論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

實在冇屋企人幫手,急找工人,今日agent介紹個斷約本地印,話個雇主產后鬱郁,做咗幾個月被炒,但之前係星加坡做佐6年同一雇主,係馬來西亞七年同一雇主,新加坡雇主移民咗所以唔用佢,兩份約都係湊new born到大。斷約實在唔係好信,不過冇計冇完約比我揀。有冇JM請咗斷約姐姐好嘅? 我問佢有冇要求?佢得問我可唔可以部電話比係屋企插電

大宅

陪月勳章

回覆:有冇Sunarmi前雇主?

補充下,生日1975-10-31

子爵府

回覆:fangw22 的帖子

我勸你就唔好用。我岩岩星期日炒咗個印傭,agent係我面前講到話個工人抵炒,但轉個頭就同佢工人搵到新僱主,仲要話我地有問題先唔要佢。真係信agent一成都雙目失明!!

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

大宅

陪月勳章

引用:我勸你就唔好用。我岩岩星期日炒咗個印傭,

原帖由 Kenise-mama 於 13-04-23 發表
我勸你就唔好用。我岩岩星期日炒咗個印傭,agent係我面前講到話個工人抵炒,但轉個頭就同佢工人搵到新僱主 ...
我知agent唔可信,我係睇中佢前兩段工作經驗,香港雇主真係苦,唉!

子爵府

經驗好多都係吹水!

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

大宅

陪月勳章

引用:經驗好多都係吹水! +

經驗好多都係吹水!
我要求咗要check passport

子爵府

因為我炒個印姐個名同你個個差5多,但我check我之前個個,佢本護照係新既,跟本求証5到

大宅

陪月勳章

引用:因為我炒個印姐個名同你個個差5多,但我che

因為我炒個印姐個名同你個個差5多,但我check我之前個個,佢本護照係新既,跟本求証5到

...
係喎,唉,好煩!不過今日同佢傾,英文的確有星加坡口音

別墅

吾知會吾會事有湊巧,我半年前telephone interview 過一個叫sunarmi既人!出生年份一樣,佢當時又係斷約嘅,所謂嘅history同你所述一樣。我當時本來約好佢second in, face to face interview. 點知條友放飛機!事後仲失宗連電話都吾聽!痴線,最頂引係我隔幾日收到佢SMS , 好話我仲咩猶豫吾即係喺phone就confirm 佢然後拿拿林sign contract , 佢而家已經簽左新僱主。
搞笑!莫名其妙!我當時真慶幸佢放我飛機無來in! 否則,肯定囂爆!:;pppp:

別墅

樓主請三思
我好小在bk留言,但我真不想多個受害者

大宅

陪月勳章

引用:吾知會吾會事有湊巧,我半年前telephone+in

原帖由 elsalove 於 13-04-23 發表
吾知會吾會事有湊巧,我半年前telephone interview 過一個叫sunarmi既人!出生年份一樣,佢當時又係斷約嘅 ...
唔該幫下眼,係唔係E個

大宅

陪月勳章

引用:吾知會吾會事有湊巧,我半年前telephone+in

原帖由 elsalove 於 13-04-23 發表
吾知會吾會事有湊巧,我半年前telephone interview 過一個叫sunarmi既人!出生年份一樣,佢當時又係斷約嘅 ...
佢係唔係講英文啊?E個唔識講廣東話

別墅

樓主,我當時只是phone interview, 所以我吾知個樣的!無錯,是說英文的。(因呢個印當時是透過在街市識的印印搭上搭趕住介紹工作,我當時無工人用,好急!見朋友個姐姐話有個現繩,我就膽粗粗打去試in佢)。
樓主,請三思,工人無樣睇的,個個犀利過金馬影后。不要相信斷約工人!

大宅

陪月勳章

引用:樓主,我當時只是phone+interview,+所以我

原帖由 elsalove 於 13-04-24 發表
樓主,我當時只是phone interview, 所以我吾知個樣的!無錯,是說英文的。(因呢個印當時是透過在街市識的 ...
明白明白

別墅

樓主你諗諗,產後抑鬱?即是個bb才newborn幾個月大,是個mom最需要人手之時,如果我是阿mom, 渣頸就命也忍忍啦,因newborn bb真的好工夫,at least多對手有個工人幫洗bb衫,清潔家居都好執頭執尾都好。個mom都會知, 如炒佢起碼等幾個月。所以點會胡亂fire佢?而家佢真係被fire出來,肯定好有問題!你自己理性想想吧!mouth:

大宅

回覆:有冇Sunarmi前雇主

支持不請断約工人,信佢地講野一成都死!

大宅

陪月勳章

引用:樓主你諗諗,產後抑鬱?即是個bb才newborn

樓主你諗諗,產後抑鬱?即是個bb才newborn幾個月大,是個mom最需要人手之時,如果我是阿mom, 渣頸就命也忍 ...
我都唔係好信,只想星馬工作經驗如屬實

大宅

陪月勳章

引用:樓主你諗諗,產後抑鬱?即是個bb才newborn

樓主你諗諗,產後抑鬱?即是個bb才newborn幾個月大,是個mom最需要人手之時,如果我是阿mom, 渣頸就命也忍 ...
其實,如果唔係冇人幫手,我都唔考慮,只不過,宜家申請海外菲,隨時抽中個旅行菲,同埋佢地唔洗比agent fee,來去更隧性了,海外印,溝通好有問題,完約工,根本就無貨,好苦惱

大宅

fangw22 發表於 13-4-24 10:03
其實,如果唔係冇人幫手,我都唔考慮,只不過,宜家申請海外菲,隨時抽中個旅行菲,同埋佢地唔洗比agent fe ...

我係佢前顧主....你可以pm我留電話...如你想知佢有咩問題的話

大宅

fangw22 發表於 13-4-24 05:01
唔該幫下眼,係唔係E個

如果你想請佢....真係要小心!!!!!(我係佢前boss)

首頁

尾頁

跳至