論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

吾明點解佢地d人面皮咁厚話極吾聽~

勁慶 !!!!
個d pk 工人,話極都係咁 !!

大宅

Re: 吾明點解佢地d人面皮咁厚話極吾聽~

佢地衰起黎就係咁架啦,同佢講兩元打一次!

伯爵府

呢d係佢地民族特色黎架.

我個印, 自己用十字批整支浪衫ge鐵tone, 人地粒鏍絲o係放入個綠色筒度迫o係牆, 佢就求x其將粒鏍絲監硬樓入綠色筒外的牆內, 個lone大左又食唔實, 最大件事係粒鏍絲向上"霜"的即係如果唔係我發現, 條鐵tone好快luck番出黎, 分分鐘一打中個工人佢死左我都唔知 (日抖得佢同bb).

問佢佢死都唔認, 我放o係檯度o個粒綠色筒證物俾佢dum左, 不過我已用digital影低, 同埋老公都話個十字批上星期無lala拎左出黎, 唔知個工人攪乜, 而家就知勒! 既然佢唔認, 我只可以同佢講, 屋企有野要維修唔好自已做, 通知左我/老公先, 費事工傷.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

無錯,佢地文族特色係咁 ,重有佢地文族特色 懶 ,講
大話 ,做野慢動作 ,賤賤 !!!!!!!!!

我宜家睇見佢就眼冤 ! 最衰就係我老豆有老人疵呆要佢湊。
如果吾係真係掘頭掃把 bang 佢走 !

珍珠宮

flyingmom 寫道:
佢地衰起黎就係咁架啦,同佢講兩元打一次!

最少十蚊次!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

大宅

何止呀 佢地d印尼工人仲好中意不問自取添呀

洋房

面皮厚.....我個賓﹐話完佢﹐我自己都機乎激到嘔血﹐佢竟然轉個背可以唱歌﹐你話佢地係唔係人黎丫

子爵府

我個印都係自以為好醒, 屋企有野壞左, 唔會話比我地聽, 自己整, 又整唔到, 仲衰多兩錢重, 問佢就話唔知點解會壞, 我咪同佢講以後屋企有乜事發生, 要等一時間通知我, 唔可以自己整, 如果你咁叻可以自己維修, 就唔洗黎香港做呀maid啦, 自己開間公司幫人維修做生意啦!

男爵府

我印印又係話極唔聽, 有一次發現有一個人打去我屋企幾次, 我知係打比印印的, 我問佢點解會有個不知明的手機電話, 我巳經同你講過唔比打出或接聽私人電話的, 點知佢答我: 你之前唔比的 a小姐, 這次打來的是b小姐, 你都冇講過呢個唔可以接聽, 真係嘔血

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我果個仲慶, 教又唔聽, 話又唔高興, 成日"懶"醒, 仲要發我老脾, 串過碼頭姑呢, 唔係我bb咁細個, 一早申左佢出門口

民房

我個印印夠衷啦, 打電話比佢, 打到電話難都唔聽, 見到佢時問佢做 mud 唔聽我既電話, 衰印話個手提壞左, 點知佢個手提即刻 響,佢老公係印尼打比佢, 我即刻串佢, 又話電話壞左

複式洋房

妳哋D工人做嘅衰嘢,9成我之前個印都做過!唉!

子爵府

我個件都係咁

ganbare 寫道:
無錯,佢地文族特色係咁 ,重有佢地文族特色 懶 ,講
大話 ,做野慢動作 ,賤賤 !!!!!!!!!
親子王國以外之相冊連結已被刪除

別墅

今朝個印做錯野,已經第n次唔記得,佢今次重同我講「我記得,不過我等太太叫我先做」,連朝早落街買早餐都要我每次提,不如我自己做,(唔駛佢煮早餐),我把火鬧佢,佢黑面話知道,轉個頭出房門用英文定印尼文大聲鬧我,我忍無可忍勁丙佢(丙完傷真氣跟住頭痛),自己做錯野重要發我脾氣,係咪有病呀!我要佢寫道歉信,佢唔寫,我趕住返工,今晚先同佢計,唔寫就即炒.其實我想炒佢好耐,但我條氣唔順,佢表現差我重要真金白銀陪一個月俾佢,大佬,三千幾蚊唔易賺,你估我地d僱主印銀紙咩?況且我即時搵唔到人湊小朋友,今晚體佢合唔合作.做僱主好慘,冇保障!

首頁

尾頁

跳至