母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

三歲了

我的母乳寶寶三歲了.
餵哺母乳三年,真的很享受.

偶然有感,憑歌寄意...[size=x-small]其實沒那麼慘.

幾多艱苦當天我默默接受.
幾多辛酸我未放手.
故意挑剔今天我不在乎,
只跟心中意願去走.

不相信未作犧牲竟先可擁有--> [size=x-small]滿月前每2小時一餐,一天12餐.每餐大半小時.
只相信是靠雙手找到我欲求.-->[size=x-small]每天午膳時努力泵奶.

這是做母親三週年的心聲.
更是一個三週年母乳媽媽的心聲.

祝我的心肝寶貝,三歲生日快樂!

男爵府

Re: 三歲了

男爵府

pc9,

好感動, 你 bb 好幸福啊!

生日快樂!

男爵府

三年, 真係一段好漫長o既時間, 不過妳都仍然未放棄, 妳寶寶有妳依位咁偉大o既 mama 真有福. 祝願妳寶寶健健康康, 快快樂樂咁成長.

大宅

男爵府

三歲 我餵了一年已經覺得自己好叻,前輩呀,前輩!你好勁呀!

想請問你現在應該沒有再泵奶,對嗎?煩分享你可時停止在午飯時段泵奶.

珍珠宮

pc9

不嬲好喜歡你的文字,很久不見,你同小悅好嗎
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

hi pc9,
好有共鳴啊! 從來都冇諗到有一首咁貼切既歌呢!!
ryan都就黎3歲了, 諗起呢3年有你地呢班同路人一起走的日子, 我們絕不孤單, 而且對你們的感覺亦很親切呢!

小悅,
姨姨祝你生日快樂! 最緊要身體健康!!

大宅

男爵府

2011至尊種植勳章

小悅,
ee 祝你生日快樂, 身體健康, 越大越靚女

男爵府

Congratulations!
三年,真不容易呀.
我在囝囝兩歲半介

大宅

想請問一下,你仍要泵奶嗎?

大宅

[size=large]Congratulations!

[size=large]超勁呀!!!!!!

真是望塵莫及........我一半也未達到~~~~~~

大宅

好感動。

恭喜晒,你真係好叻!

大宅

pc9 寫道:
我的母乳寶寶三歲了.

偶然有感,憑歌寄意...[size=x-small]其實沒那麼慘.

幾多辛酸我未放手.
故意挑剔今天我不在乎,
只跟心中意願去走.

不相信未作犧牲竟先可擁有--> [size=x-small]滿月前每2小時一餐,一天12餐.每餐大半小時.
只相信是靠雙手找到我欲求.-->[size=x-small]每天午膳時努力泵奶.

以上全部都係我的心聲. 睇到你所寫的野, 真係有d淚水, 我都要努力向兩歲邁進.

男爵府

PC9,

[size=large]Congratulation & you really set a good example to me!

Little Yuet, Happy 3rd Birthday to you!!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

生日快樂!

母乳路的確唔易行,但路係行出來的,你肯行,就一定會見到康莊大道,日後回味,會覺得自己好叻,會覺得好甜,會諗諗吓自己咪咪咀笑,好開心,但辛苦的野就唔係咁記得!

pc9 寫道:
我的母乳寶寶三歲了.

幾多辛酸我未放手.
故意挑剔今天我不在乎,
只跟心中意願去走.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

真係令人好感動, 三年真是一段唔易過的日子.

請問各位媽咪你們晚上還有沒有餵bb, 我

大宅

Me too, i almost want to cry!!

dorisfung 寫道:
好感動。

恭喜晒,你真係好叻!

男爵府

小悅
ee祝你生日快樂!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊