烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

超市包裝免治豬肉買回家會洗/不用洗?

撇除安心/乾淨D外,洗左會唔會冇左D豬肉味?(OR唔MIND,所以都洗),還是超市攬碎之清都沖過下水,就唔會再洗???

伯爵府

Re: 超市包裝免治豬肉買回家會洗/不用洗?

唔洗,洗左會散晒~

男爵府

係呀, 洗咗就冇晒lu

大宅

any opinions?

子爵府

畀面勳章

免治豬肉,街市鯪魚肉(攪碎,用來煎魚餅果種)都唔駛洗,洗咗會散晒

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

但大家有冇覺得係超市d免治分兩日用的話,第二日果d即刻有味,但肉檔果d冇咁快,有時我一買就一斤,分兩日,超市個d次次怪怪地架.
<br><br>

複式洋房

[size=medium]如果係街市買,肉檔會先洗過才攪碎,我相信超市都會呱。而有一陣味係豬種�公毑的問題,好似話豬公會"so" d。
簽名檔內容已被刪除。(原因請參閱基本版規第6條)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至