懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

茶左兩個星期藥膏,塊面好番,但尿片位大腿內側同個身茶極都唔好,尤其尿片位,因常包尿片透唔到氣,,我己經早,午,晚同佢仲3次涼,一日茶6次藥膏,面巾同沖涼巾用2次就換.................我可以点做呢???

好沮喪....

P.S.我住美國德洲,買唔到金銀花幫佢沖涼,元茜得唔得架?????有D咩可以快D好呢

各jm Please Help

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

冷壓初榨椰子油 Coconut Oil , 當CREAM 用....
黑夜已經來臨‧黎明還會遠嗎?

大宅

回覆:求救!兩個月仔仔濕疹唔好!!!(係奶鮮)

人地話元莤煲水沖涼都得,但吾好入到口

大宅

仲有一曰沖一次凉好喇,成曰沖吾好架!沖完記住渣野保濕

大宅

回覆 KBN 的帖子

我都唔想幫BB沖咁多次架,早上佢一定沖,下午因出過街又沖,(因要去接哥哥放學),夜晚沖過涼先訓得好,我地德洲好鬼熱,佢又茶到成身cream,唔沖乾淨茶唔到cream,其實我都好攰,但冇計la,等我買d元茜煲水佢試下先,唔該晒

男爵府

試下抹身:) 抹完唔好搽噤厚 俾皮膚透氣:)

大宅

回覆 s!uMEIMEI 的帖子

Thanks!i try try sin

大宅

轉埋尿片試下,merries不錯

大宅

白菊花刀0K呀

男爵府

bb沖咁多涼唔得ga wo...抹下身算la

別墅

引用:茶左兩個星期藥膏,塊面好番,但尿片位大腿內

原帖由 edmsjo 於 13-05-11 發表
茶左兩個星期藥膏,塊面好番,但尿片位大腿內側同個身茶極都唔好,尤其尿片位,因常包尿片透唔到氣,, ...
試下換尿片牌子,我囝對p字頭敏感,轉左m字頭就無事,重有勤換,次次都要洗乾淨pp,我次次換都搽瑞士寶寶!而家無紅過啦!

另外奶鮮用有鋅成份嘅藥膏幾有用

男爵府

畀面勳章

引用:茶左兩個星期藥膏,塊面好番,但尿片位大腿內

原帖由 edmsjo 於 13-05-11 發表
茶左兩個星期藥膏,塊面好番,但尿片位大腿內側同個身茶極都唔好,尤其尿片位,因常包尿片透唔到氣,, ...
oilatum沐浴油,嬰兒ok.

***希望我們的寶貝健健康康出世***幸福快樂***孝順父母***

男爵府

畀面勳章

回覆:edmsjo 的帖子

我bb用左好番曬,皮膚又滑又潤

***希望我們的寶貝健健康康出世***幸福快樂***孝順父母***

大宅

回覆 MaMaAmen 的帖子

我美國呢邊冇呢隻牌子

大宅

回覆 L.connie 的帖子

我呢邊揾唔到呀

大宅

回覆 tea0810 的帖子

佢都係用P牌,唔通係敏感

男爵府

引用:回覆+tea0810+的帖子佢都係用P牌,唔通係敏

原帖由 edmsjo 於 13-05-13 發表
回覆 tea0810 的帖子

佢都係用P牌,唔通係敏感
有冇wholefoods? 轉曬organic用品。有冇做skin test?會唔會食物敏感?

大宅

回覆 Sicitsoi 的帖子

唔係食物敏感,佢已經唔係飲奶粉,一出世就飲"Similac"既奶水,一直都冇事,我諗係尿布疹,係唔係同濕疹(Eczema Therapy)唔同?我昨天再買過另一隻(Diaper Rash Cream)比佢茶,睇下會唔會好D,我都係用(Aveeno baby)..

首頁

尾頁

跳至