夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果奶奶有咁既要求,你有咩感受呢?

我奶奶叫我姑仔約我老公同大伯係呢個星期日去寶福山睇定個位! :-(

禁止訪問

Re: 如果奶奶有咁既要求,你有咩感受呢?

大宅

老人家有咁既決定唔出奇喎
我婆婆都已經買埋個位添
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

大宅

我阿媽仲激呀!佢本來信佛,點知佢鐘意長沙灣天主教個憤場,而家領洗埋,做

大宅

原來我意想咁保守,但心裡始終有點.......

大宅

唔好咁介意啦
佢可能睇電視話位短缺
所以有買親手啫
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

伯爵府

好媽媽勳章

你奶奶呢隻好呀, 睇得開, 唔會話忌住忌住咁, 百無禁忌呀.
咁為自己身後事設想不失為好事丫, 自己選擇喜歡的地點, 就算第時我真係老左我都會咁諗, 但如果意外就無計啦.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

難得佢咁開通,咪照佢心意做lor。 如果我問我亞媽佢有乜身後安排,肯定俾佢丙到變豬頭。
http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-34397-action-spacelist-type-blog

男爵府

無所謂喎,而家d位仲可以供定先,有d中年人都開始買定喇。

珍珠宮

CANDY_SAMSON 寫道:
你奶奶呢隻好呀, 睇得開, 唔會話忌住忌住咁, 百無禁忌呀.
咁為自己身後事設想不失為好事丫, 自己選擇喜歡的地點, 就算第時我真係老左我都會咁諗, 但如果意外就無計啦.

我都係咁話, 最緊要佢係以一個開明既心態去睇死亡呢件事, 而唔係學我99咁, 把口成日話自己想死想死, 仲要係大家好高興既時候忽然彈一句話 "阿x呀(我或老公), 我真係好想死佢左算數!!" 大姐呀, 忽然彈佢咁既野, 叫我地點答佢呢?

(問心果句, 我真係想話 "係就快啦...." 唔好話我黑心, 我真係被佢搞到癲左!!)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

無所為喇, 佢自己都唔介意, 等佢了咗件心事囉, 佢咁做除咗佢自己將來有得住之外, 做後生嘅到時可以煩少d.

男爵府

係呀...你99都吾介意...你又何需介懷呢

禁止訪問

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我覺得好喎。由後生提出, 老人家可能唔高興, 依家佢自己選, 第日仙遊時, 大家兄弟姊妹唔駛爭拗, 跟足老人家自己的意願係最好。

我諗我自己供完樓, 都差不多要排隊搵番個位......

大宅

同意!!我99都同左我老公講。

GreyParrot 寫道:
難得佢咁開通,咪照佢心意做lor。 如果我問我亞媽佢有乜身後安排,肯定俾佢丙到變豬頭。

男爵府

係架
我婆婆未去世時,
已安排喪禮儀式
又指明遺產怎樣分醒

其實,當老人家去世了
班仔仔女女同期時會六神無主
這樣便可免卻不必要既爭論

大宅

同意!!!

晴B媽 寫道:
我覺得好喎。由後生提出, 老人家可能唔高興, 依家佢自己選, 第日仙遊時, 大家兄弟姊妹唔駛爭拗, 跟足老人家自己的意願係最好。

我諗我自己供完樓, 都差不多要排隊搵番個位......

禁止訪問

別墅

仔大女大, 結埋婚, 生埋仔, 一個老人家就會開始為身後事諗下, 你地咪當同shoping囉!

我阿

大宅

咁咪重好, 佢自己揀好哂合哂佢心意呀嗎!
________________ KiuKiu媽媽

首頁

尾頁

跳至