跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有無出街俾人以為您係大肚婆?

我尋日去JUSCO買野, 睇仲張被仔,
個SALES問我, "BB幾時出世呀, 要買定0的衫仔啦~~"
我跟住更係面黑黑話, "BB已經兩個幾月大啦~"
好慘呀~~~
究竟幾時先回復正常呀!!

洋房

Re: 仲有無出街俾人以為您係大肚婆?

我個妹都話我仲似有左4個月啦!! 激死

複式洋房

上兩星期開始返工撘地鐵, 有個女人叫我坐, 我答佢我啱啱生完, 唔係大肚婆, 佢個一刻好YU. 我同佢一齊落車, 再講多次唔該.

大宅

fifi,
唔係掛! 你都唔係好覺個肚囉喎... 我仲似大肚...
我有時抱住阿仔出街d人就知我生完冇耐, 如果唔係, 又比人眼望望, 係咁望我個肚.... 可能以為我大肚!!

複式洋房

feitata:

我都同你一樣不過我就坐o左落去(因為我驚佢會好YU)及唔該佢

大宅

你地係咪著大肚�鬆身衫?我個肚都唔細,不過我著T-Shirt唔似大肚!不過,我多數帶住BB出街既!

大宅

你地都話似大肚婆

我就似個肥婆多Dlaw
:-( :-( :-(

複式洋房

我個肚都好似有左4,5個月,仲著緊d大肚褲,我都有試過比人誤會我係大肚婆.

你地有咩方法修身呀?

複式洋房

我俾sales問我幾時生喎... 唉.

我而家最怕見既就係 - "鏡" !!! 究竟幾時個肚先會縮返入去呀?仲有我個大咗幾個碼既 "羅友"

男爵府

wear 修肚褲la...我個肚修咗7788 la....
but仲係fat ar...

男爵府

畀面勳章

:-( :-( :-(
me too

子爵府

個日去吉之島個BB展, 有個媽咪望住我, 然後同佢個仔仔講, 要小心唔好撞到e e呀.

大宅

我既收身方法, 就係介所有澱粉食物+湊b, 而家同未生時差3,2 pounds左右. 差不多所有以前d衫都可以著返晒, 但盤骨大左, 所以牛仔衭仲未著倒

我生完到而家都未食過飯....只食肉, 菜, milk, 豆漿, 生果, vitamins 丸etc.

複式洋房

唉...我都係好似四五個月咁, 因為真係成個肚突出來, 所以當我去買番d 鬆身褲時都俾人誤會. 我以前d褲都唔o岩著啦:-(
睇過醫生, 醫生話個肚皮鬆佐, 我問佢點解按落去會實實地, 佢話係 d 腸woo....:-( 真係好可怕呀.....

joesimage ,
修肚褲係咪真係有效嫁? 去邊度買? 係咪款款都得?

Emen,
唔食澱粉食物, 會唔會影響奶量嫁? 因為我餵緊人奶

大宅

SmallJune,

你係咪全人奶? 如果係, 唔好介啦 ~ bb緊要d..

複式洋房

我都係剛剛生完大概兩個月, 個肚都收得OK...但係磅數就有排落. 我係開刀生, 暫時還不能做運動, 所以我參加了米施絡個收身計畫, 有人監察住我的飲食狀況, 應該好D掛.

大宅

JOESIMAGE,

係邊隻修身褲呀?
我見WACOL出左隻, 不過唔可以到胃腩

EMEN,

您真係犀利, 一0的飯都無食
我都睇左個餐單, 係唔食澱粉質同糖
之但係我怕頂唔順
睇怕都要努力呀

大宅

fifi1018,

我都覺得自己好勁, 一d飯都唔食 .... 但我有食下potato架...而家見成績好d, 都有食下粉面, 但唔會食成碗, 盡量節制, 等收晒身先再放任law~

複式洋房

Emen,
係呀, 我餵緊全人奶呀....唉...希望返工後會瘦番, 個肚會修番啦 :cry:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尋日想去買番條連身裙 "姐"住個肚, 點知個 sales 靜靜雞問我係咪有左 :-( :-(

首頁

尾頁

跳至