夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

對99的憎恨有幾多�深...

我而家已經好control 我的情緒...唔同嘈..右佢..點知佢越來越過份..想佢早的去..

你地有無咁想法...
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

洋房

Re: 對99的憎恨有幾多�深...

Hello, 我是新成員 我就無你禁憎99, 但係我就好唔like佢成日上黎我屋企, 成日抱住我bb, 行黎行去, 為左99, 同老公開戰幾次了, :-( e+我老公不會在我面前提佢阿媽, 各位姐妹, 點樣可以令99唔好上黎禁多, 因我真係唔多喜歡.

別墅

唔開門比佢...辨無人係屋企...你手提要變做震機....咁一陣佢就走人....
Eldenma 寫道:
Hello, 我是新成員 我就無你禁憎99, 但係我就好唔like佢成日上黎我屋企, 成日抱住我bb, 行黎行去, 為左99, 同老公開戰幾次了, :-( e+我老公不會在我面前提佢阿媽, 各位姐妹, 點樣可以令99唔好上黎禁多, 因我真係唔多喜歡.
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

大宅

海有幾深,我對佢

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

bb012506 寫道:
我成世人都未試過咁憎一個人!

一個無法可原諒既物體.(絕對唔可以叫佢做'人'), 要同我反野, 絕對奉陪到底.

子爵府

好媽媽勳章

我都未試過咁唔鐘意一個人呀, 佢竟然話我剋奶奶, 剋老公, 剋仔女呀, 你話我點會唔憎佢呀

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都係好唔鐘意我99架
開頭我有左果陣佢就要生要死叫我落左佢
我梗係打死都唔落架啦
依家生左出黎個女都11個月
咁佢就要番工既 係禮拜日先放假 但係我老公都係果日先放假架 咁佢就個個禮拜都要黎睇我個女 我就個個禮拜都冇family day 最衰就係 佢次次都同我個女講你阿媽唔要你呀
又點點點點 佢老闆 當初知邊個唔要佢
咁我唯有同個c6嘈啦
就決定左2個禮拜見一次
都唔過份姐 我都好大方啦
點知佢都唔差知係咪特登
個個禮拜都話要同邊個邊個親戚朋友食飯
一定要我地出黎
我個c6個契媽就仲衰 見過我個女2次 第一次就撞損我個女個頭仔 果陣佢先得3~4個月咋
第二次同佢地出街食飯就吼我去wc果陣俾個39唔識7既人抱我個女 搞到佢3日都唔肯食野 淨係入少少奶
所以我好鬼憎佢&c6個契媽

伯爵府

[quote]
海有幾深,我對佢

別墅

我已多次同老公講, 奶奶既行為, 只有令我越來越憎佢, 老公都無話可說.

別墅

me too....講得好....我99都好做作....最好快的搬..以後咪鬼見佢就最好...
看下我死定佢死....無我地$5,000. 家用啦...而家我要同佢住就無辦法要受佢氣...第日1蚊都唔比...去旅行啦....佢湊我個仔都成日去旅行...今次仲要去澳洲啦... 實行扣人工... :tongue: :tongue:
[quote]
fanfan0582 寫道:
[quote]
海有幾深,我對佢

別墅

同老公講係無用...個個始終係佢呀媽...99點錯..做老公咪唔出聲..叫個老婆"酸".....唔好同佢~99住就最好...
JosephineChu 寫道:
我已多次同老公講, 奶奶既行為, 只有令我越來越憎佢, 老公都無話可說.

別墅

咩時代呀....剋奶奶, 剋老公, 剋仔女 ???
如佢咁話我...我寧願剋奶奶...佢快的死....

tungwai 寫道:
我都未試過咁唔鐘意一個人呀, 佢竟然話我剋奶奶, 剋老公, 剋仔女呀, 你話我點會唔憎佢呀

伯爵府

我都係唔鍾意99, 但係我選擇唔去理佢, 我覺得憎恨一個人倒不如找方法去忘記佢, 可能我覺得憎佢都會浪費時間

子爵府

其實, 憎一個人都幾辛苦.
又會成日諗住佢 d 衰野.

如果真係去到憎的地步,
我會當佢冇到, 自己會舒服 d.

但幸運地, 我唔憎我奶奶, 亦冇憎恨的人.

講真, 佢點衰都好, 都係湊大自己老公的人.
自己做過媽咪, 都一定知道湊大仔女的心力.
冇佢, 都唔會有自己老公啦.
我都有諗過~ 如果將來我仔女/ 新抱係咁諗,
我都會好唔開心.

別墅

依本無可能忘記佢....佢的行為令我作嘔...有段時間令我同我老公成日交架...差點我唔想要我老公...都唔知佢娶個老婆返埋係做工人...做工人都有人工...我.. ...無之如..仲要比番轉頭... :-( :-(

LoveChild 寫道:
我都係唔鍾意99, 但係我選擇唔去理佢, 我覺得憎恨一個人倒不如找方法去忘記佢, 可能我覺得憎佢都會浪費時間

大宅

我對佢的憎恨本來未去到海咁深,但係佢影響到我個仔,加上佢完美的演技,另我對佢的感情昇華到海咁深!
樂樂豬媽媽 寫道:
依本無可能忘記佢....佢的行為令我作嘔...有段時間令我同我老公成日交架...差點我唔想要我老公...都唔知佢娶個老婆返埋係做工人...做工人都有人工...我.. ...無之如..仲要比番轉頭... :-( :-(

[quote]
LoveChild 寫道:
[/quote]

別墅

各位媽媽

睇咗你地好多case都覺得你地d 99好討厭,但係你地咁憎佢地又有乜用丫,佢地咪一樣風流快活,佢地可能仲會好高慶你地有咁gei反應添,d 99如果無做嘢,咁佢地生活好苦悶架嘛,咪揾你地嚟打發時間囉,其實你地唔使攪到自己咁唔開心,與其咁勞氣,倒不如當佢地透明或者當佢地係一個街外人咁,乜嘢反應都唔比佢地,佢地就自然無癮架喇,唔好再晒時間慶佢地喇,女人如果成日都唔開心會老得快好多架,為咗d無謂人攪到自己唔開心唔靚,何苦?

我有個同事佢99郁手打佢添啦,但佢都可以原諒佢,我都問佢點解咁大量,比我,我會還拖添啦,但佢講咗d說話令到我諗通咗小小嘢,講出嚟同大家分享吓......

佢話:雖然我99係咁樣對我,而我又好似好輕易咁原諒咗佢,你地可能覺得我無用或者覺得我屈服於佢,但我唔係,我只係覺得我應該堅持我做人gei宗旨,而我gei宗旨就係我會原諒一切有缺憾gei人,同埋儘量去幫助d有缺憾gei人,雖然我99身體上無缺憾,但佢人格上有,咁我唔會去蝦一個殘缺gei人,咁樣會映低我,如果佢真係唔改,咁我就當佢係外人,佢gei生死就唔開我事,咁你都唔會同一個生死都唔關事gei人去計較啦。

雖然我都未做到佢咁gei地步,但我己經儘量去學架喇,我99當初對我都唔係幾好架,但經過我好努力咁去學點樣同佢相處,今日我可以話比大家聽,我同我99關係己經好好多,佢呢兩年仲變得好錫我,所以我都好錫佢,如果你地d 99真係改唔到,算啦,不如學吓點樣可以放低自己對佢gei憎恨,咁樣唔係為咗佢,而係幫自己呀,我地一齊加油啦

男爵府

同peddymama講的一樣 ~ 我之前99黎住(只係7日)我已經好多野頂唔順, 當然之前關係都唔係十分好, 但真係無可能一齊住, o個時我會同我老公講, 99又會同我老公講, 搞到我老公好煩, 甘我老公一定會幫佢呀媽啦!後來佢屋企突然話要裝修, 又要黎住(前後住了差不多1個月), 我今次採取當99透明的策略, 佢會同我老公講我的不是, 但我無講返佢(當然99不是變好, 仲有時越黎越過份)等老公開始覺得佢好煩和睇到真實的佢(99都係最佳女主角)~過程我都相當辛苦架, 但有時見到99好似好無癮甘, 都幾心涼架 :tongue: :tongue:
Don't worry!Be happy!

珍珠宮

chingbb,
妳講得岩架~~ 最心涼果陣就係見到自己個老公越黎越鍚自己, 但就越黎越覺得自己個阿媽唔岩!!

我都忍得佢耐啦!! 而家我老公答應儲錢買過層樓!! 仲由我話事買邊度! 雖然, 就老公返工就一定要買返元朗, 但只要能夠遠離99, 即使1個街口我都制!!

前幾日呀, 佢又問我地幾時再去睇婦科, 跟住又話我d期咁亂, 仲當面問我"你好大壓力咩? 照計你應該冇壓力架喎, 又唔使出去做野!!" 我當時真係唔知比咩表情佢好, 唔通當面話"99, 咪就係你每日一問搞到我好大壓力, 生唔到仔囉!!!" 哼, 唔係比面老公, 我使同佢客氣呀!!!!

不過咁, 我唔會再憎佢, 因為我用左咁多年既時間, 賠上左我部份既精神健康, 我先可以令自己完完全全當佢係一個外人, 我絕對唔會再差返隻腳落去既!!!

唉.... 我到而家, 結左婚差唔多一年啦... 我仍然未覺得呢度係我屋企..... 有時, 我真係好想成日返娘家, 等婆婆煮餐好野比我食.... 真係想快d有左, 一諗起有左我就有借口成日返去, 兼且仲可以係娘家坐月, 直情放假一樣啦!!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

你的想法係我一直想...但無奈...... 最後都係要選擇憎恨佢...

你同個一的所謂有的$既人相處未....如果未..你未必知..咩叫狗眼看人低.... 但右要我比家用...右要我第一時間湊仔...右要做家務.. :-( :-(

我地比的99蝦你有無試過...你個99好,你先咁話...如果比我地的99你...你可能唔知仲會唔會咁想...有時你退一步..人地會不客家再行前一步...

將來我一定要個仔同佢老婆出去住...無$$買屋...媽咪比...我唔會要求個仔一定要比家用同要比某幾個價錢...因為我做過人新抱...一定唔會要求個新抱收工後仲要做個樣做這樣...只要個新抱對個仔好就得...唔會話個仔無左...

咁先叫做我對你好..個新抱自然會對我好...你明唔明...

的99好興自而係99就咩都得..新抱唔係工人...要工人就自己請...最憎的人收左家用唔做家務仲要話個新抱唔做..仲豬多投訴同個老公講..成日要離間我地兩公婆感情....交到成日因為99而同個老公交架...
正常既99係唔會咁做...你好好有個好99...請問我地有這的99..我地想有嗎...我地都知99係湊大自己老公的人..但係我地都係愛佢地個仔先嫁比佢地...咁我地就要因為佢地咁對我地..我地都要照做..愛個男人都要有咁大付出??...我都有呀媽生..媽咪見到我咁辛苦..佢都心痛...難道..個男人娶個老婆返埋個女人係無呀媽...試問你個女比這的99對代你會點...你會唔會叫佢...[size=medium]佢點衰都好, 都係湊大自己老公的人..自己做過媽咪, 都一定知道湊大仔女的心力...

------------------------------------------------------
yau_grace...

其實, 憎一個人都幾辛苦.
又會成日諗住佢 d 衰野.

如果真係去到憎的地步,
我會當佢冇到, 自己會舒服 d.

但幸運地, 我唔憎我奶奶, 亦冇憎恨的人.

講真, 佢點衰都好, 都係湊大自己老公的人.
自己做過媽咪, 都一定知道湊大仔女的心力.
冇佢, 都唔會有自己老公啦.
我都有諗過~ 如果將來我仔女/ 新抱係咁諗,
我都會好唔開心.

首頁

尾頁

跳至