論盡家傭

跳至

首頁
12345...10

尾頁

洋房

我剛在麗城花園得一間的所謂老字號, 但不誠實, 之前說好的價錢是包由國外回港
機票, 但現在不認有說過, 也說如換要再給介紹費, 只減收一千元.

很嬲 !!!

洋房

我剛在麗城花園得一間的所謂老字號, 但不誠實, 之前說好的價錢是包由國外回港
機票, 但現在不認有說過, 也說如換要再給介紹費, 只減收一千元.

很嬲 !!!

大宅

Please don't use Nan Fung Employment Service Ltd.

洋房

荔枝角 X盈僱傭中心 正一黑店,果個黃小姐介紹工人比你時又話工人點好點好,又話VISA 好快出。好心比個完約工人返印尼休息下至返工啦,到要返工前幾日都冇人聯絡我,黃小姐話VISA 遲左出,所以工人會遲多兩星期至來香港。

我話點解改左日子冇人同我講,佢公司不同人答案都唔同
1. "個工人話已經同左你講,咁即係工人講大話"
2. "個工人求我,話返去兩星期太少,你搵其他人幫手先啦,又或者你請假照顧家人,享受家庭樂。
3. 工人回港前3日打比我話 " 公司叫我唔洗問你,因為你之前話比我放假"

你地話邊個作大啦? 叫我唔返工享受家庭樂都講得出,都痴線既~

最過份係工人返左工4日就話太辛苦要辭職,仲自己唔小心講左話公司果時叫佢簽左約先,如果唔係返鄉下前未搵到僱主,就冇得放假。擺明夾埋係扼人中介費啦! 大家要小心!!!

大宅

引用:荔枝角 X盈僱傭中心 正一黑店,果個黃小姐

原帖由 irislym 於 15-03-11 發表
荔枝角 X盈僱傭中心 正一黑店,果個黃小姐介紹工人比你時又話工人點好點好,又話VISA 好快出。好心比個完約 ...
真是衰到爆喎

大宅

2019勳章

引用:千祈不要用「得X僱傭有限公司」。「得X僱傭

原帖由 aujerry 於 14-01-09 發表
千祈不要用「得X僱傭有限公司」。「得X僱傭有限公司」(冇句真,因當初我選了其他2個孟傭,得X回覆我那2個也 ...
me too

別墅

要找姐姐真係要小心選擇僱傭中心,大間唔代表一定有保證,所謂不成功,不收費亦係取巧,當發現僱傭中心有問題要退錢,一味柂,最後一蚊都冇得退.

親身經歷,一肚氣,姐姐又冇錢又冇!

23sep2014於陽X女傭中心聛請印傭姐姐,在當日已向元郎區陽X女傭代表Ron Lee(現在係徐小姐因李小姐已走)表明本人原本的女傭因17jan2015便完約,但因家中有長期在床的婆婆需再另聛請印傭姐姐接替現有的姐姐照料傷殘婆婆,亦明確表明新上班的姐姐一定要12jan2015前到港,因為本人希望原先的姐姐和新的姐姐可用相同語言溝通交接. 於當日找到適合的姐姐亦交上合約收費,保險,驗身的費用.

3jan2015 陽X女傭店經理林小姐致電告知有關姐姐要一月尾才能到港,因當地公司說姐姐上堂堂數唔足要補堂.

5jan當天電話中本人明確的通知銷售經理曾生取消申請女傭來港和詢問何時何退錢給我們和用如何方式退款.

6jan突回覆女傭可於14jan到港,他說比我們要求的日子12jan只是遲了二天,買了機票, 要求我們接受.

7jan曾生回覆我們沒有任何退款,因已確認姐姐來港日期交易已完成.

8jan我們詢問投訴熱線周小姐說已在5jan要求取消申請女傭來港為何6jan還買機票?我們再問周小姐曾生3jan答應負責我們原有姐姐的續約費,簽證費和機票錢,她說要再了解明天再覆.

依家陽X女傭中心話一蚊都唔會退,我們現在可以做的就係提醒大家,找女傭中心先上網找下有關公司之前有冇俾人投訴和女傭中心處理手法,我們也好後悔之前盲目相信大公司,原來陽X女傭中心只要一上網就見到黑店,和有關投訴!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:僱傭公司黑名單

x 島僱傭中心
agent 主動叫姐姐走介紹新客!
真係食碗面!

大宅

引用:華景山莊就唔知好唔好~不過我而家用緊LEE

原帖由 winnie8603 於 14-01-03 發表
華景山莊就唔知好唔好~
不過我而家用緊LEE 個就幾好,係元朗的
我之前都試過間衰agent,之後LEE間就係朋友介 ...
我想問妳用元朗邊間?我都係搵緊工人。。。我用陽光,打親去搵agent,接電話個個都話agent放假。。。勁嬲,完全搵唔到佢。

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 irislym 的帖子

我都系度想簽啊,咁衰!!你最後點做?她的價錢係點啊?

複式洋房

大埔昌運中心(天X僱傭)

工人資料係假

工人黎左一個月,博炒

我都無話唔要個工人...佢就幫工人搵新僱主.....

複式洋房

銅鑼灣, 旺角, 高x 僱傭中心

幫姐姐搵新工簽約,

仲要叫舊僱主吾好追究姐姐到hk 26日就跳工

話姐姐可以去領使投訴, 以後吾洗請印傭.

仲要舊僱主懸空407e 份form 的辭職原因.

否則姐姐要即走, 無人幫你照顧小朋友

很差的公司, 只顧賺多幾轉agent 費

洋房

回覆 05suey 的帖子

最後個工人咪做左一個月就走左囉, 仲要係果個黃小姐幫佢搵定分新工

黃小姐話如果佢唔幫工人搵工,佢可以去另一間搵,佢怕冇左新水魚, 所以都冇幫過我啦~

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 irislym 的帖子

哇,好衰喔,我卑左訂,工人無黎到,我同就即拎回,亦是見到你所講噶,之後就唔幫襯,驚驚

禁止訪問

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:千祈唔好搵尚X僱傭 (Asia-X Employment Age

原帖由 misumicky 於 14-07-02 發表
千祈唔好搵尚X僱傭 (Asia-X Employment Agency), 旺角分公司有個龍小姐,佢真係全宇宙最差嘅agent. 搵親佢 ...
同意,幫工人幫到出面,佢自己都係印尼人

大宅

引用:銅鑼灣,+旺角,+高x+僱傭中心幫姐姐搵新工簽

原帖由 cathinlee 於 15-05-04 發表
銅鑼灣, 旺角, 高x 僱傭中心

幫姐姐搵新工簽約,
請問係咪X柏僱傭中心?
係邊個跟?老闆?

民房

回覆 sylviaoneone 的帖子

元朗間agent叫咩?介紹下,幫幫忙,吾想搵左間黑店

禁止訪問