烹飪搵食

跳至

首頁
23456...99

尾頁

伯爵府

Re: ~新手分享會 bread & cake~

睇下書自己研究已經好叻架啦!
我完全無勇氣去搓包tim呀

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

Ivman. 好高興喺度見到你呀!我喺你個blog 度請教過你電飯煲焗麵包架.記得我嗎?
你感冒好番味呀?睇見你個blog 啲飯盒真係流口水呀!

男爵府

smpoon :hihi~~記得
好番好多la~~多謝你關心,
真的嗎?流口水,咁我送番返個口水肩比你喇
smpoon 寫道:
Ivman. 好高興喺度見到你呀!我喺你個blog 度請教過你電飯煲焗麵包架.記得我嗎?
你感冒好番味呀?睇見你個blog 啲飯盒真係流口水呀!

男爵府

acintl:
我無$去學嘛~咪自己睇下書囉
當玩下囉 ,搓包都幾好玩架,
你都試下la~~ :mrgreen:
acintl 寫道:

伯爵府

搓包......我諗要等細女大少少先, 如果唔係隻手咁dirty, 佢扭計就麻煩啦! 一係就要等佢夜晚訓左我先可以開工

popoivman 寫道:
acintl:
我無$去學嘛~咪自己睇下書囉
當玩下囉 ,搓包都幾好玩架,
你都試下la~~ :mrgreen: [quote]
acintl 寫道:
[/quote]

伯爵府

cream~

作c你咩 ,唔好咁講啦, 我求其煮架咋,

小忌濂 寫道:

心心~真係煮得一手好餸架

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

伯爵府

吓~ 我無眼花呀,pacoma係唔係你呀, 你好衰架,掛c人咩 :-( :-( :-( ,我以為你唔采我地啦 :-( :-( :-( :-(

[quote]
littlepaco 寫道:
[size=small]珍姐姐~

[size=x-large]原來
父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

伯爵府

cream~

你好囉喎,我邊夠膽認係師父呀,唔好笑c人啦

小忌濂 寫道:
煎雙蛋~

首先歡迎妳入嚟 我噚晚就係想回應妳,就成晚都hand機,激到我cc吓
有我陪妳,因我老公都成日話我好蠢架 好似smpoon話齋我哋大家一齊蠢一 齊學 我噚日發現咗個呢個topic呢度 有幾位師傅係度
蛋糕麵包就有....跳跳虎師傅
中餐就有....心願師傅
西餐都有噃就係...chinatea師傅嘞
所以妳唔使驚唔識,我敢蠢都學到 妳一定得,只要肯嘗試就得架嘞!大家一齊努力啦~~

心願

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

[quote]
popoivman 寫道:
smpoon :hihi~~記得
好番好多la~~多謝你關心,
真的嗎?流口水,咁我送番返個口水肩比你喇[quote]

口水肩?我大個女啦!(老啦 )
不過你真係好媽媽呀!比着我都未必咁有恆心日日都整咁靚嘅飯盒呀!抵讚!
你10月3日生日喎!我唔識整生日蛋糕架,請個椰蓉賓你食呀!
甜蜜蜜嘛!
Happy Birthday

伯爵府

各位~

你地唔好聽呀樓主講呀,佢係樹吹水架咋,
你地就好啦,可以日頭係樹交流, 我就唔可以啦,我要夜晚至上得黎架,仲要係我個大小姐用完至輪到我用架,不過你地都走晒囉 :-( :-(

心願

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我可以同大家傾下整包包同蛋糕嗎?
我唔算新手lo,最近日日都整包,蛋糕就久不久先整一次(屋企人生日)。

見唔到條芝士腸ge迷你芝士腸麥包

見唔到提子乾ge新疆提子乾麥包仔
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

hi,召藥師~

你好,呢樹梗係歡迎你啦,
你整d包包好靚呀,我係唔識整包架, 我都入黎吹水,你多d入黎啦

心願

男爵府

心心

[size=medium]

大宅

dear all~

早晨吖!

pizza、ivman~

歡迎...歡迎...我更歡迎您哋入嚟分享您哋嘅經驗啦 我都不知幾開心呀 最緊要您哋肯入嚟教吓我哋

大宅

煎雙蛋

都好噃~呢句格言【一齊蠢一齊學】就係我哋嘅座右銘啦

大宅

smpoon~

妳個椰蓉賓好靚呀 原來下星期二喺ivman妳生日呀!
我喺度祝妳[size=medium]生日快樂!身體健康!心想事成!

大宅

召藥師~

歡迎妳 妳d麵包好靚呀 我係啱啱學整蛋糕同麵包 妳多d入嚟傾啦~~

大宅

心心~

妳唔好 我啦 我煮嘢食唔叻,但您哋個個都識得煮幾味喎 :-( 已經係我師傅啦
paco ma話有驚喜俾妳喎! 開唔開心呢

大宅

哈哈~ 我 ...喊...豬手pizza 又嚟 8 啦~~~

大家好呀~~~

(一齊蠢, 一齊學)....真係至啱傾, ....
識就唔駛問啦~~ 所以呢度係無分彼此, up 得就up. 大家開開心心分享...

學aries 媽果句, 上嚟係尋....尋....開心嘅~~~

大宅

ivman,

呢度點可以冇左你呢~~ 一齊開心呀~

你句箴言好閃呀~~ 你阿囡同你整架? 我又要呀...

首頁
23456...99

尾頁

跳至