論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

有無人試過東南亞僱傭特區(銅鑼灣)??

別墅

tandt911 發表於 14-7-31 09:41
仲有小心銅纙灣 一間叫萬X 僱傭中心~~~又係好X 街~~請大家小心呀~~

本人中左招最近~~

呢間好PK!總公司在中環,叫X隆海外僱傭中心。
我兩年前中左蕉!

複式洋房

pingmum 發表於 17-4-5 08:56
尖沙咀亞洲第1XXXX,非常差,服務態度bad,不負責任,收佐錢,事后乜都吾理,偏幫公主 ...

請問呢間有咩問題?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

baobao74 發表於 16-6-6 22:17
請問有沒有有用過康X居?看過一則幾年前的comment話幾好, 但再找不到其他意見。 ...

我都想知呢間好唔好
天空之城, 快樂之地

複式洋房

PCCW2319 發表於 17-9-26 08:35
我都想知呢間好唔好
康X居沒有道德,教唆姐姐轉僱主,貨如輪轉,多賺幾筆。香港做僱主真慘!多得這些無良公司。

大宅

回覆樓主

請問知唔知佐敦威龍可唔可靠架?

水晶宮

jade0 發表於 17-10-2 16:43
康X居沒有道德,教唆姐姐轉僱主,貨如輪轉,多賺幾筆。香港做僱主真慘!多得這些無良公司。
...

可以分享經驗嗎?
天空之城, 快樂之地

大宅

2019勳章

Nancyb 發表於 17-9-21 18:29
X信真係黑店中既黑店 果陣真係怪自己無搵定資料,之後先係bk見到咁多人講依間,d$真係凍過水,所以之後請姐 ...

準備請工人,搵緊agent資料,你可以比你間agent資料我嗎?謝謝

大宅

回覆樓主

將軍澳新都城一期旭X都好差!
恆生對面果間!
仲有菲公主 Janxt Ejarx Humonoxg 都係極品,大家小心!

侯爵府

2019新春慶豚圓

happyvc 發表於 17-9-21 11:34
請問景昇點差法?

sorry,引用錯

侯爵府

2019新春慶豚圓

myfaye 發表於 17-9-20 17:32
景昇...昇輝

景昇點差法x2?朋友剛介紹,agent send左好多相俾我

大宅

Anpo Services Co桉浦服務公司
Agent名: 陳Purple雪
公司地址: 深水埗欽州街榮業商業大廈5樓

經以上介紹的工人偷竊做了10個半月後炒了,早前再經此AGENT介紹另一工人原定10月頭到,工人到埗前一天的下午2時多才通知工人懷孕,言語間還建議我們接受工人。

其實在申請過程,Agent的菲方部門很不尋常,比正常慢,原本四星期前可到港,但中間發生了她們的人事問題及政府部門問題,結果拖延到10月頭才到,我們在等候過程都有想過是否暗中有咩QK,真的想不到最後一刻才發生咁突然,我們其他朋友都說我們不幸中之大幸,如果入左屋先知有BB,我們仲大鑊.....

老實說,以上AGENT的回應真的很差,做事和答覆都很怠慢,你急佢唔急,答左等於無答,好無奈。

大宅

GAT 發表於 14-9-12 00:08
千其唔好去X業僱傭在將軍澳南豐廣場,姐姐有問題他們無幫我follow up. 個姐姐半年未夠就走佬,拿埋我門key ...

呢間北角國都都有分店(珈X),千其唔好去,請左工人未夠一個月已經唔做,agent仲叫我賠一個月算!原來係想幫工人再揾僱主!

大宅

myfaye 發表於 17-9-20 17:32
景昇...昇輝
請問景昇有咩問題?岩岩想揾佢請姐姐

大宅

YMCA0806 發表於 17-10-27 13:44
請問景昇有咩問題?岩岩想揾佢請姐姐

同問!

大宅

我想知有冇人知旺角百x 係米黑店ar?

複式洋房

千萬不要搵薦x館旺角既xinda, 正賤人,剛剛比佢呃完請左個印印,收完錢嘜都唔埋,九唔搭八,個印印有嚴重臭狐同腳臭,D資料寫做左八年野(4張contract完約),但來到時嘜都唔識,連照顧自己既能力都無,再問淸楚姐姐後原來佢只做過三份其中兩次斷約,xinda正xx,全部工人資料包括人名,年紀,工作經驗都係假嘅,大家要小心。

別墅

christinelamky 發表於 13-5-1 17:56
請問各位有無最新僱傭公司黑名單??最近搵左兩間agent公司, 想請傭人姐姐.
但唔知呢兩間公司好唔好?!:quest ...

銅鑼灣的康x居僱傭公司,是間大黑店。
我要僱請一個自己找到的完約的印傭,某女士收我$12000費用。然後我打去中環分店收我完約印傭手續費$3779。

最後,我付錢了$3779,所有文件也繳齊,等辦visa。期間印傭消失跑了,我損失了金錢、時間、她們也都沒有負責處理。非常糟糕的一家黑店!!千萬別去!!

大宅

123bobo 發表於 17-11-24 16:16
千萬不要搵薦x館旺角既xinda, 正賤人,剛剛比佢呃完請左個印印,收完錢嘜都唔埋,九唔搭八,個印印有嚴重臭 ...

有證據可以海關投訴,有agent俾人拉過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊