自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

Re: 親子花燈

小魔怪媽咪wendy 寫道:
我都整左個環保燈籠

好有心思同好有想像力

[/url]

大宅

我d仔好少玩thomas,只係得個蛋卷盒,唔知整咩野好,大仔就話,媽咪,不如整thomas 車車,細仔就搵圖比我抄晝出黎.只係兩個仔的意見

複式洋房

好靚呀,點製的,可否教我,因我小朋友很鍾意Thomas的。

My e-mail address is [email protected]

男爵府

我囝囝見到話好鐘意好靚....仲問你點做喎....佢想學做...因阿囝好鐘意thamas....佢英文名都改thamas
我都整左個環保燈籠

大宅

材料 : 一個聖安 x 10蚊蛋卷盒
一合細既餅乾盒做
4個 藍罐曲奇細細盒做車輛
藍色奏紙一張
1張 file 做晝個圖案
仲有3隻超人坐係車裡面

男爵府

乘客都幾夠份量!返到學校會唔會落晒車架?

一合細既餅乾盒做
藍色奏紙一張
仲有3隻超人坐係車裡面

男爵府

THX!
一合細既餅乾盒做
藍色奏紙一張
仲有3隻超人坐係車裡面

伯爵府

好媽媽勳章

好靚呀
介唔介意我照做一個交去學校呀?
((我在大圍區學校...應該撞唔到))

男爵府

好媽媽勳章

嘩....真勁, 我初時只係諗住用咭紙做架車咋, 而家要重新諗諗先

大宅

中秋節攞出街, 肯定會引來好多羨慕眼光, 仲要個個都爭住問點整呀?

sung米米 寫道:
[quote]
我都整左個環保燈籠

好有心思同好有想像力 [/quote]

男爵府

Just made this 親子環保燈籠 tonight...
Do you know what's it?
Any comment? My baby's first comment was, "It's very heavy..."

侯爵府

大宅

呢條魚好colorful, 好靚呀! 入面果d係???

nn 寫道:
Just made this tonight...
Any comment?

大宅

Re: 親子花燈(請大家都把自家製作貼出來互相欣賞下啦^^)

我俾80分, d公仔畫得幾靚!

野蠻仔 寫道:
交給阿囝幼稚園裝飾用既 0-100 請評下分丫

-補充-
材料:紙巾盒1個,廁紙筒2個,色紙兩張,繩一條,.
(因只用作裝飾所以不能點燭火)

造法:
把紙巾盒口的膠cut去,廁紙筒cut成4個小圓形,
指示囝囝塗上黑色,量度及剪出色紙,囝囝負責塗
白膠跟指示把色紙及車轆貼上,畫公仔由媽媽負
最後紮上繩子就完成.

大宅

ABCD媽咪 寫道:
好靚呀
介唔介意我照做一個交去學校呀?
((我在大圍區學校...應該撞唔到))

邊有咁易撞到呀 無所謂啦,你如果唔明白pm問我點整啦~

男爵府

係呀
個火車頭真係好靚
我自己都好想玩添
黎太 寫道:
中秋節攞出街, 肯定會引來好多羨慕眼光, 仲要個個都爭住問點整呀?

[quote]
sung米米 寫道:
[quote]
我都整左個環保燈籠

好有心思同好有想像力 [/quote][/quote]

男爵府

黎太 寫道:

As the school requested "親子"... I needed to let my 2-year-old baby to "participate"... so, I cut the colorful 皺紙 into small pieces, and asked my baby to "RUB" the small paper into a "BALL"...

大宅

咦! 真係咁啱, 我都有整燈籠給阿仔的學校, 佢講明親子, 所以我叫阿仔油顏色, 跟住將他的作品cut成心形, 放在燈籠內, 起碼都叫做佢有份一齊做!

nn 寫道:
As the school requested "親子"... I needed to let my 2-year-old baby to "participate"... so, I cut the colorful 皺紙 into small pieces, and asked my baby to "RUB" the small paper into a "BALL"...

男爵府

食飽魚糧 呢個設計好岩年紀細既BB
,好有諗頭!!

黎太 寫道:

[quote]
nn 寫道:
Just made this tonight...
Any comment?

[/quote]

男爵府

首頁
12345...7

尾頁

跳至