跳至

首頁

尾頁

大宅

有在東區醫院生過bb的媽媽嗎?入黎分享吓?

因為我月尾都會喺東區生(預產期係9月29日)

水晶宮

Re: 有在東區醫院生過bb的媽媽嗎?入黎分享吓?

我覺得東區醫院都幾好,乾淨,姑娘又唔會亂鬧人,又有不同既講座聽,仲有新針打(呢樣野我生第三胎先有咋)

大宅

都唔錯
3歲啦!

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

我03年係東區生阿仔, 我覺得幾好, 姑娘經驗豐富, 生嘅時候全靠佢地; 而事前產檢好仔細, 好似阿仔未出世驗到有啲問題, 佢地就跟得好足, 到阿仔出世幾個月証實冇問題先close file. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Happy Everyday      
該用戶已被刪除

複式洋房

Re: 有在東區醫院生過bb的媽媽嗎?入黎分享

我06年6月在東區生了我仔仔。我的經歷就唔係咁開心,因為東區是主張吃人奶。而我亦學習給人奶我仔仔吃。最初我真的什麼都唔識。姑娘亦有教,不過第一日同第二日都ok,第三日d姑娘就當你是老手,不再教你,但我就是學唔識,bb亦食得唔好,姑娘都唔補奶粉比bb,我想改吃奶粉,佢地又唔比,結果,我個b就是因為吃奶不足,水份唔夠而在出院後第二天再入院。佢d小便好少,仲有紅色結精粒。仲有我出院當日,d姑娘就當我透明。早上醫生看完我之後,就沒有人再理過我了,派藥時,未到我個張床就已經返轉頭,完全唔比藥我。搞到我鬼死咁痛。要我去找他們拿他們才肯比我。

民房

Re: 有在東區醫院生過bb的媽媽嗎?入黎分享

我係上年7月東區生bb, 姑娘都ok啦....

不過生產過程, 我覺得自己做左見習助產士的考試工具囉...
因為我聽到有位有經驗的肋產士不斷向同我接生的"肋"問問題, 我仲聽到有個人話"你知唔知你咁樣我已經可以fail你"...

最後我都生產順利, 不過傷口大左, 要call醫生黎同我縫針囉.

洋房

我於今年7月在東區醫院生了BB女,是順產的.醫生替我補的傷口很好,連一粒止痛藥都不用吃.環境設施不錯.醫護人員及嬸嬸的服務態度很好.(只是個別一名約50餘歲登記護士的態度差劣)

複式洋房

我的女是03年3月份在東區醫院出世, 是順產. 我覺得好好, 姑娘經驗豐富, 我是第二胎,應該是好快生出來, 生嘅時候我用錯力, 搞到d 姑娘同醫生好緊張 (突然多左醫生走出來),佢

男爵府

請問係什麼新針?

sandylaw 寫道:
我覺得東區醫院都幾好,乾淨,姑娘又唔會亂鬧人,又有不同既講座聽,仲有新針打(呢樣野我生第三胎先有咋)

水晶宮

我都唔係好記得係咩針,平時bb打針會去健康院打既。

但新針就返醫院打,打針既數量會俾較少,因為有些變左混合針

大宅

我的經歷都幾好、只系覺佢地對双程証的太太態度惡D,因
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

複式洋房

我喺03年6月份喺東區醫院生囡囡嘅.....
啲姑娘嬸嬸都幾好ga.......
不過你生完啲姑娘叫你你一定要應佢哋.......
如果唔應.....
佢哋會鬧你ga.........
因為我試過

別墅

sandylaw,

嘩,你生左三個?真係好羡慕你呀!我很中意小朋友架,覺得佢地很可愛,我都想生三個,可惜經濟有壓力,我有一個囡囡,兩歲了,打算明年生多一個,。唔好意思,扯開左話題添。
我囡囡都係東區生的,順產,感覺東區很干净,的姑娘都几好。

複式洋房

amyhau:
你住西灣河ga.........
我都係喎........
咁啱呀........

水晶宮

我都好鐘意小朋友架,以前都有諗過做幼稚園教師

可惜嫁左人,要湊女

大宅

我10月尾預產期,會在東區生。請問床墊會用多少張。因為我買了一大、一細各一包,一共20片, 姑娘話細的OK, 到時冇時間剪開。
咁我使唔使剪定先?
?-(

別墅

0601 :

係呀!都住左差唔多十年啦,覺得都几方便。係呢,你囡囡讀緊邊間糼稚園?我姪女係03年04月出世ga,依加讀緊明我。

別墅

Reiki :

恭喜你先啦!床墊一包就夠了,唔使帶咁多入院。

複式洋房

amyhau :
我囡囡喺跑馬地聖瑪加利大幼稚園讀K1.......

首頁

尾頁

跳至