論盡家傭

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

以前幫工人買機票都係去O的大行或者上ZUJI 買, 直至上次問一個朋友介紹的TRAVEL AGENT QUOTE 價, 一問就嚇親!! 點解會比ZUJI SEARCH 平幾百蚊O既?????
跟住個AGENT 同我講, 原來工人機票係比我地平時香港人買O既旅行機票係平好多架, 連ZUJI 都SEARCH唔到出黎, 要AGENT 用SYSTEM 先買到, 但有好多AGENT 都唔會話比我地聽, 直接賺我地幾百蚊!!

大家記住要搵AGENT 買工人機票!

大宅

我意思係有良心的TRAVEL AGENT 旅行社代買

大宅

引用:以前幫工人買機票都係去O的大行或者上ZUJI+

原帖由 rainforest1986 於 13-05-01 發表
以前幫工人買機票都係去O的大行或者上ZUJI 買, 直至上次問一個朋友介紹的TRAVEL AGENT QUOTE 價, 一問就嚇 ...
都唔算係咩秘密啦,一向都有工人票的,同agent買時同時要提供合約先買到呢。cx都可以同機票部直接訂工人票

6W3D- 0.38cm
9W6D- 2.10cm
12W2D- 5.9cm

複式洋房

大宅

Bigtreewing 發表於 13-5-1 00:33
都唔算係咩秘密啦,一向都有工人票的,同agent買時同時要提供合約先買到呢。cx都可以同機票部直接訂工人票

哈哈~~ 我好似發現左新大陸咁~ 原來一直都有~
不過我個TRAVEL AGENT 唔駛睇證明都買到...

大宅

引用:Quote:Bigtreewing+發表於+13-5-1+00:33+都

原帖由 rainforest1986 於 13-05-01 發表

哈哈~~ 我好似發現左新大陸咁~ 原來一直都有~不過我個 ...
唔係ma,張證明係俾航空公司出飛用架喎,而家竟然唔使?最近嘅事?

大宅

回覆:工人機票秘密

而家啲機票真係好貴,尤其係印,我以前姐姐叫我俾現金,2/3份糧咁濟

大宅

畀面勳章

rainforest1986 發表於 13-5-1 00:47
哈哈~~ 我好似發現左新大陸咁~ 原來一直都有~不過我個TRAVEL AGENT 唔駛睇證明都買到...

...
買工人機票係要有合約咖喎, 唔係點知係工人? 定係你俾左工人 passport 佢影印 呀? 張機票會寫明係 labour fare, 某些 airline, e.g. 國泰, labour fare 可以有多 10kg luggage allowance. 所以有時唔係 agent 呃人, 係訂機票時無講明係幫工人訂, 只會當一般乘客處理. 又換言之, 唔好以為可以扮工人攞 labour fare 而平 d, 係無可能既事~

大宅

畀面勳章

rainforest1986 發表於 13-5-1 00:24
以前幫工人買機票都係去O的大行或者上ZUJI 買, 直至上次問一個朋友介紹的TRAVEL AGENT QUOTE 價, 一問就嚇 ...

補充, 如果無交到工人合約證明 , 都不可以出 labour fare, 所以 travel agent 只會出普通乘客機票, 並不能賺多你幾多百, 不要誤會啊~

大宅

TIN_C_C 發表於 13-5-1 01:24
買工人機票係要有合約咖喎, 唔係點知係工人? 定係你俾左工人 passport 佢影印 呀? 張機票會寫明係 labour f ...
唔好意思~~我記錯左, 係要交1. 工人PASSPORT, 2. 有效工人CONTRACT

哈哈~ 我都係想REMIND 下O的好似我大頭蝦O既人記住要買工人票~

大宅

畀面勳章

rainforest1986 發表於 13-5-1 01:34
唔好意思~~我記錯左, 係要交1. 工人PASSPORT, 2. 有效工人CONTRACT

哈哈~ 我都係想REMIND 下O的好似我大頭 ...

yes, 記得同工人買 labour fare, 平 d 之外, 又可以多 d luggage allowance

複式洋房

TIN_C_C 發表於 13-5-1 01:24
買工人機票係要有合約咖喎, 唔係點知係工人? 定係你俾左工人 passport 佢影印 呀? 張機票會寫明係 labour f ...
咁如果炒佢既話,可唔可以都用工人機票呢? thanks!

大宅

引用:Quote:TIN_C_C+發表於+13-5-1+01:24+買工人

原帖由 evianyeung 於 13-05-01 發表
咁如果炒佢既話,可唔可以都用工人機票呢? thanks!
總之係工人有合約就可以買

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁即係大約幾錢?我工人完約AGENT叫我比$1,100佢

複式洋房

Bigtreewing 發表於 13-5-1 14:56
總之係工人有合約就可以買

謝謝~ 咁係應該同 AGENT 買定同 AIRLINE 訂呢?

THX!

之前炒工人比機票錢佢ONLY

大宅

畀面勳章

may22999 發表於 13-5-1 15:15
咁即係大約幾錢?我工人完約AGENT叫我比$1,100佢

去唔同地區, 唔同價錢, 如果撞正 high season 又會貴 d, 你去旅行社格吓價穩陣 d~

男爵府

回覆:TIN_C_C 的帖子

有冇agent 介紹?

別墅

請問邊道有代買工人ticket ar .我工人6月返去呀。

子爵府

剛買了國泰工人票,由香港去馬尼拉單程$964包稅(30kg行李), 5月中走,agent報價係$1200-$1400, 唔洗pm問我,國泰website online買, 有e ticket send back to yr email. 工人Check in要出示passport &. Contract, 記得提工人合約跟身唔好放係行李寄倉。

citypaul    發表於 13-9-27 02:11
lamyee2013    發表於 13-9-5 15:54
biancaho7    發表於 13-7-4 18:47

大宅

畀面勳章

summone79 發表於 13-5-3 17:05
有冇agent 介紹?

一般康 X, 永 X 0個 D 旅行社都有, 搵 D 大集團穩陣 D~

首頁
12345...17

尾頁

跳至