香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

暑假就黎到喇,因為全家都要返工冇人湊到仔仔,請問有冇人知道邊度有得幫人托兒既中心??

**我住禁區所以冇辦法請姨姨上門湊仔仔,必須要我湊仔仔去姨姨屋企或托兒中心。

時間係7月中至8月中(因為返全日制幼稚園所以計埋得一個月暑假)
逢星期一至五,朝8(或8點半)至晚6(或6點半)
仔仔今年4歲

求求大家幫幫忙!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

引用:暑假就黎到喇,因為全家都要返工冇人湊到仔

原帖由 野豬媽 於 13-04-23 發表
暑假就黎到喇,因為全家都要返工冇人湊到仔仔,請問有冇人知道邊度有得幫人托兒既中心??

**我住禁區所以冇 ...
好似無架!就算有都好多人屋企人幫唔幫到手呀?

子爵府

我前晚打左去清河邨保良局,佢話有轉介比D社區保母,但要湊去EE屋企,我家人反對呀,個社工話叫另一位社工覆我又冇左影.....

我兩公婆同6299都要返工好難請一個月假湊佢...希望搵到有託兒中心幫幫手....

複式洋房

回覆:野豬媽 的帖子

問下社區中心啦,清河村有一間好似有架喎!

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

BK Milk勳章

回覆:請問上水粉嶺有冇暑假托兒中心

彩園邨仁濟永隆幼稚園,但好似係9點開始,可以至夜晚8點

寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

複式洋房

回覆:請問上水粉嶺有冇暑假托兒中心

明愛好似有托兒服務,不過唔肯定!

子爵府

多謝各位媽媽!清河村我打過去問,佢果隻係轉介比社區保母,但屋企人比較反對,希望搵D托兒中心,一班小朋友玩果種。

永隆幼稚園同明愛據我之前既了解係學校形式,而唔係短期托管形式?

我見隔離POST話彩園白普理有得托管呀,我一陣LUNCH打去問下先~

子爵府

原來彩園白普理只托管小學生......

首頁

尾頁

跳至