親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Re: 泰國曼谷3天套票

easyma

have time call me

大宅

yeah(((((有機位喇)))))如期出發~~yeah

要再覆個email做spa先

今日下午打黎話有機位呀, 好彩上星期六冇去做refund咋

大宅

:-( :-( :-( 點解會咁????泰國政變呀????

珍珠宮

easy ma

我上thaifans 睇
都幾...
有d商店都唔開

其實政變會點

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我依家心情都好灰 :-(

琴日朝早先幫 Dao Heng 買左旅遊保險, 夜晚就發政變, 已經留意緊鳳凰台新聞直播.......

取消行程應該保險冇得賠, 會密切留意事件最新發展, 睇多兩日, 如果情況唔樂觀, 唯有取消行程。 :-(

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

Charitymami
心情同妳一樣, 不過去泰營友沖哥話泰皇講下野, 就會冇哂事喎~~妳都執定野先啦! 我都做好行程表, 睇下過多幾日點先啦!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi all
我昨晚都從曼谷返黎, 睇新聞先知政變, 好在返得黎合時, 我係自由行呀

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

政變 -- 見到你地甘辛苦已 confirm 晒, 都鄧你地 十五/ 十六呀, 希望冇事, 你地如期出發啦。
梁媽媽

大宅

明早如期出發喇~~睇新聞都話冇事~~唔洗驚驚喇!

男爵府

返黎記得上黎 -- 報告下呀。
梁媽媽

男爵府

死啦, 乜泰國呢排甘多事架, 鬧鬼呢家野仲得人驚個政變呀 (對我黎講。)

泰高僧驅魔 新機場鬧鬼
梁媽媽

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

琴晚返黎 lu. BKK 市面一切正常, 都見唔有坦克 在返酒店途中橋頭就有三、四個士兵站崗。

大家可以放心去BKK 旅行, Siam Pragon 在28/9 開始 mega sale, Robinson Department 都有 20% dis. off.............

去BKK 時, 行李包得 9.5kgs. 返HK 時, 行李包 wgt. 31.5kg., 滿載而歸。 :lol: :lol: :lol:

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

大宅

Charitymami
好彩大家都冇被影響而取消咋!
我去果日一架坦克車都找唔到, 妳呢?
我都買左好多野呀, 33.8kg 差d超哂磅,
我同老公最後果日行左d市集, 都好feel呀, 可能星期一佢地差不多全部國民都著住黃色衫, 攪到我同老公幾鬼突出
jj market 好鬼大呀, 時間唔夠多, 下次一定要留一日去行呀!

大宅

咁你哋去嗰幾日係咪成日落雨呀? 熱唔熱呀? 我明天出發, 睇天氣話嚟緊嗰幾日都落雨

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Easy媽咪 Charitymami,

我29號晚去泰國,請問妳哋,換泰幣嗰rate高唔高呀?我已是今年內第三次去泰國喇,但每次都好似有啲地方味去晒咁.

[size=small]Jesswm

侯爵府

GELGEL,

BKK 天氣雖然熱, 但冇 H.K. 咁侷促。
我去左三日, 除左 DAY 1 夜晚落雨外, 其餘天晴。

侯爵府

jesswm,

22/9 在BKK机場兌換, rate= $1 : B4.71

因為我唔入 China Town, 如果係 Super Rich / 林真香, 個 rate 會高D.

侯爵府

Easymama,

JJ market 侷唔侷呀? 細路去適唔適合行?

下次你地去會唔會再劈低D仔 :lol: :lol: 我諗下次我會帶埋阿女去, BKK 俾我想像中衛生得多, 幾乾淨。

湄南河我來回左幾次, 下次一定要搭船去參觀大皇宮, 玉佛寺等名勝。 :-P

大宅

jesswm

我好lucky呀, 3日都冇落過一場雨, 早上冇太陽, 下午就好哂, 係熱, 但熱得黎ok喎~~可能hk太濕比較辛苦d.

泰幣機場換同市中心換個rate一樣, 妳可以在機場換定先.

希望有一個充實旅程, 玩得開心d呀! yeah!

大宅

Charitymami

jj 妳早d去9:30開門, 帶小朋友早d冇咁熱, 當妳買野時就唔記得好熱係喇! 哈哈...不過講真又唔係想像中咁熱.

我都覺得市中心好乾淨呀~~一d味都冇
下次我更有信心去, 原來咁容易去旅遊點喎!

首頁

尾頁

跳至