自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ivycwl 發表於 13-4-26 12:17
老老實實,你一日先返4小時,即係part time啦....

咁...你c6想幾有前途呢.

係啦,係par ttime
c6想我幾有前途?

其實講真c6的意思唔係話你要點樣飛黃勝逵,要點樣勁要點樣叻,佢係希望我要不時的增值自己,佢就開心,有前途,好簡單!!!咁前幾日我地吵個陣時我話你係咪覺的cheap先唔中意我返,,佢話唔係,但我好嬲佢,覺的佢會有呢d感覺,

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:fanny3315+發表於+13-4-26+12:02+冇

原帖由 Reree 於 13-04-26 發表
哈哈,唔好打,

c6家陣咪我老板,都難服侍,不過我嬲佢時
你就好啦

珍珠宮

Reree 發表於 13-4-23 23:13
大家的意見大致分二種

一 中意就做 ,唔中意就唔做.等佢養你,,,

唔知道我有無理解錯誤,我覺得樓主老公唔系嫌棄份工低三下四果個意思,而系覺得無前途唔上進。當中存在好大分別。舉個例子,系大公司做receptionist, 無機會升職但絕對唔系cheap,但樓主老公會覺得無前途。

我覺得乎你性格,系上進型定安穩型。如果你系上進型,可能你老公覺得你一時糊塗接受呢份工其實好浪費時間,倒不如將時間用在其他地方增值自己仲好。如果你一向系安穩型,而你也不想改變,你可以同老公坦白,我也不覺得甘於本份有問題,你老公結婚時已經知道你性格啦,唔可以而家逼你改變咯。

子爵府

回覆:如果你份工,c6覺的cheap,你會做落去嗎?

唔會,我份工尚算薪優糧準,支持佢搞自己生意,支持到頭家。

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:fullma+發表於+13-4-23+22:02+如果C6

原帖由 CarrieNazi 於 13-04-26 發表
計得掟D支出既咪考慮囉, 反正我都唔係咁想做~LAZY
有得計已經唔錯!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Reree 的帖子

你叫c6養埋你,無限量俾錢你用,咁就唔cheap啦

琥珀宮

畀面勳章

回覆:如果你份工,c6覺的cheap,你會做落去嗎

有人工,又係正職,點會cheap

首頁

尾頁

跳至