論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

如果工人搽腳甲,大家點睇?
如果屋企老人家認為工人搽腳甲,係唔正經,
你會唔會話個~~老人家~~衰格~~口賤~~咁樣諗人~~工人唔係人呀?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我個有搽腳指甲, 我無理佢, 因無係日頭做野時間搽, OK. 因我同媽都唔搽手指甲, 工人唔會有得偷用. 不過我識個D bun, 個個都有搽腳指甲.

有個問題, 如工人偷Mamm D 指甲油去油腳甲, 咁就

大宅

回覆:如果工人搽腳甲,大家點睇?

好彩我個唔搽,但佢日日都剪腳甲,修腳皮

禁止訪問

回覆:如果工人搽腳甲,大家點睇

別墅

回覆:如果工人搽腳甲,大家點睇

唔鐘意,個款好似唔專心做野咁

王國會長

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:如果工人搽腳甲,大家點睇?如果屋企老人家認

原帖由 方方媽媽 於 13-04-23 發表

如果工人搽腳甲,大家點睇?
我工人有搽,我覺得可接受。

別墅

我反而覺得佢地成日著露趾鞋搽甲油會整齊企理d

伯爵府

回覆:anniekw 的帖子

我自己唔楂!
第一日已經同佢講,我唔聞得指甲油陣天拿水味!佢要揸出街揸,要洗出街洗。

做左幾個月後有次放完假返黎我真想嘔,原來佢剛抹了洗甲水。佢見我咁辛苦咁佢打后七年冇再揸了。

複式洋房

my helper also has nail polished. For me, it is no problem.

男爵府

有啲工,唔適宜整甲,老闆有限制,合理。但相信你地老闆唔會管你地啲腳甲,因為唔會影響工作,所以我工人搽腳甲,我覺得冇問題

公爵府

2019新春慶豚圓

cheapbombom 發表於 13-4-23 23:36
我自己唔楂!
第一日已經同佢講,我唔聞得指甲油陣天拿水味!佢要揸出街揸,要洗出街洗。
我都係,對化學品好容易敏感,嚴重時行過街舖裝修都可以皮膚紅到一噠噠。佢搽腳唔影響工作我可接受,但唔可以o係我屋入面搽,要搽出街搽。我妹都有呢方面 medical history,未嫁時試過我媽o係屋企染髮搞到我地差 d 要幫妹 call 白車。好驚好驚阿仔遺傳o左呢樣敏感,所以一定唔俾o係屋企用呢類大味化學o野,我亦唔搽

大宅

只可以在假期搽手甲,沒有限制腳甲

男爵府

我上手個工人係bunbun, 有搽腳甲, 只要企理乾淨我ok的

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 方方媽媽 的帖子

我唔會比工人喺屋企搽腳甲或手甲,因為我仔仔對天拿水敏感。曾經有個工人搽腳甲,當時我仔仔幾個月,即刻變得好煩燥,而且周身爪到損曬。我同工人講她放假時可搽,但要出去搽,而且要在返屋企之前抹走。

宜家個工人唔貪靚,唔搽腳甲。

伯爵府

2019勳章 環保接龍勳章

腳甲OK LA...
手就唔好.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我工人都有搽...我見佢臨放假前就會搽..

跟住放完假頭一兩日就仲見到未洗甩..

星期中..佢又會抹咗佢...

不過我都無理佢, 我覺得可接受嘅..

老人家..講咪由得佢講.. 講真俉係貼晒閃石..我accept 到

伯爵府

2019勳章 畀面勳章

我工人都有搽腳甲, 我自己都有, 手甲就吾好啦, 要洗野煮飯

大宅

2019勳章

我個無,但由得佢啦!唔好喺我面前棟高隻脚塗便算啦!

大宅

我個唔搽! 我自己都唔想佢搽! 洗甲水好臭!!!

男爵府

I\'m okay

love can be a delight, a dilemma, a disease or a disaster.
the proper basis for a marriage is a mutual misunderstanding.

首頁

尾頁

跳至