跳至

首頁

尾頁

別墅

你地個bb打完針有無發燒呀??

我個仔今日打完5合1針夜晚有輕微發燒(37.9度),攪到我同老公好緊張又擔心,都唔知做d乜野好,之後比左d藥水bb食先退燒,我仲以為係私家醫生到打針會無咁容易發燒添 :-(

大宅

Re: 你地個bb打完針有無發燒呀??

我亞b都係私家e生處打五合一(無細包),個日都無發燒,係有小小扭計咋

複式洋房

我個女上星期六打完(5in1), 問過e生, 佢話十個會有一個發燒.

別墅

我個女7/9打完5合1,第二日有微燒,好在餵佢飲兩次退燒藥就無事了!!

大宅

我阿b上星期打完5合1針冇發燒, 不過由早上到夜晚8點幾都唔肯訓, o係度喊下喊下咁囉!

複式洋房

我個BB女昨天打完5合1針後有D扭計...深夜3點開始發燒, 工人話探過熱有38.1度, 喊到全家都醒曬...不過吃過醫生開定的退燒藥水後就沒事了...好采

複式洋房

不過頭先打電話返屋企, 工人話她又再發燒 ...還是早點回家看看吧...

別墅

你地個bb打針係打pat pat定大比呀??我個仔就打pat pat

大宅

laishan119,
我阿b係打大比架!

大宅

無發燒但勁摟計, 唔肯食奶, 今日係第五日至開始好番小小

大宅

我BB打左6合1,有燒,無喊,不過勁訓,俾左一次藥,吐左一半出黎!打大比衛生D,哈哈!

大宅

我個女今日去打肺炎連球同埋輪狀病毒
喊得幾悽涼
今次希望都無野啦~~因為上次打5合一都無野
頭先佢返到屋企都有笑有玩
不過打完針BB係

大宅

我個b打五合一, 有發燒呀, 最高38.2, 比左1次退燒藥就無事...

但昨日同叔仔(係e生)食飯, 佢話bb打預房針發燒可以不用理會, 自己會自然退....而3個月樓下既bb,最好唔好比退燒藥佢食, 因為個肝功能未係甘好, 比太多好傷肝架.. :-(

大宅

係呀,我個陪月都話,用D暖水浸下BB,等佢舒服D,唔使食藥,我都唔想俾藥,係到夜晚都未退,想佢好訓D,咪俾左D囉,你地BB有無吐D藥出黎?緊係好難食!

大宅

buibui,

我無一次過比晒佢食一次既份量, 係小小甘喂佢食, 可能甜, 佢食到吱吱聲, 又無吐出來wor ~

大宅

fifi1018,
肺炎針同5in1唔係可以混合成一支咁打咩?
我本來都想打, 但係醫生無貨,
唯有等到四個月大再去打啦...

dear all,
原來打完針真係會扭計d呀, 我仲以為我揍得佢唔舒服投訴我添...
打5in1or6in1都會發燒o家? 我都無留意添....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

mowaichung,

哈哈, 好彩阿b尋日打完肺炎針無發燒
肺炎唔係同5合一一起打架
我諗住都係要打, 不如早0的打啦~~

男爵府

畀面勳章

我個女都係o係私家度打5合1,冇發到燒.
你講得岩呀,發燒既機會比起健康院d針係會微d架~
但冇記錯好似都有2.x成機會架~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

係健康院打大比,有發燒,而且係40度. 係健康院打完可否下針係私家度打
virgin :lalala:

別墅

有少少燒∼37.7,俾佢食咗2次退燒藥水,跌到37.2,我諗應該正常

首頁

尾頁

跳至