親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

我發覺現在已唔見十二月有房book,我應該訂酒店先定機票先呢?thx﹗

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

回覆:聖誕去台北要預早幾多預訂酒店?

訂機票先啦,遲訂會貴,另外酒店房可以上booking.com訂,揀有得免費取消既,咁就可以慢慢揀酒店

smh  我未去過台灣架,我聖誔去,請問妳慣常早幾多個月開始留意機票呢?  發表於 13-4-24 10:40

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

訂機票先, 早訂價錢會叫做平少少, 越後會越貴~
酒店方便~ 我都係用booking.com到訂免費取消既房, hold左酒店先, 過兩個月再慢慢揀慢慢轉酒店都得~

smh  我想問埋,咁早hold房,係咪間間都要比咗錢先囉?  發表於 13-4-24 10:44
smh  原來係咁樣訂房,唔怪得旺季啲酒店full晒啦,依家四月都訂唔到,唉.......  發表於 13-4-24 10:38

大宅

回覆:smh 的帖子

我原本想去沙巴,但公司唔批咁多日假,只批四日,想改去台灣!今旱就見樓主個post!請問book邊間航空公司好?

男爵府

I booked Dragon Air, price OK. Around $2000 for adult and $1500 for kid, exclude fuel charge + tax.

男爵府

By the way, I plan to go to Seoul in Dec. Which airline is cheaper?

Thanks

寶石宮

smh,

我自己用開booking.com, 揀free cancellation既房, 去到入住先比錢
我上年x'mas去, 都係咁上下時間訂房, hold左唔啱可以再改, 不過唔住記得要cancel, 唔係會charge你~

另外機票可以睇長榮/中華呢啲, 聖誕佢冇乜加價, 不過最好早啲訂啦, 唔係會慢慢加價架~

寶石宮

munce 發表於 13-4-24 11:08
By the way, I plan to go to Seoul in Dec. Which airline is cheaper?

Thanks

韓國冇平機票啦, 你可以訂大韓航空, 表妹book左年尾去都要3千幾一張呀

首頁

尾頁

跳至