論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

工人第4年,今年合約到9月到期,passport到期係9月,係咪要提前renew passport?因我未必會同佢續約.
佢上兩個星期話要去领仕館,佢話只得一至四可做,但我問agent就話星期日上午都有.甘我唔知邊個啱,最後,我老公請左一曰假,話不如掉佢一天假期,等佢做夠佢.因為怕佢唔知做幾耐,趕唔趕得到返黎接放學.不過我同佢講時佢都唔like.之後,昨天同我講佢星期五又要去影相“e-passport"
,還给我睇预約時間早上11,我小朋友下午班,早上家中無人,我問佢先生又要放假先得?我話你又要
掉假,佢就態度好差同我講.我返黎仲會做幾個鐘野,你唔可以因為我去领仕館always掉我假(佢話勞工處話)!但我話你又講唔到去幾耐,我先生又放左假,甘唔通你成日去,我地做僱主要請假就{你,佢仲要唔係一次?我明如同佢續約就係我責任!請問有無人知?'

男爵府

2019勳章

up

男爵府

印?..我姐姐話SUN MORNING都有得做

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 分享愛

回覆:急問;工人証件問題

佢去做自己証件,當然係用自己休息日做。你同佢講如果唔想調假,咁佢果日都唔可以出去做自己野。如果要出去做証件就一定要調假,勞工處都話係合理既,可以調。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 分享愛

回覆:急問;工人証件問題

重有,既然agent都話星期日上午都有得做,大返佢,話你問左領事館星期日上上午都可以辦証件,叫佢星期日先去攪。

複式洋房

星期日上午有得搞!我肯定!

首頁

尾頁

跳至