母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

餵人奶,但胸部好多硬塊,好辛苦!

我泵奶比BB食,好多硬塊,我知係乳線block,但我已3至4小時泵奶,間中BB係身餵,点算?
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 餵人奶,但胸部好多硬塊,好辛苦!

skwawa
比bb 多d 埋身啜, 啜密d, 好快會通返.
愛因斯坦:「每人都是天才。但如果你用『爬樹能力』來斷定一條魚有多少才幹,牠整個人生都會相信自己是愚蠢不堪。」

男爵府

如果只係剩泵, 泵唔清個胸會有機會有硬塊 ga, 快 d 俾多 d bb 埋身啜 & 用熱毛巾 full o下, 咁就好快會通番. 我坐月時全埋身餵都試過有硬塊, 最後俾 bb 啜多 d 先無事o乍.

大宅

多dee埋身俾bb食,泵奶前熱敷或沖過熱水涼,咁都會好一點

別墅

遲D返工点算,BB無可能歺歺埋身餵!而且比BB埋身餵後pump奶得好少,儲唔到奶! :-(
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

別墅

yvonnetsang 寫道:
skwawa
比bb 多d 埋身啜, 啜密d, 好快會通返.

有硬塊時比BB埋身啜,個nipple會特別痛,平時唔會,正常嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊