論盡家傭

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

引用:回覆 sylviaoneone 的帖子元朗間agent叫咩

原帖由 maytomay 於 15-06-27 發表
回覆 sylviaoneone 的帖子

元朗間agent叫咩?介紹下,幫幫忙,吾想搵左間黑店
陽光。之前真係勁衰,而家見佢換咗人,唔知有無改善。

別墅

睇番記錄

元郎區陽X女傭代表Ron Lee(現在係徐小姐因李小姐已走)

尖沙咀"x朋僱傭中心有限公司"

Java Mxxx /爪X女傭顧用服務公司 張氏

百X僱傭公司(旺角)

別墅

回覆 Betsy_Lam 的帖子

請問所指的 "晉X" 是否 "X威僱傭公司" ? 在CWB?

別墅

Betsy_Lam 發表於 14-7-1 21:44
回覆 Galaxylamlam 的帖子

呢間晉X僱傭中心, 好多年前我有親人幫親過, 果時係兩姐妹經營(約四十幾歲), 佢 ...
請問所指的 "晉X" 是否 "X威僱傭公司" ? 在CWB?

大宅

回覆:Pretty.Mama 的帖子

無錯呀

複式洋房

引用:千其唔好去X業僱傭在將軍澳南豐廣場,姐姐

原帖由 GAT 於 14-09-12 發表
千其唔好去X業僱傭在將軍澳南豐廣場,姐姐有問題他們無幫我follow up. 個姐姐半年未夠就走佬,拿埋我門key ...
呢間野真係好冇良

別墅

請問有冇人係呢間請過工人呢。
優x & 景x. 2間都係南豐廣場 (將軍澳坑口南豐廣場)
邊間好呢

男爵府

畀面勳章

引用:Be careful Tsuen Wan Hilltonx.xx, 曉X, M

原帖由 emilydotng 於 14-01-15 發表
Be careful Tsuen Wan Hilltonx.xx, 曉X, Mr Wong, 完全無Service, 個姐姐完來完全唔識廣東話同英文,完全溝 ...
呢間超衰,我都中蕉!請件垃圾返嚟,中文唔識,英文又溝通唔到,飯唔識煮,衫唔識熨,洗碗洗1.5個鐘,俾我發現兩日先冲一次涼,三曰先洗一次頭,每日响度發夢..........重有好多好多!!搵個黄生溝通,但完全幫唔到手,態度極惡劣,勁串!只係話我地啲僱主麻煩,要求高!你地咁就永遠請唔到工人,佢係完全唔會幫顧主,佢老婆係印尼華僑

複式洋房

無錯,超串,重話我你僅係第一次請工人,......我自問已經好容忍,但真係火都尼......請廣傳等其他人唔好中蕉...

大宅

回覆 tandt911 的帖子

係咪萬隆?

禁止訪問

回覆:僱傭公司黑名單

複式洋房

回覆:GAT 的帖子

死啦,我係佢度睇中左一個姐姐,可以share下你的經驗比我參考下嗎?唔該晒!

大宅

2019新春慶豚圓

回覆:remember_muriel 的帖子

旺角xx居個個yvonne

複式洋房

引用:千其唔好去X業僱傭在將軍澳南豐廣場,姐姐

原帖由 GAT 於 14-09-12 發表
千其唔好去X業僱傭在將軍澳南豐廣場,姐姐有問題他們無幫我follow up. 個姐姐半年未夠就走佬,拿埋我門key ...
死啦,我係佢度睇中左一個姐姐,可以share下你的經驗比我參考下嗎?唔該晒!

大宅

我唔會再幫襯將軍澳富康花園的展X, 我簽了個工人5個月,放左佢印尼,點知一去不返,到宜家都唔知咩事,完全找不到人,間公司完全 零FOLLOW UP,連入境處張TERMINATION FORM都冇叫我填...個工人次前3張約都係佢地簽..有冇 可能個工人印尼電話都話找不到。

另外,佢介紹工人比你既時候又會推前個工人舊合約的完約日期42日,等生意做成,又話舊僱主唔放人...其實根本未都到完約日...

複式洋房

回覆 cecicheungwong 的帖子

唉, 我ARM ARM 中左啦!
個姐姐叫JUMIXXM, 無訓練過, 最慘無安全意識, 3次被我發現涼衣後無鎖WINDOW花, 我小朋友細好易爬上去. 我講過N次架啦, 一定要鎖, 而且態度又5好.

我話你幾千元人工想換一條一命嗎... 炒左!

間AGENT 又不來PICK UP. 無得頂差AGENT!

大宅

Agency name: Everlasting Employment Centre 鳴遠僱佣中心!! (North Point)

個姐姐VISA搞點左,打算打電話follow up,個個電話都invalid!! 而家都吾知點好。。。

複式洋房

元朗 - 富X顧問公司(加城廣場後面嗰間街舖) 黑中極品
銅鑼灣 - 高X顧傭中心

男爵府

回覆 豆豆~媽媽 的帖子

兩益我只做過續約, 貪佢全港最平, 質素真係唔知啊

別墅

回覆:Tweetyhk 的帖子

你都有中到招嗎?

首頁
23456...10

尾頁