自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:因公司想請個PART+TIME,想問下如請個人返

原帖由 藍眼 於 13-04-23 發表
因公司想請個PART TIME,想問下如請個人返來做一、三及五,每天工作8小時,以時薪計,咁有冇其他福利,如年 ...
請半日會容易過請全日,即係話返一至五朝早,一定大把c9做

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:有冇做緊PART TIME的朋友呀

只要你滿足到418、咁基本勞工法例野都要有。
連續四星期、每星期工作滿18小時。
mpf.sick leave . annual leave都一定有。

男爵府

onlam2005 發表於 13-4-23 18:20
mpf.sick leave . annual l ...

.....全對

侯爵府

回覆:CINDYC 的帖子

甘好既

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:我返一至五上午,文職,五天工作,有14日大

原帖由 CINDYC 於 13-04-23 發表
我返一至五上午,文職,五天工作,有14日大假,有雙糧+花紅,mpf, 基本上全職有嘅褔利我都有

...
你份工真系好!

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

引用:我返一至五上午,文職,五天工作,有14日大

我返一至五上午,文職,五天工作,有14日大假,有雙糧+花紅,mpf, 基本上全職有嘅褔利我都有

...
好爽啊仲請唔請人?

男爵府

BK Milk勳章

回覆 CINDYC 的帖子

都系要上司好先得

子爵府

引用:係呀,好好彩我地公司還有旅行,我做咗兩年

係呀,好好彩我地公司還有旅行,我做咗兩年,去過台灣與上海,其它間唔時仲有澳門睇水舞間,住下 ...
老闆仲請人嗎?? 哈哈

男爵府

好媽媽勳章

我返半日, 日薪計, 冇任何福利不過人工計落多過公司既full time小小啦

男爵府

好媽媽勳章

引用:只要你滿足到418、咁基本勞工法例野都要有

原帖由 onlam2005 於 13-04-23 發表
mpf.sick leave . annual l ...
真係ga? 我公司當我自顧, 出糧開支票, 其實我公司係咪犯法呢?

男爵府

好媽媽勳章

雖然冇福利,不過就好flexible, 又唔多野做, 冇壓力, 準時收工又近屋企, 早走小小同隨時放假都可以,返工叫做有d寄托

大宅

引用:係呀,好好彩我地公司還有旅行,我做咗兩年

係呀,好好彩我地公司還有旅行,我做咗兩年,去過台灣與上海,其它間唔時仲有澳門睇水舞間,住下 ...
啊。。請問係邊類型工作呢? 我都好想搵到呢啲。。可以多啲時間湊囡囡。。。

首頁

尾頁

跳至