自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地小朋友幾歲開始用電腦?

我見過有個一歲多d就成日玩喇........當然只係拍下咁啦.....但佢知咩叫電腦喇........

大宅

Re: 你地小朋友幾歲開始用電腦?

2...play computer games

大宅

2.5 la
play games lo :lol:

大宅

我仔仔2歲, 已經日日遙控我哋上網, 指來指去, 仲識得揀game玩!

大宅

我個仔2歲幾開始玩電腦(真係識玩個種),
仲係自己玩,唔駛我地教!我個妹妹話佢係IT BB!

但係我就限制佢用電腦的時間,唔係我驚佢變四眼仔!

禁止訪問

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

9 am,一早2.5歲自已開電腦入yahoo game,
love

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

3歲開始, 打game仲叻過我

民房

1歲開始
BB_Bo_Bo

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

歲幾識得叫我地開電腦比佢打機...可以用遊戲機遙控玩果d.
2歲幾識得自己上網=_=;用mouse黎玩網上遊戲..
3歲時識得自己入遊戲光碟入電腦玩遊戲..
依家重會自己係電腦入面揀folder睇短片(佢自己小時候果d)
重有佢識得自己熄機 (依個好討厭..成日比佢玩一陣.佢玩完就熄機..我要用又要我再開過)

男爵府

1歲開始接觸電腦, 歲半多d識上網按D WEBSIT出黎, 識開機關機, 識o係電腦睇圖 & 搵番有佢個d相出黎. 2歲多D識睇拍賣, 睇O岩邊樣鍾意就叫我買. 仲冇啦啦搵得番屋企有既玩具, 玩game, 宜家2月10個月已識得按d website 睇短片, 識睇到邊d圖片鍾意就按"列印"print出黎, 真係唔知好定唔好~

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

1.5 years old

男爵府

差不多2歲開始接觸電腦,兩歲半識用常用按鈕.現在差不多四歲自己開機玩,玩完自己關機.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

oh∼我以為我個仔利害∼原來咁多小朋友都係
我仔好細∼2歲多d就識玩∼因為有哥哥家姐教
仲識自己熄機
唔係就咁閂電制
係o係開始度熄
勁......

侯爵府

好媽媽勳章

我個仔2歲,平時我冇比佢接觸電腦,因為個電腦o係書房我又冇比佢入去同埋我都好少o係屋企開電腦,但聽你地咁講,攪到我都好想試下開機比佢o玩,唔知你地有乜介紹o岩o玩o既online game o既綱址呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

MrsTing 寫道:
1歲開始接觸電腦, 歲半多d識上網按D WEBSIT出黎, 識開機關機, 識o係電腦睇圖 & 搵番有佢個d相出黎. 2歲多D識睇拍賣, 睇O岩邊樣鍾意就叫我買. 仲冇啦啦搵得番屋企有既玩具, 玩game, 宜家2月10個月已識得按d website 睇短片, 識睇到邊d圖片鍾意就按"列印"print出黎, 真係唔知好定唔好~

係喎..我仔仔都好鐘意上網睇短片...youtube果d...真係攞命..果d佢一上左去..就唔肯offline架啦=_=
因為一按到有個卡通岩睇...之後就會有個list係差唔多既短片係隔離..佢就一個個咁睇...
依家屋企成日一家三口爭電腦用...好慘

子爵府

4 歲, 每次只可玩 15 - 20 分鐘

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

3歲 :-P

首頁

尾頁

跳至