在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: ☆上環上班一族會∼(Part 17)

ytma,

那就好了~

ytma 寫道:
funbaby,
我大女間小學keep到小一學期尾就派番比家長, 跟住暑假就去bodycheck

各位媽咪,
多謝你地既鼓勵 我細女呢幾日冇 :-( 咁多, 朝早醒左自己爬落床搵工人, 冇嘈醒我

大宅

2jmama
唔該哂你!
係呵到時可以睇埋
都有少量英數>>唔明呀?

伯爵府

好媽媽勳章

ytma,

咁就要讚下囡囡, 等佢繼續努力.

各位媽咪,
多謝你地既鼓勵 我細女呢幾日冇 :-( 咁多, 朝早醒左自己爬落床搵工人, 冇嘈醒我

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

數學會係中文教學(本數學書都係中文),
但係每年級都有英文數學,係派notes,
測驗考試會出既
sally1 寫道:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

各位, 今早好忙......宜家上一上來 say hi, 我又要出去灣仔, 或會遲 d 再上來的. 88

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

路上小心呀.今朝bk都pk咗成朝呀 :mrgreen:
funbabyhk 寫道:
各位, 今早好忙......宜家上一上來 say hi, 我又要出去灣仔, 或會遲 d 再上來的. 88

大宅

明白哂啦....唔該
2jmama 寫道:
數學會係中文教學(本數學書都係中文),
但係每年級都有英文數學,係派notes,
測驗考試會出既 [quote]
sally1 寫道:
[/quote]

珍珠宮

2jmama 寫道:
叻女[quote]
ytma 寫道:

各位媽咪,

[/quote]

珍珠宮

我忙到而家先上網咋....好快又要走喇 :-|

sarahlee 寫道:
成朝都上唔到, 悶到嘔....

大家有冇睇郵寄交收到, 竟然有人用"無此人"來退回寄信人來交收, 真係絕....

伯爵府

好媽媽勳章

TszHin媽咪,

收工??

[quote]
TszHin媽咪 寫道:
我忙到而家先上網咋....好快又要走喇 :-| [quote]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[quote]
成朝都上唔到, 悶到嘔....

大家有冇睇郵寄交收到, 竟然有人用"無此人"來退回寄信人來交收, 真係絕....
[/quote]

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

時興佢係要照顧囝囝呀 (我自行代答 )
TszHin媽咪,

收工??

[quote]
我忙到而家先上網咋....好快又要走喇 :-| [quote]

珍珠宮

我返左公司 la, 待 6:00pm 就放工.

3G >>>>>> Thank you!

伯爵府

好媽媽勳章

我都準備收工咯, bye

珍珠宮

我都準備收工咯, bye

伯爵府

今日我收6:15pm.
放工去美孚aerobic呀~

我返左公司 la, 待 6:00pm 就放工.

3G >>>>>> Thank you!

珍珠宮

funbaby,

我一向都係呢樹爆響口ga wor 唔係點呃到在職媽媽既感情 :lol: :lol:

sarah,

我曾經多次係樹話過, 我係唔屬於 同埋 應該係樹出現既, 我只係黎撐helen場ga咋.....你咁聰明, 你唔會估我唔到既

時興佢係要照顧囝囝呀 (我自行代答 )
----------------------------------------
TszHin媽咪,

收工??
----------------------------------------

我忙到而家先上網咋....好快又要走喇 :-|

侯爵府

好媽媽勳章

TszHin媽咪

乜咁講呀, 妳都係上班一族, 只不過在BK上班遮 [quote]
funbaby,

我一向都係呢樹爆響口ga wor 唔係點呃到在職媽媽既感情 :lol: :lol:

sarah,

我曾經多次係樹話過, 我係唔屬於 同埋 應該係樹出現既, 我只係黎撐helen場ga咋.....你咁聰明, 你唔會估我唔到既

[quote]
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Jamesmama 寫道:
TszHin媽咪

乜咁講呀, 妳都係上班一族, 只不過在BK上班遮

珍珠宮

2jmama 寫道:
[quote]
Jamesmama 寫道:
TszHin媽咪

乜咁講呀, 妳都係上班一族, 只不過在BK上班遮
[/quote]

首頁

尾頁

跳至