跳至

首頁
23456...80

尾頁

大宅

Re: 阮鄭夢芹小學的家長入來傾傾啦

我又過番 要 OT 的日子 :-( :-(
私人時間. 親子時間..全部都冇
這星期已有兩晚冇接仔返屋企了 :-(

大宅

cutiejasmine 寫道:

Hi Health Yan,
我啱啱問我個女佢都係第4組呀.....我pm我個女個名比你, 你問吓你個女識唔識佢呀... 你會唔會去旅行呀?
--------------------------------------------------------------------------------

我會去呀 ! 咁你呢 ? 你是否在職媽咪呀 !

=============
我都會去呀, 我係在職媽咪

咁我地到時可以相應了

大宅

MonAnson 寫道:
我又過番 要 OT 的日子 :-( :-(
私人時間. 親子時間..全部都冇
這星期已有兩晚冇接仔返屋企了 :-(

我早排都狂ot, 真係好慘. 我囡囡日日都打電話問我番屋企未, 真係好心酸, 好想立即做個全職媽媽 :-(

男爵府

聽阿囝講今日特'激'測驗....中、英、數

仲講...今日 坐d 位好此女王的教室禁

噢....原來根no坐

男爵府

我又要相認
HealthYan 寫道:
[quote]

我啱啱問我個女佢都係第4組呀.....我pm我個女個名比你, 你問吓你個女識唔識佢呀... 你會唔會去旅行呀?
--------------------------------------------------------------------------------

我會去呀 ! 咁你呢 ? 你是否在職媽咪呀 !

=============
我都會去呀, 我係在職媽咪

咁我地到時可以相應了 [/quote]

大宅

由 令令 於 2006-09-29 14:15:15

我又要相認 引文:

引文:

Hi 令令,

好呀, 大家相認啦!

cutiejasmine
我家有2個寶貝

大宅

由 令令 於 2006-09-29 14:15:15

我又要相認 引文:

引文:

Hi 令令,

好呀, 大家相認啦!

cutiejasmine

到時唔好掛住玩, 唔相應呀 !

大宅

令令 寫道:
聽阿囝講今日特'激'測驗....中、英、數

仲講...今日 坐d 位好此女王的教室禁

噢....原來根no坐

咁激, 我都未同佢溫過書
昨日7樣功課, 我都覺得好激 :cry:

複式洋房

cutiejasmine:
我未能去親子旅行呀,請看之前留言 :-( ,你哋就好啦可以相認。希望下次有機會再與你們相認啦!

pizza2006:
本來想工人倍他,但老師話唔可以,婆婆都可以去?還以為只可以父母?!

healthyan:
我個仔都話今天有評估,中英數常 - 用了兩堂時間做!

monanson/縉媽:
是不是常會有這些不通知家長學生的評估?計分嗎?你們上年中文是否用啟思?
為什麼你們的兒子要留校吃飯,是否在下午要參加課外活動?
你們上年有無參加g-set英文班,我的兒子參加了,但現時還未有通知,致電問有無覆,這個英文班好嗎? Thanks!

大宅

ecmun,

喺呀 ! 恩恩同我講昨日有評估呀 ! d大姐姐大哥哥服務生落來幫老師, 佢話唔準偷睇別人, 唔識就漏空佢啦 ! 佢話做評估, 所以無上宗教堂喎 ! 唔知是不是4班同一日做評估, 今朝搭校車, 唔記得問其他班的家長, 另外你知唔知星期六是着運動衫或校服 ? 恩恩就話2樣都得喎 !

男爵府

healthyan:

阿囝果班要穿運動服....昨天家課冊有寫

大宅

令令 寫道:
healthyan:

阿囝果班要穿運動服....昨天家課冊有寫

hi, 令令,

Morning

阿囡個班次次都無寫 ? ?-(

複式洋房

Re: 阮鄭夢芹小學的家長入來伅仱? />

複式洋房

Re:

各位好! 看過大家的留言, 大概知道大家都是上午班的家長。可是, 我是下午班的, 不知可否加入一起談談呢?

複式洋房

Re:

我一個讀4年級, 一個讀一年級
阿細又無同我講過要做評估喎, 等我聽日問下佢先!

洋房

Re:阮鄭夢芹小學的家長入來傾傾啦

今日我可以放假,送了囡囡返學,現在再次上床睡多3小時便起身接放學,今早答應她午餐到麥當勞吃。

洋房

Re:阮鄭夢芹小學的家長入來傾傾啦

siuming912:

歡迎你,我們不分上、下午班的家長一齊入來傾。
siuming912 寫道:
各位好! 看過大家的留言, 大概知道大家都是上午班的家長。可是, 我是下午班的, 不知可否加入一起談談呢?

大宅

monanson/縉媽:
是不是常會有這些不通知家長學生的評估?計分嗎?你們上年中文是否用啟思?
為什麼你們的兒子要留校吃飯,是否在下午要參加課外活動?
你們上年有無參加g-set英文班,我的兒子參加了,但現時還未有通知,致電問有無覆,這個英文班好嗎? Thanks!

好似上年唔覺得有"突擊"測驗噃! 上年不是用啟思, 但相對今年個出版社我覺得好d tim...

我地個仔比英文老師選入了校際英文朗誦隊, 所以一星期有二天要在2:30pm 返去操練, 因返家需時又要趕返去操練, 故不如留在校吃好過"貧撲".

上年我地比個仔join phonic, g-set 係什麼呀.

民房

Re:

hi,siuming912

你好,請問下午班的時間好用嗎?因出年我的囡囡可能入下午班,請分享你怎樣安排時間.

另下午班的老師對小朋友如何? 小朋友讀得開心嗎?成績如何?請勿見怪,很多問題,請多多分享!謝謝!

大宅

Re:

siuming912 寫道:

hi, 我囡囡個唐家姐(即我老公個姪女)是讀下午1D班, 因抽唔中上午班, 現在唯有一個上午, 一個下午, 你細囝讀那一班 ? ?-(

首頁
23456...80

尾頁

跳至