夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家可以俾D意見我嗎?

話說我結婚果陣大姑奶問我想要錢定要龍鳳厄 !我話無所謂!跟住佢話不如要錢啦!佢話俾封大利是我!佢話結婚果日佢係人地面前俾左一對龍鳳厄,同俾封大利是我,但係對龍鳳厄之後就要俾返佢!結果封大利是係$10

今年到佢阿妹結婚!我應唔應該有樣學樣?

大宅

Re: 大家可以俾D意見我嗎?

唔想俾人有話柄咪唔好咁小器囉
100蚊都多過佢架喇
咁你仲要同阿妹講
我"濶老"過你阿姐十倍架
咁咪可以一洩當日之恨
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

大宅

但係呢件事只有我同老公知!其它人都以為佢俾左一對龍鳳厄我!

民房

絶對贊成!!!
點解世上d姑奶都係一樣既?! 我既姑奶嫁去日本,每次返來香港當正自己係日本人.話香港空氣差;治安唔好;樣樣嘢都唔掂! 兩年前我生bb出院第二日,佢來探我,冇利是俾bb不但止,(不過係日本帶返一大袋舊衫俾我,佢有三個仔,我又生女,d衫都唔安,好心啦,坐咁遠飛機)仲話我唔敬茶俾佢!我差d爆粗.
所以我絶對贊成你咁做)

:-? :-x :-P :oops: :idea: :mrgreen: :lalala: :wink: :chair: :weapon: :sleep: :party: :party:

子爵府

好媽媽勳章

其實而家係姑仔結婚...話晒都係你老公個妹...而且當時你結婚...係姑奶既問題...又唔係姑仔...而且你都唔想你咁對姑仔之候...就好似你同姑奶咁樣有條刺係心到呀...

[url=http://lilypie.com][img]

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

:wink: 妳老公個妹出嫁,妳做阿嫂嘅係自己人,佢地應該合府統請,你地就因為喺自己人,不需要做很多人情,幾佰蚊一隻金戒子仔得架.
唔好記住大姑9嗰啲扮野行為.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

大宅

我真係好想可以一洩當日之恨 !請問有無高人指教? 我要全部人都知佢果真面目!

民房

會有咁的人都有, 笑死人了, 小氣到極, 別跟這些人計較, 只會生氣的, 我想你還是做一個正常的阿嫂應該給的心意,
再過兩個月我老公的細佬結婚, 我都想拿一條金鏈給新娘 (我結婚時伯父給的, 都值三千元左右), 還給一個戒子給細佬, 我想應該夠了,

大宅

好媽媽勳章

哈哈,我都做人姑奶,雖然我都唔係好like我弟婦,但佢地結婚我真係比咗封大利是佢地架,因為我錫我細佬吖嘛,同埋人情依啲嘢做足好啲,過得人哋過得自己,你個姑奶就真係好cheap

大宅

真係同人唔同命! :-( 點解我會有個咁樣的大姑奶架!

大宅

由 苦瓜媽媽
絶對贊成!!!點解世上d姑奶都係一樣既?! 我既姑奶嫁去日本,每次返來香港當正自己係日本人.話香港空氣差;治安唔好;樣樣嘢都唔掂! 兩年前我生bb出院第二日,佢來探我,冇利是俾bb不但止,(不過係日本帶返一大袋舊衫俾我,佢有三個仔,我又生女,d衫都唔安,好心啦,坐咁遠飛機)仲話我唔敬茶俾佢!我差d爆粗.
所以我絶對贊成你咁做)

係喎 佢當咗自己係日本人
咁使乜同佢敬茶啫
有國恨家嘛
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

大宅

不如你俾人情果陣講
"我想送返果對龍鳳厄俾你架
不過你家姐攞返囉"

大宅

我老公幫住晒佢家姐!如果我咁講!佢同我離婚都似!
cat168128 寫道:
不如你俾人情果陣講
"我想送返果對龍鳳厄俾你架
不過你家姐攞返囉"

大宅

咁你唯有忍咋喎
我都唔明啲男人點解咁緊佢啲屋企人
同佢過世咩

大宅

佢亞妹結婚.....你又唔好咁對佢,對你衰0既又唔係佢,你未睇自己0既能力囉.....有錢未送,如無咩錢,就普普通通囉........
你姑奶又衰得可憐,咁0既野都做得出,不如你直接問佢個次你話比封大利是我,點解我收到0既通通都係$10既,會唔會係你比錯,定係我地唔見左呢?你知嫁啦, 你話對龍鳳厄 係做樣家嘛....(要全家人都係道)等其他人都知佢0的野

複式洋房

但係點解我結婚嗰陣呀大姑9冇送嘢比我不得以...........
(大利事都冇)
仲要我喺d嫁妝度比條金手鏈佢ga..........
真係唔明......

複式洋房

由 0601 於 2006-09-23 13:17:52

但係點解我結婚嗰陣呀大姑9冇送嘢比我不得以...........
(大利事都冇)
仲要我喺d嫁妝度比條金手鏈佢ga..........
真係唔明......

?-( ?-( ?-(

別墅

姑奶, 你老公同姑仔,三個咪即係一家人, 就算你做得出咁孤寒都好, 你都可以話學你家姐咁姐.

不過俾我就做唔出啦! 始終結婚係大事, 一生人一次, 自己都唔想人地對自己咁孤寒啦! 人地做得出係人地的事, 我就寧願人負我好過我負人啦!

如果你照足你姑奶咁做, 你估你姑仔會唔會好似你咁, 懷恨在心, 周圍唱你呀!!

複式洋房

我老公個弟婦都係大利是$10, 唔通出聲咩!
但係呢件事只有我同老公知!

大宅

十蚊都封得出
自己都唔覺得唔好意思
其他人點睇
佢地都唔會理啦

首頁

尾頁

跳至