香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題

大宅

回覆:西環救恩K1 PM,禮賢K1 PM,灣仔玫瑰崗PN AM收了阿仔,頭痛,點揀好?

救恩

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:西環救恩K1 PM,禮賢K1 PM,灣仔玫瑰崗PN AM收了阿仔,頭痛,點揀好?

你仲未諗掂嗎??? 你間間都交晒書簿雜費嗎??? 還是你係call waiting候補上的???

複式洋房

回覆:QQQme 的帖子

是剛打來call waiting的。只交了一間。所以而家要即刻決定!當然決定了會馬上通知其他學校啦,不會讓waiting久等。

別墅

如果細仔,救恩我會有小小保留,因為之前playgroup同學仔既哥哥,因為係細仔跟唔係好上,老師叫家長快d攪掂佢,唔係就諗下有冇第2d比較適合既學校

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

玫瑰崗,
救恩轉左園長後無咁好了
(我女舊年有救恩AM OFFER, 不過我放棄左)

大宅

回覆:crystalpui 的帖子

我個仔的同學9月會轉救恩(我估k2學生好多會轉來轉去),佢有間接朋友係救恩做,話新校長好好喎。但是我係bk見到又系有媽咪講過新校長唔多聽意見。

大宅

回覆:tigerboymama 的帖子

如果老師咁樣講我會唔讀,未入學已經咁講,入完小朋友都未必開心,亦都見到老師已經擺明車馬叫你走

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Piggyhui 發表於 13-4-24 09:18
我個仔的同學9月會轉救恩(我估k2學生好多會轉來轉去),佢有間接朋友係救恩做,話新校長好好喎。但是我係b ...

我鄰居2個仔都讀緊PM班
佢媽媽話轉左新園長無咁好
詳細我無問
因為我都無要到個OFFER....

我有幾個朋友小朋友讀玫記
個個都話好WOW.....
有個讀緊PN既, 有高主教收K1都放棄左.......

伯爵府

環保接龍勳章

要留意救恩唔係直升上小學的。

大宅

老師同課程唔同哂,現在我覺得最好只有英文老師ms. Angle,佢下學期先再返嚟救恩教,之前都走咗,佢仲好有熱誠教小朋友,諗咗好多額外既英文活動。真心感謝佢返咗嚟!

男爵府

2019勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

crystalpui 發表於 13-4-24 09:00
玫瑰崗,
救恩轉左園長後無咁好了
(我女舊年有救恩AM OFFER, 不過我放棄左)
對,同意~

男爵府

2019勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

Piggyhui 發表於 13-4-24 09:18
我個仔的同學9月會轉救恩(我估k2學生好多會轉來轉去),佢有間接朋友係救恩做,話新校長好好喎。但是我係b ...
校長同園長係兩個人

複式洋房

無入黎一排,原來大家俾左咁多意見,真係多謝哂!

原來園長同校長兩個人,真係而家先知呀!

男爵府

救恩小朋友好輕鬆,多親子功課,即家長做功課

我唔多認同救恩宜家既教學方法

大宅

回覆:Gogojuly 的帖子

係呀,家長做多過小朋友

別墅

Junlangmum 你最後選擇如何?

大宅

好媽媽勳章

回覆 tattc 的帖子

如果唔係咁多親子功課,我會選擇留响救恩。 因為老師同教學方向都是向孩子出發,是真心教好小朋友。
小學校長好好,不過對園長我冇咩感覺.

首頁

尾頁

跳至