嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

Be Be DREAM賣假嘢(一定要睇)

上個星期日我同老公去鑽石山間Be Be DREAM,打算用張喺會展攞到嘅半價優惠劵買嘢,張優惠劵寫明只可買minimoto/bfree的產品一件,咁我就打算買條價值$199minimoto托腹帶。個sale初初唔知我用優惠劵,佢見我睇中條托腹帶,好落力咁推銷,又教我點用,之後我就決定買,攞張優惠卷出來,(以下對話)

sale:呢張優惠卷唔可以用嚟買呢條托腹帶
我:點解唔得
sale:條托腹帶唔係minimoto牌子
我:個包裝袋明明係minimoto牌
sale:冇錯!個包裝袋係印minimoto,但條托腹帶唔係minimoto,我地只係用個minimoto袋裝呢條帶!
我:咁條托腹帶係咩牌子?
sale:冇牌子
我:吓!咁即係冒牌啦,我即刻打開個袋攞條托腹帶睇,真係冇minimoto個logo
sale:唔緊要!你可用買其他minimoto產品,例如毛巾、衫仔.......。
我:你地咁都得?如果我唔係用優惠劵,你已經收左我$199啦!咁我咪用左$199買條以為係minimoto牌子嘅托腹帶。個sale冇野好講!之後我就走左,咩都唔買!

我一路行一路諗,佢地的做生意手法好有問題,應該係間鋪有問題,唔關d sale事,唔知可唔可以去銷委會告佢,佢地立心誤導人。
另外!我又諗既然佢地目的係想冒牌,又點解唔俾人用張劵呢?唔通佢地俾人用張劵之後會報唔到數,因為事實唔係minimoto牌!

各位媽咪小心呢間黑店!

大宅

Re: Be Be DREAM賣假嘢(一定要睇)

0下呢間野都算係出名啊.......0的野又唔平......都會做0的咁0既野......我都係去番吉化島.........

男爵府

呢 d咁既鋪頭..我覺得你要將呢段野 post 係不同地方..等多d bk 媽媽知道

民房

嘩!好過份 唔好幫襯呢間公司

洋房

太過份啦, 我都有諗住去買奶樽架

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係la呢間野d野又唔平......都會做0的咁0既野?!!...............

大宅

niki5551

如果你唔怕煩, 真係要去銷委會告佢地, 全心欺騙啦, 有咩可能<實物>同個<包裝>唔同, 仲大大聲認先好野.
minimoto應該唔再比貨佢地至arm, 咁樣冒充都得, 影響聲譽.
好似返左大陸買野咁.
你真係要去唔同位post 下, 比多d媽咪知道, 吹衰佢,等佢唔好再害人.
我都幫襯唔少, 佢地價錢都偏貴, 有時貪方便先去買, 都唔知買左幾多假野添.

大宅

Re: Be Be DREAM賣假?(一定要睇)

嘩!! 好鬼過份喎!! :evil:
都算係大公司呀,咁樣做生意都得既??

禁止訪問

民房

有時為生意乜都做得出
我最愛小蜜糖+小小蜜糖B 小小蜜糖B係2005年2月25日出咗世啦!

民房

佢地係mimimoto同bfree個代理﹐會唔會因為咁所以賣冒牌貨? 可能咁樣就可以為所欲為掛﹖雖然我就真係諗唔到點解要咁﹖﹖
我成日形住佢地賣D大陸野但又扮高級。之前聽過有BK媽買左佢地果D BB蓆發覺生虫﹗﹗

NIKI5551,
咁最終有無問佢地真果條mimimoto帶係邊﹖佢地又俾唔俾你用coupon買真果條呢﹖
佢地係唔係諗住用$199吸引人買條冒牌既﹐真mimimoto係咪唔會$199咁平呀﹖你用coupon去買$199果條梗係唔俾你買啦﹐$199用埋coupon佢地怕無得賺卦﹖所以可能
你coupon只可以用黎買真果條(貴D果條)。

別墅

Be Be DREAM入面只係得一種mimimoto托腹帶,冇真嗰條(貴d嗰條),佢地梗係唔講條冒牌帶係邊到出啦!只係叫我用張coupon買其他嘢。

如果買開嘢的媽咪就知佢地d嘢一向都唔平,例如包被$129,厚被$299,大毛巾$99......但佢地就俾你用coupon,嗰d貨又真係有mimimoto個logo喎,你吹佢唔漲喎!所以佢地咁做目的只有一個....就係佢地存心用冇牌子貨當有牌子貨賣。

我今日去左護協買條「佩儷托腹帶」$135,台灣牌子,我都唔知買得幾順氣,因為唔使俾人呃!

momocatcat 寫道:
佢地係mimimoto同bfree個代理﹐會唔會因為咁所以賣冒牌貨? 可能咁樣就可以為所欲為掛﹖雖然我就真係諗唔到點解要咁﹖﹖
我成日形住佢地賣D大陸野但又扮高級。之前聽過有BK媽買左佢地果D BB蓆發覺生虫﹗﹗

NIKI5551,
咁最終有無問佢地真果條mimimoto帶係邊﹖佢地又俾唔俾你用coupon買真果條呢﹖
佢地係唔係諗住用$199吸引人買條冒牌既﹐真mimimoto係咪唔會$199咁平呀﹖你用coupon去買$199果條梗係唔俾你買啦﹐$199用埋coupon佢地怕無得賺卦﹖所以可能
你coupon只可以用黎買真果條(貴D果條)。

大宅

太離譜,咁大間公司做埋d咁既野,仲要d野唔平tim

大宅

我上次去新世紀果間, 已經覺得d sales好唔掂, 令我本來諗住買野都即時掉頭走

大宅

其實minimoto係咪真係日本牌子?

大宅

下, 甘都得. 要俾多d人知哩間公司既衰野

民房

小翠BB :
可能唔係﹐you never know....之前係BK聽過呢間鋪自己都有代理野。好似有代理冒牌野既前科。

小翠BB 寫道:
其實minimoto係咪真係日本牌子?

大宅

其實我都有懷疑過,因為我陀bb時,去左be be 尖買左幾條minimoto內褲,不過我覺得品質麻麻地,而且唔似日本野.而我去日本都會買bb野,不過都從來冇見過lee個brand,連日本d site都搵唔到呢個牌子.如果佢真係搵tw/china/甚至自己出隻品牌扮日本野.....真係好過份!

民房

真係好難講....佢又從來都無講過係日本野﹐但改個日本名你都奈佢唔何﹗真係唔知係唔係啦。
小翠BB 寫道:
其實我都有懷疑過,因為我陀bb時,去左be be 尖買左幾條minimoto內褲,不過我覺得品質麻麻地,而且唔似日本野.而我去日本都會買bb野,不過都從來冇見過lee個brand,連日本d site都搵唔到呢個牌子.如果佢真係搵tw/china/甚至自己出隻品牌扮日本野.....真係好過份!

洋房

我喺嗰度見到combi 搖椅賣$1620送多一套椅套, 好似好好,但依家有d戒心,唔知好唔好去買,

首頁

尾頁

跳至