親子旅遊

跳至
[星馬] sentosa package  

首頁
34567...13

尾頁

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

其實訂之前我睇過 Agoda , 我計過如果分開訂好似重貴。1.我要 extra 買三日 breakfast 比亞仔
2.買亞仔一套入場券
3.老爺、大少一定要坐星航
4.我冇資料包車去legoland , 不過我好似見有 post 要成
HK600+
所以貪方便訂一次過訂囉。
星航齋機票都差不多$2000+
我係七月一日1200 機走,四號晚上七點幾機返

珍珠宮

LEGOLAND 發表於 13-5-22 11:30

其實訂之前我睇過 Agoda , 我計過如果分開訂好似重貴。1.我要 extra 買三日 breakfa ...

指定星航? 你老爺同大少都好識歎呀!
之前四月份我要到星期坡工作, 所以搭星航, 而家自己要比錢去玩, 就決坐節省一點坐廉航, 慳得一蚊得一蚊嘛!

另外, 去 johor 其實好方便, 如果冇老人家bb仔, 唔包車都冇問題. 在 Newton 坐 Causeway link 的 CW5巴士, 車費只是 S$2 而已.

男爵府

我一家大細5人剛剛去完返嚟,訂咗2間2晚festive hotel,之前無問過亦唔知道有冇sentosa express送~
去到vivo排隊買票時,我多口問咗佢一句住酒店係咪有免費票送,佢問我攞張酒店voucher,咁就送咗5張單次票俾我啦

Check in時個姐姐又送咗5張3日內任入票俾我

因為我主要係島玩,所以冇用到,到期日至30/5/2013~
sentosa express 單程入島要SD 4 , 現出售5張3日內任入証平售 HKD $20/張
送1張島內食海鮮singapore seafood republic SD50 coupon(食滿SD150可用),此酒家食蚧平過無招牌又好服務好食,我地連續2晚都係食佢
有興趣請PM我

大宅

Miss ma ma : 我將你教我去legoland 嘅行程同老爺講,佢覚得太轉接。唉~~唔堅持包車已經好比面囉
係呢,其實你覺得星航同虎航服務差幾遠呢?

大宅

anteater 發表於 13-5-19 20:44
剛住完equarius,好正,又大又新,好有度假感覺,第一次唔識,成日等15分鐘搭shuttle,原來行過去hard rock只係5 ...
想問下如果住 Hotel Michael, 係咪都可以去 hard rock果泳池呢?

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:LEGOLAND+發表於+13-5-22+11:30+回覆

原帖由 MissMaMa 於 13-05-22 發表
指定星航? 你老爺同大少都好識歎呀!
之前四月份我要到星期坡工作, 所以搭星航, 而家自己要比錢 ...
我都打算自己坐巴士去legoland,車費平好多!

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

NamB 發表於 13-5-23 10:40
我都打算自己坐巴士去legoland,車費平好多!

車費平好多, 但有無人知需時幾耐? 唔該!

大宅

回覆:anteater 的帖子

想問你去咗幾多日?如要legoland加hello kitty town應預多幾多日好?

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:NamB+發表於+13-5-23+10:40+我都打算

原帖由 juicy媽 於 13-05-23 發表
車費平好多, 但有無人知需時幾耐? 唔該!
聽聞由新加坡去到legoland只需1.5 hrs

大宅

引用:+本帖最後由+anteater+於+13-5-20+18:21+編

原帖由 anteater 於 13-05-20 發表

回覆 doraemon622 的帖子
anyone has booked through hotels combined.com? is it ok?

男爵府

回覆 skywalker2007 的帖子

我只去了4日,如果去埋legoland加hello kitty town,最好預多一日, 我最後沒有在combined.com 訂,因為找到更平, aisatravel 送機場去酒店一程車,所以在那兒訂了

侯爵府

回覆 skywalker2007 的帖子

我係through hotel combined link 去 agoda 訂 3d2n sentosa festive package

hotel combined.com 唔係訂房網, 只係list 左幾間訂房網既價錢黎比較, 經佢link 入其他訂房網通常比直至入訂房網book 酒店平d,好似果時我book festive package 直接link入agoda book 好似45xx, 我經hotel combined.com link入agoda book只係43xx, 內容一樣, 平左2xx

大宅

thanks

大宅

回覆:esther_fong 的帖子

thanks. I will try

大宅

回覆:經Agoda book 左 Sentosa 3D2N Multi package

thanks all. 7月尾至8月頭係super peak season,所以貴少少。
Check過平機票時間唔多啱,小朋友要打機,所以決定CX,2大1小來回要8千幾(全包),時間係我地想要,去zuji同asiatravel睇過價錢差不多。
酒店去咗combinedhotels,agoda同asiatravel睇過,agoda原本今朝有限時優惠最平,Equarius只係$1700一晚連multi attraction package,點知睇多幾間返轉頭個優惠冇咗,要$2200一晚

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+juicy媽+於+13-05-23+發表車

原帖由 NamB 於 13-05-23 發表
聽聞由新加坡去到legoland只需1.5 hrs
THANKS FOR INFORMATION!

男爵府

回覆:skywalker2007 的帖子

你住那幾晚?equarius訂星期六特別貴的,我平均都係1700一晚,但有一晚係星期六,變了好貴,所以我有一晚住市區酒店,雖然要轉車,但在市內四圍去好方便.agoda有時好平係永遠都買唔到的,呢個係網上的手法,到你真係買時又變了另一價錢,所以忘記最平,唔係真的

大宅

大家好, 我都訂了14/7去新加坡, 第一天住CARLTON, 第二天才住EQUARIUS, 也是訂了multi attraction package, 再額外多訂一晚, 因為需要再買仔仔的一套USS, WATERPARK同埋SEA AQUA票, 請問各位JM在那裡買票呢?

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

請問我2大2細 (4 &12 years) 住equarius 夠唔夠訓呢?

因我果2日都只係sentosa 玩, 唔多出去, 所以想搵間平d既 3d2n package, 聽你地講equarius 平過festive 同hard rock, 所以如equarius 甘我就訂果邊la. thank!

註 : 大仔要自己一張床架la. 我同細仔可一齊訓. 唔知除左festvie 有甘多床之外, sentosa有無其他hotel 都有多張床出黎呢? 謝!

大宅

我有諗過住兩間酒店,後兩晚轉Mandarin,見佢有promo好平。但朋友話文華冇野玩。以前去新加坡公幹,住邊都得。
但帶住兩個細路唔想轉酒店,好怕又執野。唔想去旅行做阿4。所以一訂就4晚。星期六貴7百元,所以旅程推前一日,請多日假。
我訂Eqaurius係見間房似relax多少少,另外兩間太多色彩,對我嚟講我怕瞓唔著。我淨係希望唔好咁多蚊。

首頁
34567...13

尾頁

跳至