論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

真係唔好請斷約工人!一定有問題先被炒啦。佢哋梗係講僱主有問題,唔通話自己有問題咩!agent講嘅嘢更不要盡信,佢哋講到天花龍鳳都得。因為佢哋只想賺錢。嗰d咩所謂工作經驗,信佢哋一成都死啦!

大宅

引用:真係唔好請斷約工人!一定有問題先被炒啦。

原帖由 Clap 於 13-04-25 發表
真係唔好請斷約工人!一定有問題先被炒啦。佢哋梗係講僱主有問題,唔通話自己有問題咩!agent講嘅嘢更不要 ...
Correct. 我最初搵呢個工人都係比佢個cv吸引。做咗兩個約,一個六年另一個七年。結果...難尾!

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+Clap+於+13-04-25+發表真係唔

原帖由 matt612288 於 13-04-25 發表
Correct. 我最初搵呢個工人都係比佢個cv吸引。做咗兩個約,一個六年另一個七年。結果...難尾!

...
好彩我最後冇要佢,佢個CV06 至12年係新加坡,邊有可能有個三歲個仔,我覺得懷疑

大宅

引用:Quote:原帖由+matt612288+於+13-04-25+發表

原帖由 fangw22 於 13-04-25 發表
好彩我最後冇要佢,佢個CV06 至12年係新加坡,邊有可能有個三歲個仔,我覺得懷疑

...
佢話個雇主放佢返去生仔。呢個又係個selling point!

別墅

matt612288 發表於 13-4-25 18:54
佢話個雇主放佢返去生仔。呢個又係個selling point!
d外傭無嘢叻,最叻就係講大話!

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+fangw22+於+13-04-25+發表好

原帖由 matt612288 於 13-04-25 發表
好彩冇請佢

大宅

回覆:有冇Sunarmi前雇主?

我剛剛想炒印,偷竊,獨留一個二歲半小孩在家,不聽教,不煮飯。直係不要請斷約,一定有問題先炒

大宅

畀面勳章

真是好,前雇主出現踢爆cheap 印的大話,有bk forum 真好!

大宅

bobolily 發表於 13-4-25 22:42
真是好,前雇主出現踢爆cheap 印的大話,有bk forum 真好!

無錯....請工人真係睇彩素!!!

大宅

fangw22 發表於 13-4-25 21:21
好彩冇請佢

如果你有幸見到佢真人同佢對話你就好彩...你問佢乜野都話識...當做既時候完全變做第二個人...我請佢係照顧nb...佢係完全無心湊...只會同佢玩..餵奶水溫無準則....過熱會整傷佢...過凍會肚痛....但每次問佢水溫o唔ok...同一支水問第一次話ok....我試完再問佢佢又話熱..大佬...點放心比阿b你湊....唔係一兩日教佢既時間...而係2星期了.....叫佢同bb掃風...同佢講bb無 "hurt"就要掃耐d...around15mins...佢只會掃2mins然後停手...跟住望下佢..攪下佢沙巾...整下佢頭髮咁.....大佬...阿b頂住"hurt"唔到你都唔同佢掃.....又係講咗2個星期....佢采你都傻...仲有...好多好多....唔打喇......(最後講埋呢句"駁咀"....你講一包...你駁你10包)

大宅

陪月勳章

佢星馬做咗梗多年,老CF啦,同埋睇得出根本唔緊張BB,同我個賓一樣,掃風掃唔出佢唔理,喂奶掃風心不在鄢,從來唔望住B,坐月廿幾日夜晚我自己湊B瞓覺實頂唔住先交比工人湊,結果發現,佢12點就沖完BB4點要飲的奶,比我發覺仲講幾次大話!當時得來咗2個月!請工人如撞彩,我啲好無奈,個政府唔幫自己人幫外人。

大宅

fangw22 發表於 13-4-26 13:47
佢星馬做咗梗多年,老CF啦,同埋睇得出根本唔緊張BB,同我個賓一樣,掃風掃唔出佢唔理,喂奶掃風心不在鄢, ...

bb出世後我叫乜都唔洗做.....淨係照顧好bb就ok (換片,開奶,餵奶,掃風)...點知佢原來唔鍾意湊b (夜晚唔洗佢餵,,,涼都係我自己幫佢沖)....既然你唔鍾意湊b你就唔好話自己鍾意湊....

大宅

陪月勳章

引用:Quote:fangw22+發表於+13-4-26+13:47+佢星

原帖由 matt612288 於 13-04-26 發表
bb出世後我叫乜都唔洗做.....淨係照顧好bb就ok (換片,開奶,餵奶,掃風)...點知佢原來唔鍾意湊b (夜晚唔洗佢 ...
你之后又簽咗個湊B個家庭,BB好似都得幾個月,佢地唔好彩了

大宅

fangw22 發表於 13-4-26 14:34
你之后又簽咗個湊B個家庭,BB好似都得幾個月,佢地唔好彩了

希望佢會改變下自己湊b既態度同技巧

別墅

回覆:有冇Sunarmi前雇主

我果時生b都請左個繼約印傭,但好好彩做得ok喎.對我仔好細心,乾淨,醒目.我媽咪契媽都話佢幾好,個仔出過街或要食小食前自動自覺幫佢洗手,唔洗叫.食完飯又整d水果比我仔食,提子無叫都逐粒去哂皮.有朋友黎都會自動自覺切生果.我親戚話應該係佢上一個僱主訓練有素.請佢又係因為得佢有NB經驗.果時無得選擇.真係覺得自己好好彩.最大缺點係沖涼沖好那耐.

首頁

尾頁

跳至