育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

Thanks!!!

別墅

回覆:pigg 的帖子

二至四包,之後一個月應該用一碼

PUCIA  usually 2-3 day change 1 pkg  發表於 13-4-25 19:21

大宅

引用:二至四包,之後一個月應該用一碼 +

原帖由 Jaemini 於 13-04-23 發表
二至四包,之後一個月應該用一碼
周圍睇過都唔見有0碼買,好似好難買,邊度先有得買?

別墅

萬0或藥房都有。如果你有去聽講座或入huggies pamper 會,都有機會送。到時可以唔 使買。

大宅

引用:萬0或藥房都有。如果你有去聽講座或入huggi

原帖由 Jaemini 於 13-04-23 發表
萬0或藥房都有。如果你有去聽講座或入huggies pamper 會,都有機會送。到時可以唔 使買。

...
上次聽講座,送左一包0碼,二十片的,夠用了?

男爵府

引用:Thanks!!! +

原帖由 pigg 於 13-04-23 發表
Thanks!!!
1至兩包帶去醫院用好啦!
我個細女pat pat大,一出世已經用細碼都ok!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

大宅

引用:Quote:原帖由+pigg+於+13-04-23+發表Thanks

原帖由 mercy_mama 於 13-04-23 發表
1至兩包帶去醫院用好啦!
我個細女pat pat大,一出世已經用細碼都ok!
但0碼之後就係NB碼,先再到S碼,你囡囡無用過NB?

男爵府

引用:Quote:原帖由+mercy_mama+於+13-04-23+發表

之前有D字食咗,我意思係NB可以唔買(好多時有人送):
我個女係醫院用咗兩包0碼!D朋友送咗兩、三包NB俾我,佢未夠滿月已用S碼!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:Quote:原帖由+mercy_mama+於+13-04-23+發表

我細女用NB脾位紅晒,不過人地送咗唔想浪費,其實佢可以直接由0去S碼,因為NB同S大細唔差得多。

大宅

聽朋友話NB既尿片好難買, 都想入定做準備.
但聽你哋講, 入定都未必用得著喎,啲碼轉得咁快.

大宅

回覆:BB準備出世,應該買定幾多包0碼尿片?

我bb用左3包0碼,依家2個幾月仲用緊nb, 不過佢nb都用左唔同既牌子,比你參考返。0碼 3包->huggies nb 3包->pampers nb 7包-> goon nb 2包-> merries nb 1包, 用完包merries就會轉s size, 我bb出世3.19kg,而家13磅

大宅

我囡出世6.9磅、用左5包0碼

複式洋房

我個仔16號出世,暫時一日用6-9條

近排0號好難買,可能我住上水粉嶺
藥房佬話強國人而家轉搶尿片

男爵府

畀面勳章

我個B只系用咗1包
簡單就是幸福,知足常樂·。。·

複式洋房

其實要睇bb size, 我bb 出世時8磅,冇用過0碼。一出世就用nb

大宅

引用:我個仔16號出世,暫時一日用6-9條近排0號好

原帖由 風師弟弟 於 13-04-24 發表
我個仔16號出世,暫時一日用6-9條

近排0號好難買,可能我住上水粉嶺
我去過藥房,屈臣氏,萬寧,都無0碼!都唔知邊度先有

大宅

今日行吉之島有呀

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我虎女出世果陣未有0碼,出世2.8kg, 用NB,8包x35片用到滿月

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

大宅

4~5包

首頁

尾頁

跳至