論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

新工人一上任即刻話唔做,原來佢上手工人...........

我個同事比一個月通知個工人,即係炒佢,個工人係枕頭底放左一封信,內容話個僱主虐待佢,點衰點衰,咁個新工人驚左就唔做了,但實情係沒有此事,只是個工人成日掛住玩,唔理佢個一歲小朋友,開冷氣唔比衫佢著,又偷野等,真係估佢唔到

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 新工人一上任即刻話唔做,原來佢上手工人...........

大宅

Re: 新工人一上任即刻話唔做,原來佢上手工人...........

咁衰

別墅

複式洋房

may123 寫道:
我個同事比一個月通知個工人,即係炒佢,個工人係枕頭底放左一封信,內容話個僱主虐待佢,點衰點衰,咁個新工人驚左就唔做了,但實情係沒有此事,只是個工人成日掛住玩,唔理佢個一歲小朋友,開冷氣唔比衫佢著,又偷野等,真係估佢唔到[/quote]

呢個故事都好離奇, 個工人係枕頭底放封信比新工人搵倒? 有冇可能個僱主唔睇下工人D野呀, 換下枕頭袋先比新工人用都要啦, 咁可能嗰封信寫既野係真都未定喎.

民房

無錯d工人好興同d friends講d僱主對佢地有幾唔好, 但就從來冇同人提過自己會打僱主既小朋友或自己做錯野既地方(好似就連鐘都唔識睇咁o羅,打親電話番屋企同佢溝通, 佢永遠只會講喂.喂.吓.吓,然後收線, 仲有連小朋友既玩具都會偷既人), 你估依個咁難得既印印梗係冇將依d野話俾人聽啦!!! 咁好既工人梗係等佢留番o向印尼好過啦!! :mrgreen: 所以當我等二個工人o黎既時候我都一五一十將前工人既好野講哂佢聽,由於我倆關係良好, 當佢有一日真係聽度個前工人d friend講我壞話既時候, 佢仲話番俾我聽添, 當然我都會過濾吓先聽邊d真邊d假o羅

大宅

同意﹐舊工人走咗僱主都要check下間工人房架﹐?-(我都會換下床單枕頭袋比新工人用架 。

goldking2 寫道:
呢個故事都好離奇, 個工人係枕頭底放封信比新工人搵倒? 有冇可能個僱主唔睇下工人D野呀, 換下枕頭袋先比新工人用都要啦, 咁可能嗰封信寫既野係真都未定喎.

首頁

尾頁

跳至