論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:控打斧頭菲傭 官轟「警無事做?」 15元豬肉錢列盜竊!!

我開頭都覺得十五蚊好少,唔洗玩咁大,但諗深一層,一定係有人太過份太貪心先令雇主咁堅持。

大宅

引用:有冇得一人一信可以投訴個官,或有乜途徑可

原帖由 okmilk 於 13-05-11 發表
有冇得一人一信可以投訴個官,或有乜途徑可以投訴專業操守?乜叫公平公義都唔識分做乜官,要警察要法律做乜! ...
個官叫錢禮,月初佢判一富家子感化令,但該色魔已五次犯案,個官好離譜

別墅

回覆:控打斧頭菲傭 官轟「警無事做?」 15元豬肉錢列盜竊!!

引用CY名言: Rubbish!
個官先係浪費納稅人既錢既人!

伯爵府

引用:http://hk.news.yahoo.com/控打斧頭菲傭-官

原帖由 wongwlv 於 13-05-09 發表

http://hk.news.yahoo.com/控打斧頭菲傭-官轟-警無事做-15元 ...
個官真係讀甘多書都冇用, 偷左就係偷左. 唔可以因為小事就當冇事! 如果我帶少過$15既白粉返大陸係咪唔駛 "啪" 丫? 唔知果官果d咩logic

伯爵府

引用:Quote:原帖由+okmilk+於+13-05-11+發表有冇

原帖由 kktimtim 於 13-05-12 發表
個官叫錢禮,月初佢判一富家子感化令,但該色魔已五次犯案,個官好離譜

...
依家我好懷疑佢個qualification係咪買返尼既 mouth:

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

偷$15就鬧唔應該上庭 咁的士司機收多$0.5就應該上庭?! 我覺得前者個官好可笑 完全縱容呢種做法 因為一日唔審過判過 只守行為點可以講得通呢

大宅

法官如何都要接官司,誰說大案才要法官,只要沒有公理,就要伸張正義!

大宅

個官覺得15元唔係錢

大宅

回覆 csansan 的帖子

'但宜家要留案底先會BLACK LIST, 甘報警係我地僱主既唯一方法,無其他!!' --- agree

複式洋房

係呀,如果錢少就無問題,叫個官開個數,以後那個銀碼以下的物品我們經過便利店攞就得!唔駛俾錢啦!因為唔算偷唔算搶吖嘛!

大宅

我覺而家D官及警OVERLOAD...唔夠人...唔想做...咁D外傭就有恥無恐

首頁

尾頁

跳至