烹飪搵食

跳至

首頁
12345...99

尾頁

大宅

Re: ~新手分享會 bread & cake~

smpoon~

好多蔑妳讚卷得靚
係呀!真係好難卷得靚 :-( 唔緊要...我哋一齊再卷土重來

心心~真係煮得一手好餸架

大宅

跳跳虎~

妳d包包整得好靚呀 仲話自己係初哥tim 係我哋嘅大師父就真啦 真係要多多指點我哋先得嘞 我好想知龜龜點整架! 我個阿好鍾意龜龜架

男爵府

hi ALL

我係一個蠢新手

smpoon

真難得你肯同我一齊蠢一齊學呀 :-(

即係個包有色時就用鍚紙包面呀??

大宅

chinatea~

唔好氣餒呀!我都係搞咗好耐先搞到咋!我初初都係鍾意咗整蛋1先,依家都覺整包易過整蛋糕,因搞d蛋白同蛋漿唔好就會好快縮水架嘞!有時又唔夠鬆軟 :-( 不過好似d網友話齋...真係要多整先得,唔係就掌握唔到佢嘅橋妙 所以妳多d練習就得架嘞!妳一定要成功 大家努力啦!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

smpoon,
多謝你參觀!現在改了版面,整得唔好想改又改唔返
咁你話中手就中手,咁你新手會,歡唔歡迎中手架

煎雙蛋,
歡迎!唔好咁話自己蠢喇!多d練習就得

chinatea,
我去ikea

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

小忌濂,
龜仔包我照書做的, 用40g的麵糰,1/2麵糰當龜殼並搓圓,其餘的則分切成2手、2腳、頭和尾。將手、腳和尾搓成細長形,頭搓成淚狀。將頭、腳、手、尾排好後,擺上龜殼輕壓一下,並將黑芝麻or提子乾當作眼,發酵後在龜殼

男爵府

跳跳虎

多得你鼓勵,我會好好向你學習 重有你個網好靚

你們是否全都是full time mom?? 我是要番工的

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

煎雙蛋,
個網好易整咋,你都整番個。我係全職媽咪

男爵府

[size=small]珍姐姐~

[size=x-large]原來

大宅

dear all~

早晨

噚晚激c我吖 部電腦激到我cc吓 上上下又hand 機,打完篇嘢回應,點知又hand機 等我搞咗成晚都係咁,激到cc吓

大宅

煎雙蛋~

首先歡迎妳入嚟 我噚晚就係想回應妳,就成晚都hand機,激到我cc吓
有我陪妳,因我老公都成日話我好蠢架 好似smpoon話齋我哋大家一齊蠢一 齊學 我噚日發現咗個呢個topic呢度 有幾位師傅係度
蛋糕麵包就有....跳跳虎師傅
中餐就有....心願師傅
西餐都有噃就係...chinatea師傅嘞
所以妳唔使驚唔識,我敢蠢都學到 妳一定得,只要肯嘗試就得架嘞!大家一齊努力啦~~

大宅

hi paco ma~

終於見到妳,我好開心呀 我都好掛住妳吖
唔好咁話我啦 我只不過開個topic大家分享同交流吓整嘢食,我邊可以教人整吖 我只係喺度學吓嘢咋 妳都知我整嘢食有幾叻先得架 :-| 我水到唔水呀 :-(

大宅

小忌廉

犀利啊,我一有時間都入下黎8下先,個邊靜英英咁,我都係新手黎架咋,請大家多多指教!!!!

男爵府

而家我食lunch,可以上下黎

跳跳虎
我唔記得話比你聽我連電腦都好蠢架

小忌廉
唔緊要架,唔好咁激氣拉 :-P

好好笑 呢句係我地既格言【一齊蠢一齊學】

原來呢樹有哂咁多師夫向度,我就唔驚啦,不過係驚你地話我煩咋

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

煎雙蛋,
我地唔怕煩架,你有唔明就問喇!識既一定答你

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

pizza,
你都唔係新手,係中手喎

大宅

跳跳虎

你咪反我啦~ 我都你豬手咋. 冇中手架.

我想呢度唔好分咩手啦...一齊大家分享咪開心囉~

男爵府

豬手~ pizza

我係鴨腳
小忌濂樓主:
咁我可唔可以入黎架???
多多指教~

伯爵府

popoivman,

你入黎教人就差唔多