想生BB

跳至

首頁
12345...83

尾頁

大宅

有無基督徒等懷孕呢?入黎分享下,互相支持下﹗

希望多個sharing o既地方﹗互相禱告守望﹗

珍珠宮

Re: 有無基督徒等懷孕呢?入黎分享下,互相支持下﹗

我都是基督徒,返了快13年教會.想要bb已有4年有多,到現在仍一無所有.我老公都是基督徒.

大宅

我都係

大宅

你好呀,wan_sosin、boboT﹗
我都返左教會9年,老公都係基督徒﹗
我地新婚就黎一年,o岩o岩開始努力。
會為妳祈禱﹗大家互相支持﹗

別墅

lic9、wan_sosin、boboT
大家好!

lic9, 你開依個版真係好,希望大家彼此扶持。

我返咗教會7年lu, 結咗婚兩年, 剛剛開始努力, 都試咗兩個
cycle lu.
喺呢件事上, 令我學識咗賜生命的是上帝, 就算人點樣計算,
(我之前好想7、8月懷孕,因為我係教書ge, 唔想蝕假) 都唔能夠成事, 唯有仰望主!

珍珠宮

妳們大家好,我結婚都5年多了,看過中西醫,禱告了很多,但神的計劃未到.如果神真的不給我這個計劃,我也好希望自己會順服.

珍珠宮

lic9

妳新婚快一年,新婚生活如何呀?很滿足吧!
lic9 寫道:

大宅

一齊求主為我們舖路.

大宅

keroro_ct,歡迎妳呀﹗係呀,唔係在我們手中,all things in HIS time and it's the most suitable time for us。
我都係試左兩個cycle,今個月遲左喇,未驗到。希望中啦﹗

wan_sosin,如你所說,「順服」係好重要的。記得有首詩歌o既歌詞話﹕放手,卻更加寬闊﹗(取自﹕這一道路)
於我而言,順服、等候都要我要多多努力去結o既果子。大家努力﹗剛剛lunch時,都想起妳o既名字,為妳禱告﹗深願祂對妳家庭o既旨意成就﹗

複式洋房

我由細返到大, 不過因為某些原因近幾年都沒有返教會, 直至近一年多了禱告及間唔中陪媽咪返!!

但我絶對相信禱告, 神是聽到的!! 而信心也是很重要的!! 大家別放棄!! 用信心去禱告呀!!

大宅

謝主隆恩,蠻好﹗和作我們婚前輔導o既auntie分享,她說我地結婚到此都未吵過一場,真係恩典﹗
wan_sosin 寫道:
lic9

妳新婚快一年,新婚生活如何呀?很滿足吧![quote]
lic9 寫道:
[/quote]

複式洋房

我等o左年半,神就賜o左一個小生命俾我,我而家24週,等緊bb出世.....

我係一個好有計劃o既人,本想上年就有bb,但等o左好多個月都未有,o向等待o既過程,有失望,灰心....時常問神點解仲未賜俾我,到最後神終於賜俾我,先至知道,神會o向最適合o既時候賜俾你,唔好心急,佢知o既比你清楚好多

大宅

Re: 報到名單

估唔到有咁多姊妹回應,為左唔好遺留左大家,不如做個簡單o既報到名單啦﹗可以大家在禱告中記念嘛﹗:wink:

COPY之後,加返妳o既資料就得喇﹗

(稱呼/信主年數/試左幾耐/其他 [e.g. 已bingo週數])
1. lic9/9年/兩個月/今個月遲左,唔知係咪bingo
2. wan_sosin/
3. boboT/
4. keroro_ct/
5. melau/
6. bainlnlay/

大宅

melau,恭喜晒呀﹗希望你生個肥肥白白o既B。

珍珠宮

多謝妳的禱告和妳的支持,願大家身體(BB)和屬神上都結出果子來.
lic9 寫道:
keroro_ct,歡迎妳呀﹗係呀,唔係在我們手中,all things in HIS time and it's the most suitable time for us。
我都係試左兩個cycle,今個月遲左喇,未驗到。希望中啦﹗

wan_sosin,如你所說,「順服」係好重要的。記得有首詩歌o既歌詞話﹕放手,卻更加寬闊﹗(取自﹕這一道路)
於我而言,順服、等候都要我要多多努力去結o既果子。大家努力﹗剛剛lunch時,都想起妳o既名字,為妳禱告﹗深願祂對妳家庭o既旨意成就﹗

珍珠宮

bainlnlay

無錯,信心很重要,我們要對神有信心.多些禱告.

另外,如有時間多些返教會啦!教會都是一處給我們生命很多支持的地方,不知妳的困難是什麼,可否分享下.
bainlnlay 寫道:
我由細返到大, 不過因為某些原因近幾年都沒有返教會, 直至近一年多了禱告及間唔中陪媽咪返!!

但我絶對相信禱告, 神是聽到的!! 而信心也是很重要的!! 大家別放棄!! 用信心去禱告呀!!

珍珠宮

melau

恭喜

珍珠宮

lic9 寫道:
估唔到有咁多姊妹回應,為左唔好遺留左大家,不如做個簡單o既報到名單啦﹗可以大家在禱告中記念嘛﹗:wink:

COPY之後,加返妳o既資料就得喇﹗

(稱呼/信主年數/試左幾耐/其他 [e.g. 已bingo週數])
1. lic9/9年/兩個月/今個月遲左,唔知係咪bingo
2. wan_sosin/13年/4年/從未bingo過
3. boboT/
5. melau/

複式洋房

我來報到...

2. wan_sosin/
3. boboT/
5. melau/
7. bp1996/9年/1年/做完iui, 等緊

珍珠宮

Up Date

2. wan_sosin/13年/4年/從未試過bingo
3. boboT/
5. melau/
7. bp1996/9年/1年/做完iui, 等緊

首頁
12345...83

尾頁

跳至