懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我第1胎半夜2點9穿水,陣痛,見紅一齊黎,等到8點檢查1度都未開,落藥催生,等左6個幾鐘先生得!唔知第2胎係咪會快啲呢?有冇jm share下,thanks

大宅

回覆:第2胎係咪快過第1胎?

我生2個都過咗期要催生 同樣係8:00入院 第一胎23:00生 第二胎14:30生

民房

冇錯通常第2胎快D

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

張妹媽 發表於 13-4-25 13:36
我第1胎半夜2點9穿水,陣痛,見紅一齊黎,等到8點檢查1度都未開,落藥催生,等左6個幾鐘先生得!唔知第2胎 ...

應該係, 話說我係產房催生果時, 隔離房個媽媽岩岩推入嚟, 知道佢係返返下工call車送入嚟, 通知左佢老公趕緊嚟陪產, D姑娘醫生開始同佢檢查時佢就話要生喇, 咁一睇就話已經10度生得喇, 之後個媽媽嗌左幾聲我就聽到BB仔喊聲, 個姑娘仲話佢勁, 由開始叫佢生到生左出嚟只係1分鐘時間, 之後佢老公趕到嚟仲嘈話要投訴無得陪產, D姑娘話佢快成咁唔通叫佢唔好生住等佢老公嚟先生咩, 叫個太太記得同佢先生解釋清楚頭先嘅情況, 後尾有姑娘嚟檢查我, 我話希望我都係咁快就好喇, 個姑娘好直接咁話你第1胎唔會咁快, 因為佢唔係第1胎, 所以先咁快

子爵府

引用:Quote:張妹媽+發表於+13-4-25+13:36+我第1

原帖由 雨嫣 於 13-04-25 發表
應該係, 話說我係產房催生果時, 隔離房個媽媽岩岩推入嚟, 知道佢係返返下工call車送入嚟, 通知左佢老公趕 ...
個太太真係好西利 痾蛋咁快

男爵府

引用:Quote:張妹媽+發表於+13-4-25+13:36+我第1

原帖由 雨嫣 於 13-04-25 發表
應該係, 話說我係產房催生果時, 隔離房個媽媽岩岩推入嚟, 知道佢係返返下工call車送入嚟, 通知左佢老公趕 ...
真係堅快!

複式洋房

回覆 jay.lee_yanlok 的帖子

我剛剛生完第2胎,係快好多,我第一個痛左12個鐘,第2胎3個鐘就生左了

大宅

回覆:張妹媽 的帖子

係. 吾使5分鐘由4度開到10度, 拿拿淋推我去產房,set好哂儀器後姑娘就話\"ok喇,盡情屙啦!" push左兩下就生左,當時都吾知bb已經出左黎. 直至見姑娘抱住血淋淋未剪臍帶嘅bb。 因為姑娘都冇同我講\"見到頭仔喇\"或者"加油呀,出緊黎喇\"之類鼓勵說話. 可能第二胎啦.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我下個月都生第二胎
第一胎由開始陣痛到生7個鐘
唔知呢次會快幾多呢??

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我第一胎時見紅+陣痛2日, 由1-10度咁開要6-7個鐘. 第二胎乜都加埋約12個鐘, 入院4個鐘生左.

我舊同學個家姐生第二胎時急到響屋企生左.

男爵府

引用:回覆+jay.lee_yanlok+的帖子我剛剛生完第2

原帖由 carcar0510 於 13-04-25 發表
回覆 jay.lee_yanlok 的帖子

我剛剛生完第2胎,係快好多,我第一個痛左12個鐘,第2胎3個鐘就生左了 ...
咁都快喎,希望我都可以快啲搞掂!最怕典成6,7個鐘,但一啲進展都冇

侯爵府

我第一胎系朝早八九點坐的士入到醫院登記,中午十二點前就已經生左,病房個阿嬸都話‘0羊0甘快就生左喇?您系咪有做開運動架?’ 0甘又真系wor,我keep 住做產前運動+經常行樓梯。我下個月生第二胎喇,BB size 同當年阿仔好相似,中大碼,預計出世會有至少七磅半,又系頭大肚大(大成兩週),上胎40w1d生,今胎吾知會系早定遲,不過醫生話第二胎通常都會快過第一胎,同埋話今胎應該連吸盆都吾使用,同埋吾使剪(其實上胎都系臨尾先吸一吸,同埋剪得好少,縫左兩針,都無0羊感覺),靜系叫我前段留力,等後段可以用力d推個B出來,亦有利在產房立刻埋身餵奶。
不過我都有少少膽心,阿B出得太快的話,老公趕吾切來陪產。。。anyways, 求主保守一切順利啦

首頁

尾頁

跳至