自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我懷疑八達通唔止EPS出錯,連自動增值都出錯過!有無人試過?

明明當日無增值,佢地話有,已經幾次了。
一次呃$250,好傷呀!

點好? :-(
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 有無人俾八達通公司既自動增值呃過?

i used that service for over 1 year, never been cheated bor

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

咩公司呀??
我用信用咭過數都無d發生過咁既事喎.你睇吓有冇得check你張八逹通既record...

子爵府

我地新用的,用了數月,第一次就當自已唔記得,之後每次增值都用紙mark低日期,唔通咁都mark錯咩!

去銀行,話唔關佢地事,問八達通公司。

問八達通公司,check話要先交$200手續費! :-( :-( :-(

好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

侯爵府

beverly,

若果我肯定係佢錯既話,我會比錢佢check架..
萬一真係佢張咭有問題,咁咪好蝕.佢多扣一次都$250啦.
比$200有賺架勒.

珍珠宮

咁如果check到係佢地錯, 呢$200手續費會唔會退還
[email protected] 寫道:
我地新用的,用了數月,第一次就當自已唔記得,之後每次增值都用紙mark低日期,唔通咁都mark錯咩!

問八達通公司,check話要先交$200手續費! :-( :-( :-(

大宅

我都想知有冇得check張八逹通既record, 因我懷疑被地鐵票務處職員呃咗,我攞$500比佢增值,因趕時間,無check吓就去咗搭車,到目的地時出閘睇下個餘額, 得3百幾蚊,由將軍澳去九龍塘,無理由百幾蚊wo,再諗下,個職員增值後無比張收條我,個$500都無放落收銀機,我懷疑佢收$500,但只增值$400

子爵府

什麼行政費、手續費,無得退!
我最怕係佢地個系統出錯,記錄錯record.
邊有可能2/9 同6/9都有增值,點搭車呀?食埋lunch都有找啦!

TszHin媽咪 寫道:
咁如果check到係佢地錯, 呢$200手續費會唔會退還 [quote]
[email protected] 寫道:

[/quote]

侯爵府

beverly,

若果有增值到,梗係有record啦..但係你可以check番幾月幾日用過咩錢架ma.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

俾我一定check∼點會咁搞錯
係咪一張信用卡有2張以上o既卡增值?

子爵府

係呀,一張信用卡,有3張8達通增值,但有分開列出,仲有8達通卡的姓名,無攪錯的。

其實問題是:如果我去check,check完佢話我有增值,但我mark了是無的,咁我如何找証據話無?eg.我點証明我當日無出過街街?

侯爵府

beverly,

佢record 有增值,但唔代表你有用到d $$ ma.佢可以list 出黎,係幾月幾日,幾時用過幾多錢架.好似電話費單咁.(我聽人講過)不過你要問吓佢係咪有咁既list先..唔係就蝕咗$200比佢.

子爵府

唔該你呀!等我聽日又再問過先!

gogoblue 寫道:
beverly,

佢record 有增值,但唔代表你有用到d $$ ma.佢可以list 出黎,係幾月幾日,幾時用過幾多錢架.好似電話費單咁.(我聽人講過)不過你要問吓佢係咪有咁既list先..唔係就蝕咗$200比佢.

大宅

我都試過7日增值3次...
跟住我打去問,佢會續次話番比你知架!
自動增值係-$后再用先增值架!
你試下打去問下吖....

子爵府

咁你覺得佢地有無出錯?

你只是打電話去問?不用付$200申請嗎?
你是否打去hotline?

yee121382 寫道:
我都試過7日增值3次...
跟住我打去問,佢會續次話番比你知架!
自動增值係-$后再用先增值架!
你試下打去問下吖....

大宅

其實我都試過,但係呃左你根本都唔知,因為好多時買野食飯都用八達通,唔記得d錢用左去邊..除非俾錢佢查啦...

別墅

I suggest you to pay $200 to check the record, they will have the detail list to you including where you have used the $$. If your case is true, then you will see one of the below situation:

1) you will found out the final amount on the list should not match with your card amount.

2) a certain amount was being used in unknown location.

In any case you can proved the Octopus company is wrong, then you have the right to claim for your lost including the $200 handling fee you have paid.

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

係地鐵站入面都有部機, 可以 list 返你d 錢用左去邊架.....

大宅

PANCO,

係咪個個地鐵站都有ga?如果唔係,邊個站有呀?

子爵府

已打去查了:

問到話係呢間分司買了東西,呢間公司叫:「CYDERMIT」,
有無人知呢間係什麼公司?在那兒有分店?

首頁

尾頁

跳至