十奌機係4佰幾蚊,個兩曰上去訂己經要千㡬,結果book咗下午兩奌㡬去到已經六,七奌不過都係四佰幾一位單程,一家四口就差好遠!剛訂咗酒店,一家四口,去四日住三晩,係兩閰房加埋唔洗$9000 真係估唔到咁平,重係暑假。

[imhttp://f20.yahoofs.com/hkblog/QxQNJuaZBxbMC83Zvzc-_2/blog/ap_20080328124932397.jpg?ib_____Dvg8knZgQg align=right]

大宅

回覆 Noddy-mammy 的帖子

請問係邊間酒店咁抵?

大宅

回覆:媽媽工作室 的帖子

Venue Hotel,離地鐵要十多分鐘,但係四個人多數會撘的士,飲食都方便,但晩上可能比較嘈,附近有pub,但係全家都夜瞓無乜所謂,如果小朋友太細就唔係太好。

[imhttp://f20.yahoofs.com/hkblog/QxQNJuaZBxbMC83Zvzc-_2/blog/ap_20080328124932397.jpg?ib_____Dvg8knZgQg align=right]

大宅

又要返工, 又要照僱小朋友都冇時間睇資料plan行程, 兼且從未去過, 有冇好心人可以幇幇手, 幇我plan個6天行程, 等我照跟

資料如下
6天行程
2大1小(差不多6歲)
check 左jetstar 去11:05 回15:50 未買架, 因未有行程唔敢買住
今日去過旅行社, 攞左資料
諗住去legoland(原來新山係指legolan), hello kitty, The little Big Club(呢個唔知咩地方),
環球片場, 獅頭魚尾像, 牛車水, resort world sentosa , 好似有個duck tour, 玩咩架?重有...諗唔到啦

resort world sentosa 係咪同環球片場一齋架, 因見旅行社行程全部都放埋同一日去?
我想係聖淘沙住1日(聖淘沙有咩玩架), 咁係咪"resort world sentosa" 就即係聖淘沙?

第一日落機去埋聖淘沙可以嗎?

我應該住邊度方便呢(酒店要清潔, 我知星加坡酒店貴, 約一千樓下)

Thank you very much

水晶宮

isabella0105 發表於 13-4-28 00:45
又要返工, 又要照僱小朋友都冇時間睇資料plan行程, 兼且從未去過, 有冇好心人可以幇幇手, 幇我plan個6天行 ...

你都是訂機票先,行程可以慢慢PLAN, PROMOTION一過,就貴,暑假,可能無機位.

禁止訪問

男爵府

sorry,借post一問~
如果唔識游水,去聖陶沙會否覺得悶?
新加坡買LV會比香港平定貴?
THX~

大宅

各位, 呢個package抵嗎?

Travelzoo 旅遊編輯, 香港
更新日期: 2013年 04月 26日 星期五 17:14
新加坡越來越好玩,加埋去鄰近的新山 LEGOLAND 亦只需個半小時,一班朋友定一家大細都同樣啱玩!

這個新加坡+LEGOLAND 的優惠套票,乘新加坡航空直航來回,4 日 3 夜只要每位 $3,399 起,精選 3 晚 Ibis Singapore Novena 住宿,再包 LEGOLAND 一天門票及來回新加坡至新山交通,好快又方便!而且可選擇早上出發、黃昏回程航班。

睇過坊間選擇相同行程及酒店,4 天套票價最少三千六至三千八不等,這優惠坊間最抵!而與散訂比較,機票一張最平千九元,酒店三晚每人亦要千七以上,加上 LEGOLAND 門票及交通亦要最少四百五,套票比散訂亦慳 17%!

套票包括:

新加坡航空來回香港至新加坡經濟客位機票(指定航班)
3 晚 Ibis Singapore Novena 住宿
馬來西亞新山 LEGOLAND 一天門票
由新加坡酒店至 Singapore Flyer 再乘專車至 LEGOLAND
回程由 LEGOLAND 至新加坡 Singapore Flyer 接載服務
適用之指定航班及時間(以航空公司為準)

香港 / 新加坡 SQ 859 10:30 / 14:20 或 SQ 891 12:30 / 16:20
新加坡 / 香港 SQ 866 13:30 / 17:15 或 SQ 02 17:50 / 21:45

按此細閱套票詳情

Travelzoo 提提你:

4 月 6 至 28 日、5 月 2 日至 6 月 27 日、7 月 2 日至 11 日:機票附加費 $300
4 月 29 日至 5 月 1 日、6 月 28 日至 7 月 1 日:機票附加費 $600
3 月 26 日至 27 日:機票附加費 $900
復活節等假期前後出發及暑假需附加費,詳情可參閱旅行社單張

首頁

尾頁

跳至