自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

當然係跟自己老公一齊啦,家人齊齊整整重要過一切架,理得佢良知唔良知,自己有個香港人既腦,識教仔女咪得囉,支持你!

男爵府

回覆:去上海,回流香港,再去上海

其實上海係中國一線城市、上海都幾好呀、有得去我都想去

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+gigi1020+於+13-04-24+發表本

原帖由 Superman-GF 於 13-04-24 發表
我申請那間,K3,17萬人仔一年。
係咪hk有分校嗰間?expat pkg如包子女讀書,就ok啦

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:我媽發了這樣Whatsapp+給我+:+「我們會尊

原帖由 Superman-GF 於 13-04-23 發表
我媽發了這樣Whatsapp 給我 : 「我們會尊重你的決定,同意否是另一回事。祇希望小孩能在一個健康些,道德 ...
咁佢又係有道理既~
明白你帶埋個女跟佢去上海又唔係,唔跟又係弊,真係好難搞!

我是一隻喵

水晶宮

引用:Quote:原帖由+54heima+於+13-04-23+發表很

每天黑面,嘴喵喵
被縱壞的少99

少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Superman-GF+於+13-04-24+發

禁止訪問

引用:幾吸引,重回上海,可以過人上人生活,唔做違

大宅

我同意男人要趁後生去衝,但一諗起食。。。就真係十萬個唔放心!除非子女大,否則仲細時,我唔希望佢日日食有機會有毒嘅食物。其實真係好矛盾,又希望enjoy expat package, 但又唔想係咁嘅環境生活!

禁止訪問

引用:我同意男人要趁後生去衝,但一諗起食。。。

大宅

I\'m in Germany now. 上海仲有一間Ole, 有進口貨但都係華潤集團,你可以去睇下,係港匯。 咁你幾時再上?

禁止訪問

引用:I\\\'m+in+Germany+now.+上海仲有一間Ole,+有

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我是香港人,曾住上海多年,及遊走中國大部分城市!因小朋友我便回来,我掛念香港,但更喜歡國内生活環境,聼起来可能好怪及不能理解,但國内也有好的一面,地方大、屋靓、大吃大喝,机会又多,所以,有时真的是當事人才知道好與不好!

大宅

我就住喺上海年幾。係呀,全部小朋友食的都係進口。北京就去唔過,空氣太差。上海好少少。我覺得一家一齊係好重要。我都住係浦東。你如決定來一齊hang out.不過真係好掛住親人朋友同shopping.住多幾年就走人了。想比穩定生活小朋友。family planning好重要。同老公計劃下。

6w6d: 0.9cm
11w2d: 4.5cm
16w: 9cm

禁止訪問

引用:我是香港人,曾住上海多年,及遊走中國大部

男爵府

食得好勳章

上海已好過其他大6地方,d人文明d

大宅

回覆 Superman-GF 的帖子

係德國開心過係上海,因為好多嘢都唔洗擔心。有中國食材,不過貴囉,但好過冇嘛

別墅

引用:我媽發了這樣Whatsapp+給我+:+「我們會尊

我媽發了這樣Whatsapp 給我 : 「我們會尊重你的決定,同意否是另一回事。祇希望小孩能在一個健康些,道德 ...
都唔可以話冇道理!

珍珠宮

環保接龍勳章

既然咁好offer, 去得過吖~

珍珠宮

好媽媽勳章

祝福

別墅

引用:Quote:原帖由+oguh+於+13-04-23+發表我唯一

Selina, 你在香港也是過人上人生活(sorry, 絕無貶意)。但我們這些偽中產,一個expat package,真的很吸引 ...
明白你的想法,但這也只是借來的風光,未必長久。

首頁

尾頁

跳至