懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

急問:是否流小小啡都要看醫生

好驚

別墅

Re: 急問:是否流小小啡都要看醫生

如果你擔心可以睇醫生, 佢會同你照u/s, 睇下bb係唔係到, 通常都係叫你bed rest, 唔好最去街, maybe 有d醫生會開d安胎medician俾你...

but 最好架方法係休息多d.... 你幾week丫?, 我7week 時都有流啡, best rest 了 one week 就無事啦....
Mrs_Leung 寫道:
好驚
力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

洋房

6weeks..., 但其實有啡色(輕微)是否正常

別墅

有啡色就一定唔正常, 但亦係好common架, 都有幾多孕婦有, 最主要係胎盤有d"luck"離子宮. "啡色"means 舊血, 如流鮮血, 就要立刻去急症室啦...

力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

最好去睇醫生. 我之前4個月左右都見啡, check到係胎盤前置, 要bed rest.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

go to see a dr. la =)
my dr. gave me some progesterone and 7 days sick leave =P
but.. I still have to attend a 3-day ISO course tomorrow, paid by my company.. I dare not to say NO! so.. actually I have one day SL only =(

take care!

男爵府

醒目開學勳章

Mrs_Leung,我大約5-6w時都試過流小小啡,但當時我唔知係咩泥,因為我未識得泥BK呢度(泥左呢度真係學到好多野)
o甘我都過左5-6日先去做第一次檢查,e生開安胎藥同叫我要多d休息就ok
所以妳都要休息多d,最好就去做一次檢查啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

agree,有啡色先去檢查一次睇有無。如一切正常,就唔好勞碌,要多休息。

大宅

see doctor 好...
豬丙豬丙......

男爵府

好媽媽勳章

一定要睇醫生,呢d野可大可小,睇咗安心d,但我建議你睇私家,政府醫院多數都話無野。私家會開藥同俾假你。

首頁

尾頁

跳至