自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有學緊瑜珈朋友, 請分享

有沒有學緊瑜珈朋友, 我剛學習瑜珈, 但真感受不到relax, 只感受到做完周身骨痛! 係咪初做係梗架?

大宅

Re: 有沒有學緊瑜珈朋友, 請分享

Milkky 寫道:
有沒有學緊瑜珈朋友, 我剛學習瑜珈, 但真感受不到relax, 只感受到做完周身骨痛! 係咪初做係梗架?

我上左一堂.. 又未到周身骨痛咁誇張... 不過所有位都好累咁囉...

大宅

我覺得自己可能少運動, 一開波咪周身痛, 拉根都痛到我死, 唔知幾耐先克服到!

子爵府

牛年勳章

Hi,你地好!!
我都係初學瑜珈,開頭個幾堂,上完後簡直好倦,仲會好想 ,但之後就冇,只係覺得玩完後個人都精神D.
個導師話,因為我地D肌肉平時冇鍛鍊到,加上又冇做運動,所以先會覺得周身骨痛.係正常架,唔需要擔心.

大宅

Milkky 寫道:
我覺得自己可能少運動, 一開波咪周身痛, 拉根都痛到我死, 唔知幾耐先克服到!

me too 痛到發癲... 不過痛完就無野... 唔似打波果d 第二日仲痛... 希望我地快d 柔軟返啦...

翡翠宮

我又冇乜點痛喎, 係玩緊時好多動作都做唔到時, 扯下扯下果種痛咋 .....

大宅

我做了三個月啦,除平衡式係麻麻地外,其他都全做得到。

其實長做就會做到架啦,唔會好辛苦的。

但一定要多飲水來排毒,並一定唔好做完兩個鐘內食野,唔係真係肥死
Msma

別墅

如果本身少運動, 點都係會有D痛, 但我覺得係"痛快", 尤其是 Yin Yoga, 全身好似拉長左, 每次做完覺得自己好似高左幾寸, 行路彈下彈下好有活力.

洋房

我本身d筋好緊,所以一開始我就唔勉強自己做d好拉既動作,所以都ok~冇痛喎!!不過初初做完真係好想訓~~~

男爵府

如果荃灣,葵青區學有冇好介紹呢?有冇人試過康文處學過呢?

複式洋房

我啱啱join左, 上過1堂hatha 1堂yin, 但我做 yin 好多posture 都做唔到, 仲扒低左, 好魚呀 :-( :-( :-(

不過yoga真係幾好嘅, 做完瞓得好好, 柔軟度大增

大宅

ginnylau2 寫道:

如果本身少運動, 點都係會有D痛, 但我覺得係"痛快", 尤其是 Yin Yoga, 全身好似拉長左, 每次做完覺得自己好似高左幾寸, 行路彈下彈下好有活力.

高左幾寸更利害!?

男爵府

我都上過2堂瑜伽, 但係返到屋企我多數都唔記得哂d招式, 請問有無人知道邊度有瑜伽既vcd買, 我想買嚟返屋企自己練呀.

大宅

d動作勉強都做到, 都係平衡力唔夠, 導師話我太緊張, 不過我個fd係第二度學過, 話呢個導師教得太盡喎! 初學者來說真有點吃力呀!

大宅

個fd比左幾招Yoga動作比我,不過我唔識post上來,要的話留email!

大宅

你們在那裡學, 貴唔貴? 我平均60元 1.5hours

複式洋房

我學了兩年, 現在比剛學時鬆左好多, 我當係鬆弛運動詐, 不過了解左自已成身邊part強,邊part弱, 我就腹肌,腰部ok, 最弱係腿部關節和D筋,好緊好實, 所以要多D拉, 都痛架!但ng痛拉ng鬆架!唯有死忍.

大宅

請問各位係邊度學呀?
我都想學yoga呀

大宅

我係cwb 學... $85/1.5 hour

但係y 我無... 好好訓既

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

well_being 寫道:
我都上過2堂瑜伽, 但係返到屋企我多數都唔記得哂d招式, 請問有無人知道邊度有瑜伽既vcd買, 我想買嚟返屋企自己練呀.

好多大型書店(兼售vcd嗰啲)都會有.

首頁

尾頁

跳至