論盡家傭

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

請問各位有無最新僱傭公司黑名單??最近搵左兩間agent公司, 想請傭人姐姐.
但唔知呢兩間公司好唔好?!
兩間都係喺將軍澳新都城一期搵

1. 陽x女傭中心

2. 薦x館有限公司

請問各位媽咪有冇幫襯過呢兩間agent公司??
d agent ok嗎?? 負唔負責任??

別墅

回覆:僱傭公司黑名單

好似兩間都有人中招

禁止訪問

複式洋房

其實去邊間都係冇保證好的~~~ 隨心試

macvn123  講得好  發表於 14-7-2 22:12

大宅

樓主, 如果你係喺將軍澳新都城搵僱傭公司,
提醒你唔好去冒險樂園隔離嗰間威x..
我喺嗰間嘢中招, 個工人姐姐黎咗唔夠2個月就走咗佬,
間agent係完全零follow-up,
到我打電話去問佢, 佢一味話幫我唔到,
我要求佢搵replacement俾我, 佢就話有個40歲, 就快完約既印印可以介紹俾我,
不過, 佢仲加多一句「其實嗰個姐姐都打算完咗個約就返印尼0架啦!」

我心諗, 頂~ 人地都話返印尼唔做咯, 仲介紹俾我做乜!?

複式洋房

回覆:僱傭公司黑名單

不過我朋友個個都話冇咩工人可選

洋房

請問有冇人知道o係華景山莊的僱傭公司好嗎 ??

民房

華景山莊就唔知好唔好~
不過我而家用緊LEE 個就幾好,係元朗的
我之前都試過間衰agent,之後LEE間就係朋友介紹既
個agent都跟得幾好

禁止訪問

回覆:Galaxylamlam 的帖子

禁止訪問

回覆:Galaxylamlam 的帖子

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

2019勳章

仲有荃灣南豐16F丹x…銅鑼灣卓x…小心小心。

複式洋房

引用:請問有冇人知道o係華景山莊的僱傭公司好嗎+

原帖由 Galaxylamlam 於 14-01-03 發表
請問有冇人知道o係華景山莊的僱傭公司好嗎 ??
呢間千萬唔好用,有事個agent 只會幫工人....

別墅

千祈不要用「得X僱傭有限公司」。「得X僱傭有限公司」(冇句真,因當初我選了其他2個孟傭,得X回覆我那2個也不合我們。得X職員介紹及推介這25歲的,話她聽話,學習好,又肯照顧老人家和小孩。
當初看這孟傭(SxxxA AxxxR No.2X2)那錄像帶時,後段見她試用廣東話講D生果、廚房用品等,但她講不到就突然走開了,沒有繼續。我問點解冇再錄下去,得X職員答:這樣是冇問題的。(見其他孟傭自我介紹錄像片是原整的)
當這孟傭做了約1星期多,開始諸多要求,我們試過要求「得X」給回她的自我介紹錄帶再給我再看。因記得其他孟傭到最後會說一定肯學肯做至滿約。但「得X」竟答:「傭人被請了,錄像就會消毀」。當時,只好無奈。
現在才知孟傭SxxxA AxxxR 是個不禮貌、不聽話、不曉尊重他人、而且大話連篇的人,所以在培訓中心(Training Centre)時,她也一樣不受控,又怎會錄好影片。
「得X僱傭有限公司」的服務最差的是表面好似幫僱主,但最終也是想賺多一次錢,解決方法是努力叫你找過一個(不分國藉)。最後那天,當我回所有薪金、交通價及機票錢時,「得X」銅鑼灣職員說明他們也知這SxxxA AxxxR不好,她們也不用她,會盡快送她走。SxxxA AxxxR不只一次在「得X」職員和孟加拉翻譯員面前不受控的用孟語或簡單英語大聲及不禮貌的反駁他們。
但在更新的「得X僱傭有限公司」內,又見「得X」仲會幫她找另一個將會受害的香港僱主。之前又話「傭人被請了,錄像就會消毀」,現在又有同一影件。
所以「得X僱傭有限公司」係講一套,做又是另一套。
大家要小心,不要受騙。
大家可上的「得X」網址,到「家傭搜尋」,選國籍(孟加拉) 可仲見到這孟傭。

洋房

謝謝分享,不過都有消息同大家分享....

大家小心一D 成日轉名的公司.....

有朋友中招,姐姐講大話,屈先生非禮,仲搞到上法庭,不過事件解決了,所以同大家分享.....

小心小心... 以下公司(公司名改了幾次).... 及公司老闆

X僱傭中心

X濠家居服務有限公司 (HXN’s Hoxe Ser. Limited)

公司老闆: 郭W強先生...

公主資料: EDGAX XHEA PAXAGAS (Date of Birth: 17/02/85); Married

小心小心

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

Galaxylamlam 發表於 14-1-14 15:45
謝謝分享,不過都有消息同大家分享....

大家小心一D 成日轉名的公司.....

大宅

2019勳章 畀面勳章

想問下大家:
兩益僱傭中心 (銅鑼灣, 西灣河有分行)
Goldmonas International Service (元朗、粉嶺、新蒲崗都有分行)
這2間agency好唔好?
有冇jm用過?
是否黑店?
希望呢到有jm可以分亨下.

大宅

太子姨媽(傢俬店同名)

叫姐姐斷約

再幫姐姐揾工

(未走已幫,當我死)

複式洋房

Be careful Tsuen Wan Hilltonx.xx, 曉X, Mr Wong, 完全無Service, 個姐姐完來完全唔識廣東話同英文,完全溝通唔倒,同佢之前比我地睇D語言能力唔同,完來佢地自己連電話都無講過,又無選擇,引導式等我地請左E個:

大宅

回覆 Galaxylamlam 的帖子

呢間晉X僱傭中心, 好多年前我有親人幫親過, 果時係兩姐妹經營(約四十幾歲), 佢地專教工人屈顧主, 同打工人,! 佢地有背景, 老公做紀律部隊, 知法犯法, 印尼領事館都知佢地間公司唔係嘢, 勞工處同法庭都有佢地既資料, 佢地係屬客! 好彩最後都無事! 有錢請工人洗乜揾呢D雜MUK公司! 揾間出名D咪仲好!

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊