自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

畀面勳章

Re: 天文台有無攪錯個局長係咪應該下台

SYMAMA 寫道:
現在的年代 , 點可以跟以前比 , 而家人又多 , 車又多 , 變態的壞人又多 . 學校又唔係附近 , 搭校車既學生都會濕身 , 更何況要帶小朋友回校既父母 . 他們情願自己全濕 , 都要揹住自己的小朋友回校 . 無小朋友的實在無法明白 . 請尊重他們 . 而不是甚麼溫室長大而要特別呵護 .

別墅

天文台個局長快D下台,正一白痴,後知後覺

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一於同亞扁一齊下台啦

禁止訪問

大宅

真係煩死人, 今朝甘死大雨又唔掛紅雨, 而家個女就返左學喇, 甘點接放學呢, 我仲有個細 bb, 工人一個甘大雨點接呢.....煩死人!!!!

複式洋房

由 popol 於 2006-09-13 10:53:09

咪係囖幾日後既天氣都預計到,一個鐘後就預唔到呀

子爵府

醒目開學勳章

真係好大風大雨呀

男爵府

今早送阿囝阿囡返學, 真係好氣頂, 天文台繼續唔掛紅雨, 我條氣都順啲, 到九時半才掛, 不如唔好掛, 要返學的小朋友都己返, 你掛來仲乜嘢, 定或你九時才瞓醒, 九時半掛通知有關人仕要掛紅雨.

男爵府

Isadora 寫道:
由 popol 於 2006-09-13 10:53:09

咪係囖幾日後既天氣都預計到,一個鐘後就預唔到呀

別墅

究竟天文台用緊d咩既儀器, 你唔係最後一分鐘才知道雨雲架到, 需然我仔仔讀小學,仍需上學, 但若你早d掛紅雨, d幼稚園小朋友可以唔洗咁大雨出門...
[img align=right]http://scie.myweb.hinet.net/A/A12/001/001.gif[/img]

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

睇電視見 ,教統局宣佈,下午校停課.

別墅

我有兩位小朋友,一個boy 7 歲,一位girl 4 歲.

男爵府

醒目開學勳章

下台啦
:-P  :-P  :-P

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大宅

正一死人頭lai ga! 下台.........下台..........!!!!

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

好勞氣,天文台又亂黎!!!!又話掛三號機會微,我知微唔等於唔會掛。不過都唔好轉呔轉得咁快,知唔知會搞到所有返緊小學/幼稚園家長方吋大亂架。今朝大雨到行都行唔到,二個小朋友返到學校時全身濕哂!!! ?-( ?-( ?-(

公爵府

畀面勳章

佢地好似看澳門頭, 一d主見都無, 天文台局長應該好似陳水x咁, 要下台

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

對天文台死心啦!
My Two Princess

大宅

係lu... 今次都無影響佢地大財團和政府"辦事",都係早少少掛3號同紅雨, 咁都唔肯.... 等d返幼稚園既小朋友唔駛今朝咁慘(我小朋友得6個月唔駛返學,不過我都睇唔過眼今次),天文台長可止無能,仲應該係廢柴...

大宅

但願吾兒愚且魯, 無憂無患到公卿! :-P

首頁
34567...9

尾頁

跳至