論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

引用:我而家想搵果間都係7800 +

大宅

回覆:pencilboy 的帖子

大宅

回覆:AGENT FEE HKD7800

別墅

引用:我果間都係6千幾,,,工人質數仲好好,,妳果

子爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+dorianchan+於+13-5-8+17:01+

原帖由 dorianchan 於 13-05-08 發表
因為我同老公都覺得佢唔差,個囡同個囝都喜歡佢,而且都係因為遲D佢要湊三個,唔想佢走,又唔想直接加佢人工,Bonus三個月一次,起碼細b唔怕要搵個新工人湊,我返工都放心D,原本打算將阿囡放幼兒園,而家就決定比佢返幼稚園半日,慳返既學費夠比Bonus有餘,阿囡又唔使成日留在學校,可以陪細B玩

dorianchan  嘩,湊三個,佢得唔得呀?  發表於 13-5-9 09:40

大宅

引用:woo,+too+expensive!我而家個工人做得幾好(

原帖由 wendy_ho 於 13-05-07 發表
woo, too expensive!
我而家個工人做得幾好(我個囡好肯跟佢,家務及煮飯都不過不失), 所以, ...
You are right

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

dorianchan 發表於 13-5-8 16:35
嘩,湊三個,佢得唔得呀? 發表於 1 小時前 ...
如果而家呢個咁smart都湊唔掂, 我好難想像一個新工人可以handle到囉,到時真係$8000再$8000都未必得囉

別墅

俾Bonus 佢地會覺得係應該,理所當然

子爵府

好媽媽勳章

回覆 AnKris 的帖子

我作為打工仔, 公司出bonus比我,我都係覺得應該架wor, 公司又唔會再升我職, 人工又加得唔多, 佢唔出bonus, 我已經走咗好耐啦, 同樣既處境發生在工人身上, "辛苦" 就加多d, "薪金"就無得加, 肯留既就有鬼啦, 點解唔出去搵個湊一個小朋友既family, 要幫我做啫, 我要幫到手既工人, 佢要搵多d錢, great deal, 我個人覺得無問題wor.

bhsien  絶對應同.....   發表於 13-5-9 17:45

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wendy_ho 發表於 13-5-9 13:20
回覆 AnKris 的帖子

我作為打工仔, 公司出bonus比我,我都係覺得應該架wor, 公司又唔會再升我職, 人工又加 ...

我覺得你做得好好呀, 我工人都係湊三個但我係慢慢加人工比佢, 冇話出BOUNS, 因為3個小朋友既關係, 我地2公婆又吾係搵好多, 其實工人湊工個冇話得吾得, 只係佢肯吾肯, 我工人都好好, 佢仲要湊二隻狗加3個小朋友, 所以我地上次去玩都係帶埋佢去, 我地都希望佢做得開心, 但我工人話左只做二年, 所以又要諗定出年完約點好~
[img][/img][img align=left

複式洋房

錢解決到的問題,就唔系問題,正如你所講同打工一樣, 個好做得野的同事想跳嘈,咁老闆硬系比多D錢來留她,好正常,唔好似為自己洩左, 其實系賺左, 一家片皃2家著,

大宅

係呀, 我都諗住加人工比姐姐雖然佢只係做咗一年, 但我同c6都好滿意佢ge表現! 好姐姐難求, 我個囡每次見到佢都笑到見牙唔見眼.....

最緊要係佢唔好學壞.......

男爵府

引用:Quote:原帖由+TropyC+於+13-05-08+發表我而

原帖由 pencilboy 於 13-05-08 發表
我用開那間$5500.好多姐姐,仲有的第一次來香港,係tourist身份,可以見真身,不知幾好

...
我個間都是呢個價叫小X自己上去查下

男爵府

引用:Quote:wendy_ho+發表於+13-5-9+13:20+回覆+

原帖由 milkbear23 於 13-05-09 發表
我覺得你做得好好呀, 我工人都係湊三個但我係慢慢加人工比佢, 冇話出BOUNS, 因為3個小朋友既關係, 我地2公 ...
即然佢咁好點解只做两年為何廼火打算續佢?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+milkbear23+於+13-05-09+發表

原帖由 anlywan 於 13-05-09 發表
即然佢咁好點解只做两年為何廼火打算續佢?
因為佢話要回國進修湊女,同埋想去加拿大工作,個度多d錢

[img][/img][img align=left

禁止訪問

回覆:ikongma 的帖子

複式洋房

引用:工人突然話唔做要返印尼。AGENT 話現

原帖由 ikongma 於 13-05-07 發表
工人突然話唔做要返印尼。
AGENT 話現在找新工人要收HKD7800全包, 好貴。
...
算平啦,我問過我用嗰間agent,而家請菲要一萬蚊

大宅

畀面勳章

回覆:AGENT FEE HKD7800

我啱啱請咗個印印$7700

首頁

尾頁

跳至